spot_img

Peek A Bloom: Το στέκι που άνθισε στη στοά της Λέκκα

Peek A Bloom, τρεις λέξεις που θυμίζουν κρυφτό, bloom όπως ο ανθός… αυτός του καφέ, και στην προκειμένη περίπτωση του καλού καφέ. Στη στοά της Λέκκα θα βρεις ένα από τα πιο όμορφα στέκια, με την υπογραφή της ομάδας του Mind the Cup

Ένας χώρος ανεπιτήδευτος, απλός στην αισθητική του αλλά ταυτόχρονα άρτια σχεδιασμένος. Παστέλ χρώματα, μωσαϊκό και ξύλο, συνθέτουν ένα μαγαζί άνετο, ζεστό κι ευχάριστο. Το μακρόστενο μοναστηριακό που φιγουράρει στο χώρο, φτιάχτηκε από τάβλες από σιδηροδρομικές γραμμές, η συρόμενη πόρτα-αντίκα ηλικίας 300 ετών είναι φερμένη από ένα παλιό αρχοντικό της Δημητσάνας, οπότε μιλάμε για δυνατά vibes και φανατική προσοχή στη λεπτομέρεια.

Με δεδομένη την εμπειρία τους από το Mind the Cup, ο Χρήστος Καβράκος, ο Νίκος Γερανάκης και ο Παναγιώτης Αγγελακόπουλος, έρχονται για άλλη μια φορά να καταθέσουν τη δική τους μοναδική πρόταση στον καφέ, τα κοκτέιλ και το ελαφρύ φαγητό. 

Εδώ, καβουρδίζονται οι εκλεκτοί σπόροι καφέ απ’όλα τα μέρη του κόσμου, με πεισματώδη προσοχήστη διατήρηση των χαρακτηριστικών και της ποιότητάς τους. Αυτός ο καφές στη συνέχεια «μεταμορφώνεται» από τους έμπειρους baristas σε εσπρέσο, καπουτσίνο, machiatto, affogato αλλά και σε έξοχο φίλτρου, χρησιμοποιώντας τις μεθόδους V60, Chemex και Shyphon. Ειδική μνεία οφείλουμε να κάνουμε στο φανταστικό cold brew, έναν καφέ που προκύπτει από από πολύωρη διαδικασία εκχύλισης, σταγόνα-σταγόνα με κρύο νερό, αποσπώντας εντελώς διαφορετικούς συνδυασμούς συστατικών του

Την κουζίνα, που προσανατολίζεται στο healthy brunch, έχει αναλάβει ο σεφ Ανδρέας Νικολόπουλος προτείνοντας δυναμωτικές σαλάτες όπως η Mairilyn Candy Monroe, με παντζάρια τριών χρωμάτων, πράσινα λαχανικά, καρύδι, σταφίδες, κατσικίσιο τυρί και μαντζουράνα που αφήνει έντονη αίσθηση και σάντουιτς όπως το ανοιχτό Pablo Escobar με μαύρο ψωμί, μοσχαρίσια λάπα, μαρμελάδα κρεμμυδιού και ρόκα και το Rocky Marciano, επίσης με μαύρο ψωμί, προσούτο, σπανάκι και ντοματίνια. Τις βραδινές ώρες μπορείτε να απολαύσετε πλατώ τυριών και αλλαντικών, μπρουσκέτα με αβοκάντο και chorizo, το Scott Fitzgerald σάντουιτς, με σολομό, καθώς και μοτσαρέλα με κέιλ, σπανάκι και λάδι βασιλικού.

Τη λίστα ποτών έχει επιμεληθεί ο Νίκος Μοσχονάς, εμπνευσμένος από το θρύλο των καταραμένων ποιητών. Δημιούργησε δέκα signature κοκτέιλς που ξεχωρίζουν και σίγουρα θα σας ενθουσιάσουν!
Λέκκα 14, Σύνταγμα, τηλ. 2103219000
.
.

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Cafeistas: H νέα, πρωτότυπη και πρακτική συσκευασία καφέδων tin can 250g 

Το τοπίο του καφέ στην Ελλάδα μονίμως ανανεώνεται, αναβαθμίζεται, εξελίσσεται με ρυθμούς πιο γρήγορους κι από το μεσοδιάστημα αφαλάτωσης...

Στέγη: Το «Οξυγόνο» του Ιβάν Βιριπάγιεφ σε 4 καθολικά προσβάσιμες παραστάσεις

Στη Στέγη, η συμπερίληψη, η προσβασιμότητα και η ισότητα είναι αναπόσπαστα στοιχεία του οικοσυστήματός της. Και φέτος, ως ενεργό μέλος...

Ισραήλ και Λίβανος συμφώνησαν για κατάπαυση πυρός

Μιλώντας από τον Rose Garden του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε ότι έχει «καλά νέα»...

Κεραμεικός: Συνελήφθη 65χρονος για ομοφοβική επίθεση σε βάρος 27χρονου

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛΑΣ, στις 24 Νοεμβρίου ένας 65χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας για...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Η βόρεια πλευρά της Αθήνας: Έξοδοι στη Νέα Ερυθραία, τον Διόνυσο, τον Άγιο Στέφανο και την Δροσιά

Το κέντρο το αγαπάμε. Έχει παλμό, έχει ενέργεια, δημιουργεί τάσεις, είναι inclusive κι έχει κάτι για τον καθένα ξεχωριστά....

Αγαπημένα Ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα: Εκεί όπου η τέχνη συναντά τη γεύση

Το καλό γλυκό είναι ένα πάντρεμα φυσικών και μεταφυσικών στοιχείων, μια αλχημία απαιτητική, που προϋποθέτει αρμονία των υλικών, ιδανικές...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot