spot_img

Paella Barcelona: Λαχταριστή παέγια με αυθεντική συνταγή & ιστορία στο Παγκράτι

Στα χρόνια που γράφω για γαστρονομία, έχω διαπιστώσει έναν κοινό παρονομαστή: όταν ο επιχειρηματίας επιλέγει σαν κύριο χρώμα το επιβλητικό κόκκινο στον χώρο, είναι πάντα ένας άνθρωπος με πάθος. Δεν πέφτω έξω και στην προκειμένη, αφού ο Τίμος Αδρακτάς, από πάθος για την γυναίκα που παντρεύτηκε, την Ισπανομεξικάνα Βεατρίς, μετακόμισε κι έκανε τόπο του το Μεξικό το 1981. Εκεί παθιάστηκε και με το καλό φαγητό και το αποτέλεσμα ήταν ένα εστιατόριο talk-of-the-town, το οποίο είδε με αγάπη να το αγκαλιάζουν οι ντόπιοι. Επιστρέφοντας λόγω ενός δυσάρεστου γεγονότος στην Ελλάδα το 1988, στις αποσκευές του έφερε μαζί και τη δημιουργική ανησυχία (και τις αυθεντικές συνταγές) για να ανοίξει ένα μεξικάνικο εστιατόριο, το οποίο κι έγινε το Viva Mexico στη Γλυφάδα, που οι παλιοί θα το θυμούνται για τις απαράμιλλες γεύσεις, την μοναδική του ατμόσφαιρα και τις γενναίες μερίδες του. Το 1991, βρέθηκε στη Βαρκελώνη και έφτιαξε το Paella Barcelona, που υπάρχει ακόμα και πηγαίνει “σφαίρα”, και πλέον μας υποδέχεται και στην πολυσύχναστη Ευφράνορος στο Παγκράτι.

Τα πράγματα όσον αφορά την paella είναι απλά (αλλά ταυτόχρονα και σύνθετα). Ιστορικά, είναι ένα φαγητό των φτωχών που έριχναν μέσα ό,τι είχε περισσέψει. Η νοικοκυρά έβαζε ό,τι κρέας και θαλασσινό είχε στην κουζίνα της, το σώταρε με ρύζι και είχε έτσι ένα γρήγορο και θρεπτικό γεύμα για τα μέλη της οικογενείας της. Έτσι, παραδοσιακά, η paella είναι ανάμεικτη. Στο Paella Barcelona, η paella βιώνει μια ιδανική εκδοχή, με σεβασμό στην παράδοσή της και με τα ίδια υλικά που χρησιμοποιούν οι Ισπανοί. Οι επιλογές έχουν διευρυνθεί σε 4, με paella με κρέας (κοτόπουλο και ισπανικό λουκάνικο τσορίθο), θαλασσινών (με γαρίδες, καλαμάρια και μύδια), vegetarian με λαχανικά και την αυθεντική ανάμεικτη. Εδώ μαγειρεύεται ακριβώς όπως πρέπει: με γκάζι, για να είναι η φωτιά δυνατή και να διατηρείται το ρύζι σπυρωτό και να μη λασπώνει. Συνδύασέ τη και με ένα ποτήρι δροσερή σαγκρία ή μια Michelada (πικάντικη μπύρα) και θα με θυμηθείς! Στο μενού θα βρεις και τα τέλεια-για-τσιμπολόγημα πίντσος, ψωμάκια που έχουν πάνω τους είτε jamon serano, είτε τυράκι, είτε κάποιο dip αλλά και μεξικάνικα πιάτα όπως burritos και tacos, ρωτήστε τον Τίμο για τα υπόλοιπα. Τις Κυριακές μουσικά σχήματα αναλαμβάνουν να σε ταξιδέψουν με ethnic μελωδίες σε Ισπανία και Μεξικό.

Paella Barcelona
Ευφράνορος 12, Παγκράτι, τηλ. 6906863216
Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Cafeistas: H νέα, πρωτότυπη και πρακτική συσκευασία καφέδων tin can 250g 

Το τοπίο του καφέ στην Ελλάδα μονίμως ανανεώνεται, αναβαθμίζεται, εξελίσσεται με ρυθμούς πιο γρήγορους κι από το μεσοδιάστημα αφαλάτωσης...

Στέγη: Το «Οξυγόνο» του Ιβάν Βιριπάγιεφ σε 4 καθολικά προσβάσιμες παραστάσεις

Στη Στέγη, η συμπερίληψη, η προσβασιμότητα και η ισότητα είναι αναπόσπαστα στοιχεία του οικοσυστήματός της. Και φέτος, ως ενεργό μέλος...

Ισραήλ και Λίβανος συμφώνησαν για κατάπαυση πυρός

Μιλώντας από τον Rose Garden του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε ότι έχει «καλά νέα»...

Κεραμεικός: Συνελήφθη 65χρονος για ομοφοβική επίθεση σε βάρος 27χρονου

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛΑΣ, στις 24 Νοεμβρίου ένας 65χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας για...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Τα καλύτερα παγωτά στην Αθήνα: Πρωτοπορία, τοπικά προϊόντα και έννοια για την ποιότητα

Το παγωτό είναι ο δημαγωγός του καλοκαιριού: Στο χωνάκι ή το κυπελάκι του, μαζί με γεύση και δροσιά, σερβίρει...

Τα αγαπημένα μας pet shops: Τα καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες για τους πιστούς μας φίλους

Τα τελευταία χρόνια όλοι μας συνειδητοποιούμε ολοένα και περισσότερο το μεγαλείο της σχέσης μας με τα ζώα, την ανάγκη...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot