spot_img

Πορφύρα: Γεύσεις κι αρώματα θάλασσας σ’ένα μοναδικό εστιατόριο στα Μελίσσια

Η Πορφύρα είναι χρωστική ουσία που παράγεται με την επεξεργασία του οστράκου Haustellum Brandaris και η οποία δίνει ανεξίτηλο βαθυκόκκινο χρώμα. Είναι όμως και το νέο εστιατόριο στα Μελίσσια που έχει ήδη συναρπάσει τους απανταχού ψαροφάγους και ψαρολάτρεις με ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η ελληνική θάλασσα και μάνα γη

Ο ταλαντούχος chef Βασίλης Νικολόπουλος επιμελείται καθημερινά στην open kitchen του μαγαζιού ένα ευφάνταστο menu με μια γκάμα θαλασσινών προτάσεων, τιμώντας την παράδοση αλλά και και με πρωτότυπες προτάσεις που κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Ξεχωρίσαμε τις ψητές γαρίδες με τζίντζερ και μέλι, την al dente μακαρονάδα του ψαρά, με γυαλιστερές, μύδια, γαρίδα και χταπόδι, τη σαρδέλα, φιλεταρισμένη, νοστιμότατη, τραγανή και ζουμερή – άψογα ψημένη – και το ονειρεμένο καρπάτσιο. Μνείας αξίζει και η γούνα (λιόκαυτο ψάρι), που αφού “ψηθεί” στον ήλιο και χάσει τα υγρά της, ψήνεται στη σχάρα και σερβίρεται σαν ουζομεζές. Γίνεται με κολιό, είναι πεντανόστιμη και οι… ρίζες της είναι από τη Νάουσα της Πάρου.

Το team του Πορφύρα είναι ικανό και δοκιμασμένο: Το project αποτελεί συνέχεια της «ψαροταβέρνας» Κοράλλι στη Νέα Ερυθραία που έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των φίλων του ψαριού, σαν απόλυτο hot spot. Τα ψάρια του καταλόγου απευθύνονται σε όλα τα βαλάντια καθώς υπάρχει επιλογή από μικρά ψαράκια όπως αθερίνα, γαύρο, μαριδάκι, μπακαλιαράκια, σαρδέλα, κουτσομούρα ή μπαρμπούνια, μέχρι μεγάλα, ανάλογα με την ημέρα. Το προσωπικό, πάντα εξυπηρετικό και επαγρυπνησμένο, θα σας βοηθήσει στο τι να επιλέξετε και με τι ποτό να το συνδυάσετε, ανάλογα με το γούστο σας. 

Τα θαλασσινά είναι εθνικός μας θησαυρός κι ένα είδος φαγητού, του οποίου τα διατροφικά οφέλη αναρίθμητα. Απολαύστε τα στην Πορφύρα.

Πορφύρα
Λ. Δημοκρατίας 29 & 25ης Μαρτίου, Μελίσσια, τηλ. 2108100042          www.facebook.com/Πορφυρα-2090106484592340

.

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Cafeistas: H νέα, πρωτότυπη και πρακτική συσκευασία καφέδων tin can 250g 

Το τοπίο του καφέ στην Ελλάδα μονίμως ανανεώνεται, αναβαθμίζεται, εξελίσσεται με ρυθμούς πιο γρήγορους κι από το μεσοδιάστημα αφαλάτωσης...

Στέγη: Το «Οξυγόνο» του Ιβάν Βιριπάγιεφ σε 4 καθολικά προσβάσιμες παραστάσεις

Στη Στέγη, η συμπερίληψη, η προσβασιμότητα και η ισότητα είναι αναπόσπαστα στοιχεία του οικοσυστήματός της. Και φέτος, ως ενεργό μέλος...

Ισραήλ και Λίβανος συμφώνησαν για κατάπαυση πυρός

Μιλώντας από τον Rose Garden του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε ότι έχει «καλά νέα»...

Κεραμεικός: Συνελήφθη 65χρονος για ομοφοβική επίθεση σε βάρος 27χρονου

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛΑΣ, στις 24 Νοεμβρίου ένας 65χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας για...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Vegan μαγαζιά στην Αθήνα: Η χαραυγή μιας πιο υγιεινής και #crueltyfree γαστρονομικής καθημερινότητας

Οι διατροφικές συνήθειες είναι μια συνειδητή επιλογή, που επηρεάζει όχι μόνο τον ατομικό οργανισμό, αλλά και ολόκληρο το οικοσύστημα...

Αφιέρωμα sushi: Ρολάροντας χιλιόμετρα απόλαυσης στην Αθήνα

Ιαπωνική κουζίνα. Από τη μια απλή, λιτή κι απέριττη. Με μια διακριτική φινέτσα όπως αυτή που χαρακτηρίζει τα μινιμάλ...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot