Peek A Bloom, τρεις λέξεις που θυμίζουν κρυφτό, bloom όπως ο ανθός… αυτός του καφέ, και στην προκειμένη περίπτωση του καλού καφέ. Στη στοά της Λέκκα θα βρεις ένα από τα πιο όμορφα στέκια, με την υπογραφή της ομάδας του Mind the Cup.
Ένας χώρος ανεπιτήδευτος, απλός στην αισθητική του αλλά ταυτόχρονα άρτια σχεδιασμένος. Παστέλ χρώματα, μωσαϊκό και ξύλο, συνθέτουν ένα μαγαζί άνετο, ζεστό κι ευχάριστο. Το μακρόστενο μοναστηριακό που φιγουράρει στο χώρο, φτιάχτηκε από τάβλες από σιδηροδρομικές γραμμές, η συρόμενη πόρτα-αντίκα ηλικίας 300 ετών είναι φερμένη από ένα παλιό αρχοντικό της Δημητσάνας, οπότε μιλάμε για δυνατά vibes και φανατική προσοχή στη λεπτομέρεια.
Εδώ, καβουρδίζονται οι εκλεκτοί σπόροι καφέ απ’όλα τα μέρη του κόσμου, με πεισματώδη προσοχήστη διατήρηση των χαρακτηριστικών και της ποιότητάς τους. Αυτός ο καφές στη συνέχεια «μεταμορφώνεται» από τους έμπειρους baristas σε εσπρέσο, καπουτσίνο, machiatto, affogato αλλά και σε έξοχο φίλτρου, χρησιμοποιώντας τις μεθόδους V60, Chemex και Shyphon. Ειδική μνεία οφείλουμε να κάνουμε στο φανταστικό cold brew, έναν καφέ που προκύπτει από από πολύωρη διαδικασία εκχύλισης, σταγόνα-σταγόνα με κρύο νερό, αποσπώντας εντελώς διαφορετικούς συνδυασμούς συστατικών του.
Την κουζίνα, που προσανατολίζεται στο healthy brunch, έχει αναλάβει ο σεφ Ανδρέας Νικολόπουλος προτείνοντας δυναμωτικές σαλάτες όπως η Mairilyn Candy Monroe, με παντζάρια τριών χρωμάτων, πράσινα λαχανικά, καρύδι, σταφίδες, κατσικίσιο τυρί και μαντζουράνα που αφήνει έντονη αίσθηση και σάντουιτς όπως το ανοιχτό Pablo Escobar με μαύρο ψωμί, μοσχαρίσια λάπα, μαρμελάδα κρεμμυδιού και ρόκα και το Rocky Marciano, επίσης με μαύρο ψωμί, προσούτο, σπανάκι και ντοματίνια. Τις βραδινές ώρες μπορείτε να απολαύσετε πλατώ τυριών και αλλαντικών, μπρουσκέτα με αβοκάντο και chorizo, το Scott Fitzgerald σάντουιτς, με σολομό, καθώς και μοτσαρέλα με κέιλ, σπανάκι και λάδι βασιλικού.