spot_img

Paella Barcelona: Λαχταριστή παέγια με αυθεντική συνταγή & ιστορία στο Παγκράτι

Στα χρόνια που γράφω για γαστρονομία, έχω διαπιστώσει έναν κοινό παρονομαστή: όταν ο επιχειρηματίας επιλέγει σαν κύριο χρώμα το επιβλητικό κόκκινο στον χώρο, είναι πάντα ένας άνθρωπος με πάθος. Δεν πέφτω έξω και στην προκειμένη, αφού ο Τίμος Αδρακτάς, από πάθος για την γυναίκα που παντρεύτηκε, την Ισπανομεξικάνα Βεατρίς, μετακόμισε κι έκανε τόπο του το Μεξικό το 1981. Εκεί παθιάστηκε και με το καλό φαγητό και το αποτέλεσμα ήταν ένα εστιατόριο talk-of-the-town, το οποίο είδε με αγάπη να το αγκαλιάζουν οι ντόπιοι. Επιστρέφοντας λόγω ενός δυσάρεστου γεγονότος στην Ελλάδα το 1988, στις αποσκευές του έφερε μαζί και τη δημιουργική ανησυχία (και τις αυθεντικές συνταγές) για να ανοίξει ένα μεξικάνικο εστιατόριο, το οποίο κι έγινε το Viva Mexico στη Γλυφάδα, που οι παλιοί θα το θυμούνται για τις απαράμιλλες γεύσεις, την μοναδική του ατμόσφαιρα και τις γενναίες μερίδες του. Το 1991, βρέθηκε στη Βαρκελώνη και έφτιαξε το Paella Barcelona, που υπάρχει ακόμα και πηγαίνει “σφαίρα”, και πλέον μας υποδέχεται και στην πολυσύχναστη Ευφράνορος στο Παγκράτι.

Τα πράγματα όσον αφορά την paella είναι απλά (αλλά ταυτόχρονα και σύνθετα). Ιστορικά, είναι ένα φαγητό των φτωχών που έριχναν μέσα ό,τι είχε περισσέψει. Η νοικοκυρά έβαζε ό,τι κρέας και θαλασσινό είχε στην κουζίνα της, το σώταρε με ρύζι και είχε έτσι ένα γρήγορο και θρεπτικό γεύμα για τα μέλη της οικογενείας της. Έτσι, παραδοσιακά, η paella είναι ανάμεικτη. Στο Paella Barcelona, η paella βιώνει μια ιδανική εκδοχή, με σεβασμό στην παράδοσή της και με τα ίδια υλικά που χρησιμοποιούν οι Ισπανοί. Οι επιλογές έχουν διευρυνθεί σε 4, με paella με κρέας (κοτόπουλο και ισπανικό λουκάνικο τσορίθο), θαλασσινών (με γαρίδες, καλαμάρια και μύδια), vegetarian με λαχανικά και την αυθεντική ανάμεικτη. Εδώ μαγειρεύεται ακριβώς όπως πρέπει: με γκάζι, για να είναι η φωτιά δυνατή και να διατηρείται το ρύζι σπυρωτό και να μη λασπώνει. Συνδύασέ τη και με ένα ποτήρι δροσερή σαγκρία ή μια Michelada (πικάντικη μπύρα) και θα με θυμηθείς! Στο μενού θα βρεις και τα τέλεια-για-τσιμπολόγημα πίντσος, ψωμάκια που έχουν πάνω τους είτε jamon serano, είτε τυράκι, είτε κάποιο dip αλλά και μεξικάνικα πιάτα όπως burritos και tacos, ρωτήστε τον Τίμο για τα υπόλοιπα. Τις Κυριακές μουσικά σχήματα αναλαμβάνουν να σε ταξιδέψουν με ethnic μελωδίες σε Ισπανία και Μεξικό.

Paella Barcelona
Ευφράνορος 12, Παγκράτι, τηλ. 6906863216
Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Βριλήσσια – Μελίσσια: Ανερχόμενα και συναρπαστικά

Αν η Πεντέλη είχε θάλασσα, τότε το παραλιακό της μέτωπο θα ήταν τα Βριλήσσια και τα Μελίσσια. Οι δυο...

Χριστούγεννα στην Αθήνα: Η απόλυτη wish list

Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή της αγάπης, μέρες και νύχτες φωτεινές, ζεστασιά γύρω από τραπέζια πλούσια, γιορτινά. Γέλια, τραγούδια,...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot