spot_img

Μαλεμπί: Η πολίτικη παράδοση συναντά την άρτια αισθητική σ’ένα καφεζαχαροπλαστείο-ορόσημο στην Άνω Γλυφάδα

Στο Μαλεμπί εκτυλίσσεται καθημερινά μια μοναδική εμπειρία των πέντε αισθήσεων, εκεί όπου η γεύση οξύνεται με τη νοστιμιά των καλύτερων πολίτικων γλυκών, του καθημερινού brunch και των αρωμάτων καφέ

Τρεις υπέρμετρα ταλαντούχοι νέοι, ο Δημήτρης Λεμοντζόγλου (ζαχαροπλάστης, εγγονός Κωνσταντινοπολίτη ζαχαροπλάστη-θρύλου που θήτευσε στο Baylan) η γυναίκα του Ρόζα (που έχει επιμεληθεί το look & feel του χώρου και το υψηλής αισθητικής packaging) και ο κουνιάδος του (ο Άγγελος Κάρδαρης, φιναλίστ του Master Chef) ένωσαν τις δυνάμεις τους και το know how τους και δημιούργησαν ένα μαγαζί για το οποίο μιλάει όλη η ΑθήναΜεράκι και ιστορία δεκαετιών αναβιώνει μέσα από τις σελίδες του βιβλίου πολύτιμων συνταγών που ‘κληροδότησε’ ο φημισμένος παππούς στον Δημήτρη στο κομμάτι των γλυκών, ενώ η μαεστρία του Άγγελου αποτυπώνεται στο brunch, το οποίο προτείνει πιάτα που δεν θα βρεις πουθενά αλλού.

Συγκλονιστικά γλυκά, φτιαγμένα παραδοσιακά, με φρέσκα υλικά, χωρίς χρήση έτοιμων μιγμάτων, περιμένουν στις γυάλινες προθήκες να τα ανακαλύψεις. Χρώματα, αρώματα, γεύσεις κλασικές και σύγχρονες, συνθέτουν ένα καλεϊδοσκόπιο προτάσεων που θα σου μαγνητίσουν το βλέμμα και θα σε βάλουν σε διλλήματα… ποιο να πρωτοδιαλέξεις. Ξεχωρίσαμε το αυθεντικό καζάντιπι, το κιουνεφέ με βουβαλίσιο καιμάκι (που φτιάχνεται μπροστά σου), το ονειρεμένο εκμέκ, το μαλεμπί μαστίχα και το μπακλαβά σοκολάτα που είναι πραγματικά μαγικός.

Ο χώρος παντρεύει αρμονικά το μοντέρνο με το retro (τα σκεύη σερβιρίσματος έχουν έρθει από την Πόλη), το άσπρο με το μαύρο, το ξύλο με το μέταλο. Οικείος, φωτεινός και πεντακάθαρος, είναι ιδανικός για κάθε στιγμή της ημέρας και κάθε διάθεση

Στο “μέτωπο” του brunch θα βρεις ένα σερί γαστρονομικών απολαύσεων, από τους γνωστούς-αγνώστους benedict και scrambled, έως τα εμπνευσμένα “Αυγουλάκια… χαλαρά” που αποτελούνται από δυο αυγά μάτια μέσα σε κουλούρι Θεσσαλονίκης ολικής άλεσης, καπνιστή γαλοπούλα, αγγουράκι και dip avocado ή τα Catastrophe Pancakes, που προκαλούν σεισμούς και καταποντισμούς γεύσεων με την πραλίνα φουντουκιού, πραλίνα toffee caramel, μπισκότο Oreo, σάλτσα σοκολάτας, κρέμα βανίλιας, μπανάνα και σαντιγί

Μαλεμπί
 Δημ. Γούναρη 172, Γλυφάδα, τηλ. 2167001922
 
 
.

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Ψαροφαγία στην Αθήνα: Τα καλύτερα σημεία για φρέσκο ψαράκι στην πόλη

Τα θαλασσινά είναι εθνικός μας θησαυρός κι ένα είδος φαγητού, του οποίου τα διατροφικά οφέλη αναρίθμητα. Από τις πιο...

The Beer Guide: 10+2 προορισμοί για ψαγμένη μπύρα στην Αθήνα (+ ένας σύντομος οδηγός για να «παίζεις» τη μπύρα στα δάχτυλα)

Αυτή η ιστορία που λέγεται μπύρα μου θυμίζει το τραγούδι του Χαριτοδιπλωμένου που λέει «Ψηλές, κοντές, ξανθιές, μελαχρινές, αδύνατες,...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot