Στους πρόποδες του λόφου Τουρκοβούνια, που είναι ο υψηλότερος της Αθήνας, βρίσκεται το Γαλάτσι. Μια περιοχή στα Βόρεια προάστια της Αθήνας, πυκνοκατοικημένη, αλλά παραδόξως με πολύ πράσινο. Νιώθεις πως είσαι μέσα στον κλοιό της πόλης αλλά ίσως το πράσινο που υπάρχει παντού σε κάνει να το ξεχνάς. Πολλά πάρκα τριγύρω γεμάτα ανθρώπους που περνάνε τα απογεύματα τους, δρόμοι που δεν αδειάζουν ποτέ, παιδικά πρόσωπα που νιώθουν ακόμα την ελευθερία του να παίξουν στη γειτονιά τους, πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων. Μια γειτονιά που ίσως ξέρει ακόμα πως να ζει. Από τις πολυσύχναστες Βεϊκου και Γαλατσίου, μέχρι τα σχολεία της Γκράβας, μέχρι το πανέμορφο άλσος, το Γαλάτσι είναι μοναδικό.
Το απόλυτο all day cafe-bar, με διάρκεια στο χρόνο, κρύβει πίσω του επίπονη δουλειά, φανατική προσοχή στη λεπτομέρεια και μόνιμο reinvention. Το Molliz, κλείνει αισίως φέτος τα 11, κι αποδεικνύει ότι όταν αγαπάς τον πελάτη σου, αυτός θα σου ανταποδώσει την αγάπη. Από τις 8 το πρωί μέχρι τις 3 το βράδυ (Σαββατοκύριακα μένει ξύπνιο μέχρι πιο αργά) θα βρεις ένα μοντέρνο, ανεπιτήδευτο industrial χώρο, στον οποίο μπορείς να απολαύσεις φανταστικό branded καφέ, ζεστά πιάτα, σαλάτες και signature cocktails. Περισσότερα εδώ
Ένα σπίτι πάντα ανοιχτό να καλωσορίσει τους «καλεσμένους» του. Ένας ζωντανός οργανισμός που γεννήθηκε το 1994. Από τότε εξελίσσεται συνεχώς, πηγαίνοντας παράλληλα με την εποχή του αλλά κρατώντας ταυτόχρονα δικό του ύφος και χαρακτήρα. Το πρώτο βήμα σε φέρνει μέσα στην καταπράσινη –πάντα περιποιημένη –αυλή. Ξεδιπλωμένη σε πολλά διαφορετικά επίπεδα, στρωμένη με πέτρα, σε κάνει αμέσως να ξεχάσεις την κεντρική λεωφόρο που σε οδήγησε εκεί. Πιάτα που «φωνάζουν» το μεράκι του σεφ και της ομάδας που κινείται ασταμάτητα στην κουζίνα. Διαλέγοντας τα καλύτερα υλικά ανάλογα με την εποχή και με «όπλα» την γνώση και την αγάπη σε αυτό που κάνουν, δίκαια συγκαταλέγονται στους εκπροσώπους της δημιουργικής κουζίνας! Περισσότερα εδώ
Τι αξία θα είχε η ζωή αν δεν περιείχε μικρές καθημερινές “αμαρτίες” όπως ένα φανταστικό εκλέρ; Τα γλυκά είναι συνυφασμένα με τη χαρά: γενέθλια, γιορτές, τραπεζώματα, επετείους κι αποτελούν τον ιδανικό τρόπο να ολοκληρώσεις ένα ωραίο γεύμα. “Με το Buzzer Bitter προσεγγίζουμε τη ζαχαροπλαστική με μια φρέσκια – κυριολεκτικά και μεταφορικά – οπτική. Επιστρέφουμε φανατικά στην ποιοτική φρέσκια πρώτη ύλη και διαγράφουμε από τη παρασκευή των γλυκών μας κάθε λογής έτοιμα μίγματα. Τα καταστήματά μας τροφοδοτεί και επιβλέπει επιμελώς και μονίμως ένας εξαιρετικός pastry chef, με νέες αλλά και παραδοσιακές συνταγές που θυμίζουν μαμά”. Περισσότερα εδώ