Στον πεζόδρομο της Ευφορίωνος φυσσάει φρέσκος ιταλικός αέρας, χάρη στο Cupola, ένα εστιατόριο που μετρά φανατικούς επισκέπτες για το τρίπτυχό του γεύση – ατμόσφαιρα – εξυπηρέτηση. Μοντέρνος industrial χώρος με έντονη την παρουσία του ξύλου, lounge ambience και ανοιχτή κουζίνα – χειρουργείο με focal point το θολωτό ξυλόφουρνο συνθέτουν ένα μαγαζί ορόσημο για το Παγκράτι.
Ο σεφ Stefano Rossi υπογράφει ένα αυθεντικό ιταλικό μενού με κλασικά και μή πιάτα σε άρτιες εκτελέσεις στο πιάτο μας. Λατρέψαμε τις ναπολιτάνικες πίτσες με σάλτσα από ντοματίνια San Marzano και mozzarella di Bufala και ξεχωρίσαμε την φανατική επιμέλεια πιάτων όπως το λεπτοκομμένο νουά μόσχου vitello tonnato με σάλτσα τόνου κι ανθούς κάππαρης ή η Burrata με την ομώνυμη μοτσαρέλα, τραγανή pancetta, καραμελωμένα ντοματίνια και μαρμελάδα peperoncino.
Οι επιλογές για συνοδεία του φαγητού σας πολλές, με ελληνικές και ιταλικές ετικέτες κρασιών, και την υπογραφή του sommelier Γιάννη Μακρή. (Να επισημάνουμε εδώ το εξαίσιο plateau αλλαντικών – τυριών που είναι η απόλυτη συνοδεία για ένα after work wine session!) Το aperitivo μπαρ πλαισιώνει επάξια τη φιλοσοφία του μαγαζιού με ολοκληρωμένες signature προτάσεις όπως το red Athens mule με βότκα αρωματισμένη με κεράσια, βασιλικό, ρόδι τζίντζερ και λάιμ ή το negroni με βερμούτ αρωματισμένo με φρούτα του δάσους. Στις συνταγές των cocktails o Σπύρος Κερκύρας.
Η κουζίνα του Cupola λειτουργεί Δευτέρα με Πέμπτη από τις 19:30 έως τις 00:30, ενώ από Παρασκευή ως Κυριακή σερβίρει από τις 12:30 μέχρι τις 00:30 μ.μ.
Facebook | Instagram | Tripadvisor