Ο επιχειρηματίας που έγινε κτηνοτρόφος, το πείσμα που έγινε success story και τα πιο naturally bred κρέατα από τους ανθισμένους αγρούς της Φθιώτιδας που έγιναν talk of the town για τους απανταχού foodies και gourmands. Κάπως έτσι συνοψίζεται μια πολύ πιο σύνθετη ιστορία, που περιλαμβάνει αγάπη, μεράκι και φανατική προσοχή στην λεπτομέρεια και την ποιότητα.
Η Φάρμα
Το εγχείρημα του Δάμη Πειθή πρωτοζυμώθηκε σαν ιδέα το 2008, ατενίζοντας την καταπληκτική θέα του Μπράλου στην Φθιώτιδα. Έχοντας παραστάσεις και εικόνες από την Αγγλική ύπαιθρο, τα κυνήγια και τις πρότυπες φάρμες με τις αρχές και τις συνήθειες σεβασμού στα ζώα και τη γη, των εκεί γεωργών και κτηνοτρόφων, οραματίστηκε μια μονάδα που με σκληρή δουλειά, τιμιότητα και αγάπη, έγινε πραγματικότητα και αποτελεί σημείο αναφοράς στον κλάδο. Μια ολόκληρη φιλοσοφία πάνω στο κρέας που ίσως μόνο η Φάρμα Μπράλου ασπάζεται και εφαρμόζει στην Ελλάδα. Η Φάρμα βρίσκεται σε υψόμετρο 650 μέτρων, στις πλαγιές του Καλλιδρομίου, και κοιτάει προς τον Παρνασσό, την Γκιώνα και την Οίτη. Εκεί ζουν μοσχάρια, γουρούνια, πρόβατα, κατσίκια και κάποια πουλερικά, σε ειδικά διαμορφωμένα κτίσματα από πέτρα και ξύλο, τα οποία εναρμονίζονται απόλυτα με το φυσικό περιβάλλον. Τα ζώα τρέφονται από τροφή που παράγεται μέσα στη φάρμα – ένα μείγμα σιταριού, καλαμποκιού, βρώμης και κριθαριού το χειμώνα και βοσκή από τη φύση την άνοιξη. Όσον αφορά τις ράτσες μοσχαριών, αυτές που εκτρέφονται είναι η Limousin, η Aubrac (έρχονται από Γαλλία και Ιρλανδία μικρά και μεγαλώνουν εδώ), η Black Angus (ο μοναδικός εκτροφέας στην Ελλάδα) και η ελληνική ράτσα.
Τα κρεοπωλεία
Η σοφία της φύσης και η απαράμιλλη αυτή εκτροφή βρίσκουν σημείο διάθεσης σε 2 πρατήρια: στην Τατοϊου 73 & Χαριλάου Τρικούπη, στην Κηφισιά, σ’έναν χώρο που ανατρέπει κάθε εικόνα παραδοσιακού κρεοπωλείου και το οποίο στελεχώνεται με ειδήμονες στις περίτεχνες κοπές και στο πολυήμερο σίτεμα των κρεατικών, μια τεχνική που απελευθερώνει umami γεύσεις. Τα ελεύθερης βοσκής ζώα έρχονται ολόκληρα απευθείας από το ιδιωτικό, πρότυπο σφαγείο στη Φθιώτιδα και η επεξεργασία τους γίνεται πίσω από ένα γυάλινο παραβάν, μπροστά στον πελάτη. Το δεύτερο κατάστημα θα το βρείτε στο Κολωνάκι, στη Μηλιώνη. Και τα δύο φιλοξενούν μία εξαιρετική ποικιλία deli προϊόντων όπως γαλλικά, ιταλικά και ισπανικά τυριά και αλλαντικά.
.
Το εστιατόριο
Ένας signature χώρος, με ρουστίκ περιβάλλον, προσεγμένη διακόσμηση και “βαρείς” Chesterfield καναπέδες και καθίσματα, μας υποδέχονται με μοναδικές προτάσεις στο menu, με το κρέας να έχει την τιμητική του. Ακολουθώντας τη φιλοσοφία “from farm to table“, το εστιατόριο της Φάρμας Μπράλου προτείνουν μια σειρά από εμπνευσμένα πιάτα σε επιμέλεια του κορυφαίου Μιχάλη Νουρλόγλου, που υλοποιούν καθημερινά, με την καθοδήγησή του, ο Παναγιώτης Ζώκος και ο Αγαπητός Τσακαλάκης με τις ομάδες τους. Στο πρωτότυπο “butcher’s corner” μας παρέχεται η δυνατότητα, με τη συμβουλή του έμπειρου κρεοπώλη μας, να διαλέξουμε το κομμάτι της αρεσκείας μας, το οποίο ψήνεται στη συνέχεια στην ανοιχτή κουζίνα στις προδιαγραφές μας. Η μεγάλη λίστα κρασιών με τις καλύτερες ετικέτες από τον ελληνικό αλλά και ξένο αμπελώνα καλύπτουν και τις πιο απαιτητικές οινικές προτιμήσεις.
Εστιατόριο: Μηλιώνη 12 & Ηρακλείτου, Κολωνάκι, τηλ. 2103645050