Η Μέση Ανατολή εφηύρε το αγαπημένο fast food των απανταχού χορτοφάγων, ενώ η επιτυχία του τραγανού ρεβιθοκεφτέ έχει συνεπάρει ακόμα και όσους αγαπούν και προτιμούν το κρέας στο σουβλάκι τους. Τα καλύτερα φαλάφελ λοιπόν, θα τα βρεις «από εκεί μεριά» και επειδή η μεταφορά όλων των παραδοσιακών γεύσεων μιας περιοχής σε μια άλλη, σημαίνει και αναπόφευκτη –έστω μερική- πτώση της ποιότητας, το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να πας στο Baba Ghanoush!
Το όνομα Baba Ghanoush προκύπτει από ένα ορεκτικό από τη Μέση Ανατολή με μελιτζάνα, σκόρδο, καυτερη πιπεριά και ταχίνι και σημαίνει «κακομαθημένος μπαμπάς». Και ναι, το Baba Ghanoush θα σε κακομάθει! «Μπαμπάς» και «μαμά» του δύο σύγχρονοι σκηνοθέτες, ο Γιώργος Νούσιας, γνωστός για την πρώτη ελληνική ταινία με ζόμπι “Το Κακό” και η Χριστίνα Ιωακειμίδη, γνωστή για το “Χάρισμα”, μια ανορθόδοξη ρομαντική κομεντί με άριστα ανεπτυγμένους χαρακτήρες. Η Χριστίνα, όντας vegetarian, θα σου μιλήσει με ενθουσιασμό για τα χρυσαφένια τηγανητά κεφτεδάκια από ρεβίθια και θα σε “ξεναγήσει” νοητά στην Ανατολή. Στα ηνία της κουζίνας, η μαροκινή μαγείρισσα Μπούσρα – όπως καταλαβαίνεις οι γεύσεις, οι μυρωδιές, τα υλικά είναι όλα αυθεντικά και πιστά στην παράδοση.
Το κους κους σερβίρεται και ως ξεχωριστή σαλάτα με τομάτα, αβοκάντο, μπρόκολο, κρεμμυδάκι φρέσκο αλλά θα ξετρελαθείτε και με τις μαύρες φακές μπελούγκα (από τον Καναδά) με τομάτα, κρεμμυδάκι φρέσκο, άσπρο τυρί.