spot_img

Χαρά: Αυθεντικές, μοναδικές, γλυκές γεύσεις και το καλύτερο καϊμάκι της πόλης, από το 1969

Μια παραδοσιακή πολίτικη συνταγή με ρίζες στις αρχές του περασμένου αιώνα, αποτέλεσε το εναρκτήριο λάκτισμα και την επιτυχία του ζαχαροπλαστείου Χαρά. Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν το 1920, όταν η γιαγιά Αριστέα μοιραζόταν την αγάπη της για την ζαχαροπλαστική σε κάποιο γλυκατζίδικο της Πόλης. Δύο χρόνια αργότερα, μετά τον ξεριζωμό του ελληνισμού της Μικράς Ασίας το 1922, έμελλε να μετοικήσει την Αθήνα, όπου αναγκάστηκε να εργαστεί σε διάφορες δουλειές για αρκετά χρόνια. Ο δικός της “θησαυρός” όμως, παρέμεινε αναλλοίωτος στο χρόνο με τις συνταγές της, όπου έκρυψε καλά για να μην χαθούν, στο παπούτσι της, όταν ήρθε στην Ελλάδα.
 
Ήταν τέλη της δεκαετίας του ’60, όταν ο γιος της, Νίκος, με το ίδιο ταλέντο και μεράκι για την ζαχαροπλαστική, αποφάσισε να αξιοποιήσει τις τόσο ξεχωριστές γεύσεις, προσφέροντας τη χαρά της απόλαυσης σε όποιον τις δοκίμαζε. Έτσι λοιπόν, στις 6 Απριλίου 1969, Κυριακή των Βαΐων, δημιούργησε τη “ΧΑΡΑ“, την πιο γλυκιά γωνιά των Πατησίων, που την εποχή εκείνη, θεωρείτο ένας από τους καλύτερους δρόμους της Αθήνας.
 
Από όλα τα προϊόντα ξεχώρισαν και αγαπήθηκαν πολύ το εκμέκ παγωτό και το σικάγο. Έτσι το μαγαζί αποτέλεσε γρήγορα πόλο έλξης για τους κατοίκους του κέντρου και όχι μόνο, αφού κόσμος έφτανε από παντού. Ένα παγωτό εδώ, ήταν και είναι πάντα “must”, αφού “απλοί θνητοί” το απολάμβαναν δίπλα σε διασημότητες της κάθε εποχής. 
 
Αυτή η παράδοση συνεχίζει μέχρι σήμερα με το καλύτερο καϊμάκι της πόλης, με το καθιερωμένο πλέον ποδήλατο παγωτού να συντροφεύει κάθε ευχάριστη στιγμή μας (γάμος, βάπτιση, παιδικό party, σχολικές ή εταιρικές εκδηλώσεις κ.α.) και με μοναδικούς γλυκούςπειρασμούς όλο το χρόνο.
 
Χαρά
Πατησίων 339 Γ’, Αθήνα, τηλ. 2102287266
.
. 

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Στιλάτη κρεατοφαγία στην Αθήνα: Premium προορισμοί και προτάσεις για DIY καταστάσεις

Η Tσικνοπέμπτη είναι η Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου, περίοδος που οι άνθρωποι προετοιμάζονται για την μεγάλη νηστεία...

Αγία Παρασκευή: Η ιστορία της, οι άνθρωποί της κι όλα τα highlights για την έξοδό σου

Δύσκολο να το φανταστεί κανείς αλλά μόλις λίγες δεκαετίες πίσω, η Αγία Παρασκευή ήταν εξοχή. Το όνομα του δήμου...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot