Μια βόλτα μέχρι τα Πετράλωνα στο bar-restaurant Andaman αρκεί για να σε ταξιδέψει, τόσο με τις γεύσεις όσο και με το περιβάλλον του, σε μέρη εξωτικά. Για τους λάτρεις της έθνικ κουζίνας, το Andaman δε χρειάζεται συστάσεις. Ένας μοναδικός πολυχώρος σε αποχρώσεις technicolor, η πιο ερωτική κι εξωτική (κατακόκκινη και σαγηνευτική) σάλα της Αθήνας και μια ταράτσα larger than life (Andaman Sky), μεσ’το πράσινο, με μπαμπού, κοκοφοίνικες και μπανανιές να σε βάζει κατευθείαν στο (καλοκαιρινό) κλίμα. Με το yin και το yang του σε απόλυτη αρμονία, το Andaman, δημιουργεί ένα αναποληγητικά cool ambience, με κάθε του γωνιά και κάθε σημείο να αποτελεί μια μικρή ανακάλυψη. Καναπέδες, κόκκινα φωτιστικά με πλεχτά καπέλα, καφασωτά, μαξιλάρες, κρόσσια, συνθέτουν ένα σκηνικό αισθήσεων και γευστικών απολαύσεων.
Τα πιάτα του αποτελούν μια γνήσια εκπροσώπηση της ταυλανδέζικης κουζίνας σε ένα άκρως επεξηγηματικό μενού (δεμένο σε μπαμπού και μ’έναν πολύχρωμο ελέφαντα να φιγουράρει στο εξώφυλλο) που δίνει τις κατευθύνσεις σε όποιον δεν είναι εξοικειωμένος μ’αυτές τις γεύσεις και ενθαρρύνει κάποιον να πειραματιστεί και να δοκιμάσει. Οι Ταϊλανδοί chef βάζουν γνώση, μεράκι και φρέσκα υλικά, με τις πιο λαχταριστές σάλτσες και ζωμούς να φτιάχνονται in house. Το αποτέλεσμα; Ένα παιχνίδι υφών και γεύσεων, κάθε μπουκιά και μια αποκάλυψη! Λατρέψαμε το iconic crab burger, τη σούπα tom yum goong (με γαρίδες, γάλα καρύδας, τομάτα, κρεμμύδι, φρέσκα φύλλα lime, lemongrass & galangal) και τη σαλάτα spicy duck (με σπιτικά καπνισμένα φιλετάκια πάπιας, φασολάκια, χρωματιστές πιπεριές, αγγουράκι, φρέσκο κόλιαδρο, κρεμμύδι & fresh lime), ένα μοναδικό appetizer, προπομπός των λαχταριστών κυρίως. Το chicken satay βιώνει εδώ την ιδανική εκδοχή του, ενώ η πάπια Πεκίνου, τρυφερή, λεπτοκομμένη και πεντανόστιμη, δεν αφήνει κανένα ουρανίσκο ασυγκίνητο. Από τα χαρακτηριστικά πιάτα της ταϊλανδέζικης κουζίνας είναι το πράσινο κάρι με μελιτζάνες, μπαμπού, αρακά, πιπεριές και γάλα καρύδας που μαγειρεύεται σε πήλινο (και συνδυάζεται ποικιλοτρόπως με μοσχαρίσια ή χοιρινά φιλετάκια, καβούρι, γαρίδες, κ.α.) και ακροβατεί γευστικά μεταξύ πικάντικου και γλυκού, ένα πιάτο που θα σε κάνει να αναφωνήσεις “Respect!” στην κουζίνα του.
Μνεία οφείλει να γίνει και στη μπάρα του, που πλήρως εναρμονισμένη με το γενικότερο concept, προτείνει δροσιστικές γεύσεις παραδείσου υπό μορφή ευφάνταστων και εξωτικών signature cocktails, ασιατικές μπύρες και μια well-thought λίστα μικρών παραγωγών Ελληνικού αμπελώνα με απείρως ιδιαίτερα κρασιά. Οι βραδιές στο Andaman χρωματίζονται μουσικά με έθνικ ακούσματα και ανεβασμένη διάθεση. Ένα must-visit εστιατόριο που δεν πρέπει να λείπει από τη λίστα κανενός foodie και gourmand. Ανοιχτό καθημερινά από τις 8.00 μμ.
Andaman: Η Ταϊλάνδη προσγειώθηκε στα Πετράλωνα σ’έναν τριώροφο πολυχώρο γεύσεων και αισθήσεων
Andaman
Αλόπης 65, Κάτω Πετράλωνα, τηλ. 2112104939