Ο Μάκης Κουτσονίκας, ένας σεφ με εμπειρία ετών, ενώνει τις δυνάμεις του με τ’ αδέρφια του Βασίλη και Ελένη και επανεφευρίσκει εβδομαδιαία την ελληνική κουζίνα, κάνοντάς την προσιτή, κατανοητή και απλόχερα πεντανόστιμη, χωρίς εξαιρέσεις. Φάβα ρεβιθιού με καπνιστό χέλι, σαλάτα με ψητά μήλα, παστέλι, σταφίδες και μανούρι σχάρας, μοσχαρίσια μπιφτέκια με καραμελώμενο μπέικον και πουρέ φουρνιστής πατάτας, προκαλούν γευστικές νιρβάνες στους συνδαιτημόνες. Το μενού προτείνει επιλογές για όλα τα γούστα (με κρεατικά, φρέσκα ζυμαρικά, λαχανικά και ψαριά), που εναλλάσσονται τόσο με την εποχή, όσο και με το τι καλό θα βρεθεί στην αγορά. Το ψωμί κι οι πίτες φτιάχνονται αποκλειστικά in house ενώ οι well-thought ετικέτες της κάβας (με έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα) θα ικανοποιήσουν όλες τις οινικές σου προτιμήσεις. Αν πάλι δεν είσαι του κρασιού, είναι δεδομένο ότι μπορείς να απολαύσεις ελληνικά αποστάγματα όπως ρακή, τσίπουρο και ουζάκι. Καιρού επιτρέποντος, ο Mandragoras επεκτείνεται με τραπέζια στην πλατεία, δημιουργώντας ένα μοναδικό σκηνικό Αθήνας-γειτονιάς, στην καρδιά της Καλλιθέας.
Mandragoras Restaurant
Ευαγγελιστρίας 96 & Γαλατείας 1, Καλλιθέα, τηλ. 2130441222
www.mandragoras-restaurant.gr
Facebook | Instagram