Η παραδοσιακή ταβέρνα Ο Καλοφαγάς, που πολλοί μπορεί να τη γνωρίζουν και ως «Κοτσιδού», λειτουργεί από το 1970 έως σήμερα στα Βριλήσσια με την ίδια ποιότητα και υψηλών προδιαγραφών πρώτες ύλες.
Ο Παναγιώτης Σολδάτος, φιλόξενος οικοδεσπότης, είναι η τρίτη γενιά στο “τιμόνι” του Καλοφαγά, και συνεχίζει την παράδοση, με έμφαση στο ποιοτικό κρέας, το οποίο σιτεύεται, κόβεται και ψήνεται ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη, από τον ίδιο. Η πινελιά του “νέου αίματος” φαίνεται και στην πρόσφατη ανακαίνιση, η οποία ανέδειξε τον αίθριο χώρο με την απαράμιλλη θέα στην πλατεία, και την ευάερη σάλα, κρατώντας όμως αναλλοίωτη την “ψυχή” και την φιλοσοφία που είχε πάντα ο Καλοφαγάς. Αυτή της ποιοτικής και αψεγάδιαστης κρεατοφαγίας, με ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η ελληνική μάνα γη.
.
.
Μετά από τόσα χρόνια, η καλοψημένη σταβλίσια μπριζόλα, είναι ακόμα το πιάτο που τον χαρακτηρίζει. Μία σταβλίσια μπριζόλα μπορεί να έχει κοπή από 500-1.500 γρ. και να ψηθεί όπως ακριβώς την παραγγείλεις (rare, medium, κ.ο.κ) Στο ταμπλό των κρεατικών υπάρχουν ακόμα ντόπιο μοσχαρίσιο φιλέτο, μοσχαρίσιο μπιφτέκι, Ribeye, rump steak, παϊδάκια αρνίσια, μοσχαρίσιο συκώτι, μπριζόλα χοιρινή και μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος Ολλανδίας.
Καλοφαγάς
Παλαιών Πατρών Γερμανού 1, Βριλήσσια, τηλ. 2108040380
.
.