Τα θαλασσινά είναι εθνικός μας θησαυρός κι ένα είδος φαγητού, του οποίου τα διατροφικά οφέλη αναρίθμητα. Το «Αφρόψαρο», που έκανε πριν από λίγο καιρό πρεμιέρα στο Νέο Ηράκλειο, μας επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι μια ομάδα ικανών ανθρώπων, με εμπειρία, εικόνες, μεράκι και φανατική προσοχή στη λεπτομέρεια, πάντα δικαιώνεται. Enfant gâté θαλασσοπροτάσεις, σε περιμένουν σ’ένα πανέμορφο περιβάλλον σε αποχρώσεις του μετάλλου και του φυσικού ξύλου, κομψά artworks και navy πινελιές, με απαύγασμα το γκράφιτι του Ελληνοαμερικανού καλλιτέχνη Alex Martinez, στην φωτεινή του αυλή με τα ασπρόμαυρα πλακάκια.
Ο ταλαντούχος chef Γιάννης Στανίτσας επιμελείται ένα ευφάνταστο menu με μια γκάμα θαλασσινών προτάσεων, τιμώντας την παράδοση αλλά και και με πρωτότυπες προτάσεις που κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Ξεχωρίσαμε το φιλέτο μπακαλιάρου φρικασέ, την μοναδική τραχανόπιτα με γαρίδες, το αβοκάντο με καβούρι, σιρόπι από ginger και lemongrass, αλλά και το tartar του που είναι ένα από τα καλύτερα που έχουμε γευτεί. Πλούσιες γεύσεις, με ισορροπία, ένταση και απαράμιλλη φρεσκάδα.
Μνεία οφείλει να γίνει και στην λίστα με τα κρασιά του, όπου η επιλογή ψαγμένων ετικετών ελληνικού κυρίως αλλά και ξένου αμπελώνα σε αρκετά προσιτές τιμές, θα καλύψουν όλες τις οινικές σας προτιμήσεις.








