Η Πορφύρα είναι χρωστική ουσία που παράγεται με την επεξεργασία του οστράκου Haustellum Brandaris και η οποία δίνει ανεξίτηλο βαθυκόκκινο χρώμα. Είναι όμως και το νέο εστιατόριο στα Μελίσσια που έχει ήδη συναρπάσει τους απανταχού ψαροφάγους και ψαρολάτρεις με ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η ελληνική θάλασσα και μάνα γη.
Ο ταλαντούχος chef Βασίλης Νικολόπουλος επιμελείται καθημερινά στην open kitchen του μαγαζιού ένα ευφάνταστο menu με μια γκάμα θαλασσινών προτάσεων, τιμώντας την παράδοση αλλά και και με πρωτότυπες προτάσεις που κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Ξεχωρίσαμε τις ψητές γαρίδες με τζίντζερ και μέλι, την al dente μακαρονάδα του ψαρά, με γυαλιστερές, μύδια, γαρίδα και χταπόδι, τη σαρδέλα, φιλεταρισμένη, νοστιμότατη, τραγανή και ζουμερή – άψογα ψημένη – και το ονειρεμένο καρπάτσιο. Μνείας αξίζει και η γούνα (λιόκαυτο ψάρι), που αφού “ψηθεί” στον ήλιο και χάσει τα υγρά της, ψήνεται στη σχάρα και σερβίρεται σαν ουζομεζές. Γίνεται με κολιό, είναι πεντανόστιμη και οι… ρίζες της είναι από τη Νάουσα της Πάρου.
Το team του Πορφύρα είναι ικανό και δοκιμασμένο: Το project αποτελεί συνέχεια της «ψαροταβέρνας» Κοράλλι στη Νέα Ερυθραία που έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των φίλων του ψαριού, σαν απόλυτο hot spot. Τα ψάρια του καταλόγου απευθύνονται σε όλα τα βαλάντια καθώς υπάρχει επιλογή από μικρά ψαράκια όπως αθερίνα, γαύρο, μαριδάκι, μπακαλιαράκια, σαρδέλα, κουτσομούρα ή μπαρμπούνια, μέχρι μεγάλα, ανάλογα με την ημέρα. Το προσωπικό, πάντα εξυπηρετικό και επαγρυπνησμένο, θα σας βοηθήσει στο τι να επιλέξετε και με τι ποτό να το συνδυάσετε, ανάλογα με το γούστο σας.
Τα θαλασσινά είναι εθνικός μας θησαυρός κι ένα είδος φαγητού, του οποίου τα διατροφικά οφέλη αναρίθμητα. Απολαύστε τα στην Πορφύρα.
Πορφύρα
Λ. Δημοκρατίας 29 & 25ης Μαρτίου, Μελίσσια, τηλ. 2108100042 www.facebook.com/Πορφυρα-2090106484592340