“Ο Τάσος”: Πάππου προς πάππου ζαχαροπλαστική με παράδοση, ιστορία & ποιότητα.

Στο γλυφαδιώτικο πάνθεον, μεσουρανεί από το 1955 ο “Τάσος”, όποτε κι ο ζαχαροπλάστης Αναστάσιος Κοιτίδης ξεκίνησε το επαγγελματικό του ταξίδι από τον παλιό κινηματογράφο «Αριάν». Φτιάχνοντας λίγα και καλά γλυκίσματα της εποχής όπως τουλούμπες, σάμαλι και κοκ, αλλά και την iconic τυρόπιτα με ζύμη κουρού, ο κύριος Τάσος δημιούργησε φανατική πελατεία και μεταφέρθηκε το 1971 στο δικό του μαγαζί, στην τωρινή διεύθυνση στη Μαραγκού. Στην κοσμική Γλυφάδα του τότε, κανείς – επώνυμος ή ανώνυμος – δεν έμεινε ασυγκίνητος από τη μαεστρία του στη γεύση. Πολιτικοί, επιχειρηματίες, ηθοποιοί και jet setters, όλοι περνούσαν το κατώφλι του, κι όλοι πίνανε νερό στ’όνομά του

ΒαμμένοςΠανιώνιος και ένθερμος οπαδός της ομάδας της Σμύρνης, ο κύριος Τάσος εμπνεύστηκε από μια σημαντική νίκη το γλυκό που θα τον έκανε ουσιαστικά και θρύλο στην ελληνική ζαχαροπλαστική, τα “νεγράκια“, τα οποία και ονόμασε έτσι προς τιμήν του αγαπημένου του ποδοσφαιριστή, Νέγρη. (Η “τρέλα” του με την ομάδα δεν σταμάτησε βέβαια εκεί, αφού οι στολές των υπαλλήλων του ακόμα και σήμερα είναι κυανέρυθρες…) Ο γλυκήτατος κύριος Τάσος, που έπαιζε τάβλι με την Άτζελα Δημητρίου όταν τελείωνε το πρόγραμμά της στη Νεράϊδα, δεν είναι πια ανάμεσά μας, αλλά η κληρονομιά των προϊόντων του συνεχίζεται από τον εγγονό του, επίσης Τάσο, που σαν καρμική, συμπαντική συνέχεια του παππού του, επέστρεψε μετά από τις σπουδές του στην Ελβετία και κρατά πλέον τα ηνία της επιχείρησης

Στο ιστορικό μαγαζί βρίσκει κανείς λίγα αλλά προσεγμένα προϊόντα, όλα χειροποίητα και ημέρας, όπως παραδοσιακά σιροπιαστά (μπακλαβάς, καταΐφι, γιαουρτόπιτα), παγωτό, γρανίτες, που μπορεί να απολαύσει και στα παγκάκια του όμορφου εξωτερικού χώρου (ο παππούς Τάσος δεν επέτρεπε στους πελάτες να τρώνε μέσα για να μην κάνουν ψίχουλα!) Τα “νεγράκια” κι οι μοναδικές του τυρόπιτες, με φέτα από την αρχαία Ολυμπία, συνεχίζουν να είναι best sellers, μισό αιώνα μετάΟι τυρόπιτες ζυμώνονται, γεμίζονται και φουρνίζονται όλη μέρα στο ανοιχτό εργαστήριο (που ήταν πρωτοποριακή ιδέα του παππού) και πωλούνται κατευθείαν από το ταψί, αφού βγαίνουν ζεστές ανά είκοσι λεπτά.

Και κάπως έτσι, συνεχίζεται μια παράδοση που αγαπήθηκε απ΄όλη την Αθήνα και που πλέον αγγίζει τα όρια του μύθουΣτις ίδιες μηχανές, στους ίδιους φούρνους, με το ίδιο χειρόγραφο συνταγολόγιο του παππού και την ίδια απαράμιλλη ποιότητα.

Patisserie ο Τάσος
Μαραγκού 6, Γλυφάδα, τηλ. 2108943154

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Cafeistas: H νέα, πρωτότυπη και πρακτική συσκευασία καφέδων tin can 250g 

Το τοπίο του καφέ στην Ελλάδα μονίμως ανανεώνεται, αναβαθμίζεται, εξελίσσεται με ρυθμούς πιο γρήγορους κι από το μεσοδιάστημα αφαλάτωσης...

Στέγη: Το «Οξυγόνο» του Ιβάν Βιριπάγιεφ σε 4 καθολικά προσβάσιμες παραστάσεις

Στη Στέγη, η συμπερίληψη, η προσβασιμότητα και η ισότητα είναι αναπόσπαστα στοιχεία του οικοσυστήματός της. Και φέτος, ως ενεργό μέλος...

Ισραήλ και Λίβανος συμφώνησαν για κατάπαυση πυρός

Μιλώντας από τον Rose Garden του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε ότι έχει «καλά νέα»...

Κεραμεικός: Συνελήφθη 65χρονος για ομοφοβική επίθεση σε βάρος 27χρονου

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛΑΣ, στις 24 Νοεμβρίου ένας 65χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας για...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Αιγάλεω: Η δυτική όχθη της Αθήνας ψιθυρίζει ιστορίες αυθεντικής διασκέδασης

Χιλιοτραγουδισμένο, από τη Mοσχολιού ως τους LocoMondo, με ιστορία που κρατάει από την αρχαιότητα, το Αιγάλεω είναι από αυτές...

Ηλιούπολη: Η πόλη του ήλιου, με τις πολλές πλατείες και το απέραντο πράσινο

Η Ηλιούπολη (η πόλη του ήλιου) έχει άλλο αέρα. Οι δρόμοι είναι μεγάλοι και ανοιχτοί, ο ήλιος μπαίνει παντού...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot