Εννιά στους 10 Έλληνες απάντησαν παγωτό όταν ερωτηθήκανε τι τους θυμίζει καλοκαίρι. Η ανεμελιά, η παιδικότητα που κρύβουμε μέσα μας, οι χαρές, τα γέλια, όλα είναι συνηφασμένα με αυτό το μαγικό γλυκό. Παγωτά όμως σαν του Λαζού είναι λίγα, και είμαι σίγουρη ότι για τους γνώστες παγωτόφιλους, η απάντηση στο πιο είναι το καλύτερο παγωτό της Αθήνας θα ήταν Λαζός.
Με βαλίτσα την τεχνογνωσία και το μεράκι του για καλό παγωτό, ο Γιώργιος Σερεφίδης ξεκίνησε για την Αθήνα το 1966 μαζί με τη γυναίκα του και τα δύο του παιδιά, παρασκευάζοντας και πουλώντας παγωτό στο Νέο Ηράκλειο και τις γύρω περιοχές με το κλασσικό καροτσάκι του παγωτατζή. Το 1972, έχοντας αποκτήσει πλέον το δικό του ιδιόκτητο παρασκευαστήριο, ο Γιώργος Σερεφίδης προχωρά στον πρώτο εκσυγχρονισμό του χώρου, βελτιώνοντας τις υποδομές και αγοράζοντας νέο εξοπλισμό. Το 1976, ο γιος του Κυριάκος, έχοντας μεγαλώσει από μικρός μέσα στα εργαστήρια, τον ακολουθεί και μαζί, με όραμα την παραγωγή του καλύτερου παγωτού και με ανταμοιβή τα χαμόγελα μικρών και μεγάλων για το προϊόν τους επιδίδονται σε μια διαρκή αναζήτηση καινούργιων μεθόδων, γεύσεων και υψηλών προδιαγραφών πρώτων υλών, πάντα με γνώμωνα την ικανοποίηση των πελατών τους. Το 1988 φτιάχνεται μια gelateria μπροστά από τον χώρο τού εργαστηρίου. Σιγά-σιγά αυξάνονται οι γεύσεις τού παγωτού (οι οποίες σήμερα έχουν ξεπεράσει τις 40), χωρίς να χάνονται οι μυρωδιές και οι αναμνήσεις του παρελθόντος.
Το ταξίδι στη γεύση του παγωτού συνεχίζεται μέχρι σήμερα με συμμάχους τα αγνά υλικά, το μεράκι, την αγάπη, την όρεξη, την τήρηση των κανόνων για ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα, με αποδέκτη τον ουρανίσκο μας! Μια ποικιλία 46 γεύσεων που αποτελείται από παγωτά γάλακτος με 100% φρέσκο ελληνικό γάλα και sorbet από φρέσκα φρούτα είναι διαθέσιμη προς… ανακάλυψη στη Λυκόβρυση! Από τα ευφάνταστα γλυκά του λατρέψαμε τον κορμό banofee με το ζουμερό του παντεσπάνι, την τούρτα παγωτό μιλφέϊγ και το λαχταριστό σιροπιαστό κανταϊφι με παγωτό καϊμάκι.
Παγωτά Λαζός
Ρίμινι 15, Λυκόβρυση, τηλ. 2102815443
.
.