spot_img

Rakor: Το εστιατόριο του Κεραμεικού που μετουσιώνει προϊόντα απ’όλη την Ελλάδα σε εμπνευσμένα, well-priced πιάτα

Το ρακόρ (αν δεν το γνώριζες δε σε αδικώ) είναι ένα εξάρτημα σύσφιξης σωλήνων, που σε μια πιο ποιητική εκδοχή θα μπορούσες να πεις και για το ομώνυμο εστιατόριο στον Κεραμεικό, ότι είναι δηλαδή ένα μέρος σύσφιξης σχέσεων, απ’αυτές που γίνονται σ’ένα τραπέζι με καλό φαΐ. Απλό, φιλικό και απροσποίητο, το Rakor από το 2011 που ήρθε στη γειτονιά του Κεραμεικού απέκτησε γρήγορα θαμώνες, αλλά και μια άριστη φήμη ανάμεσα στα εστιατόρια της περιοχής. Με φόντο τον απ’άκρη-σ’άκρη μαυροπίνακα, συνδαιτημόνες απ’όλους τους δρόμους της ζωής, ελληνικό και ξένο κοινό, απολαμβάνει value-for-money προτάσεις, σ’ένα menu με πολλές προσλαμβάνουσες και επιρροές, που έχει κάτι για όλους. 

Το γωνιακό στέκι με την λαχανί πρόσοψη προσφέρει ως εκ τούτου πιάτα εμπνευσμένα, με άριστη παρουσίαση, που επανεφευρίσκουν την ελληνική κουζίνα, φιλοξενούν υλικά από ντόπιους παραγωγούς και μεριμνούν για το παραμελημένο κοινό των vegeterians, οι οποίοι εδώ θα αγαλλιάσουν. Ταλιάτα από σιτεμένο φιλέτο ribeye Νάξου, με τραγανές γλυκοπατάτες και demi glace μανιταριών (μια αποκάλυψη!), παπαρδέλες από πέστο πιπεριάς Φλωρίνης, καραμελωμένα καρότα και κρέμα παρμεζάνας, χοιρινό αργομαγειρεμένο με μαύρη μπύρα, φινόκιο, τζίντζερ και κόκκινα μήλα πάνω σε πουρέ πατάτας με λεμονοθύμαρο, όλα θριαμβεύουν γευστικά και αισθητικά, και κάνουν την δημιουργική κουζίνα οικεία και προσιτή. Στα “της μέσης” κανείς δε μένει ανικανοποίητος, αφού στο Rakor θα βρεις από βελούδινη φάβα Φενεού με άγριο κρίταμο Καρύστου και λάδι φρέσκων μυρωδικών, χούμους αρακά με τοματίνια, φρέσκο δυόσμο ταχίνι και φέτα, μέχρι χειροποίητα ντολμαδάκια με καστανό ρύζι, ψητό μανούρι πρόβειο Λάρισας με μαρμελάδα μελιτζάνας, καβουρμά, πεντανόστιμα παστουρμαδοπιτάκια με κασέρι Ξάνθης και σπιτική σαρδέλα μαρινάτη με πουρέ λευκών φασολιών και λαδολέμονο Αρτινού αυγοτάραχου. Όπως καταλαβαίνεις στο Rakor εκτυλίσσεται καθημερινά μια γιορτή στην ελληνική παραγωγή, με την ομάδα του εστιατορίου να έχει οργώσει κυριολεκτικά όλη την Ελλάδα για να βρουν τα συστατικά αυτά που θα απογειώσουν τα πιάτα τους – κάτι που το πετυχαίνουν. Στο μαγαζί θα βρεις επίσης reinvented burgers στη φιλοσοφία του ευρύτερου menu, με υλικά όπως σπιτική bbq μαυροδάφνης, κασέρι Σερρών και chorizo Δράμας (αν δεν σου τρέχουν τα σάλια είσαι ήρωας!) το -ενα-καλύτερο-από-το-άλλο. Μνείας αξίζει επίσης το γεγονός ότι από τους ζωμούς μέχρι τις sauce, τα πάντα ετοιμάζονται in-house.

Στο Rakor διατίθεται μια άκρως αξιόλογη γκάμα από μπύρες lager, μαύρες, κόκκινες, ale και weiss, που ακόμα κι αν δεν είσαι ζυθολάτρης, σε ένα τρόπον τινά κουβάρι γευσιγνωσίας, θα επανεξετάσεις ξετυλίγοντάς το τις απόψεις σου για τη μπύρα. Αν πάλι είσαι σε mood για κρασί, μια γκάμα από εμφιαλωμένες ετικέτες ελληνικού αμπελώνα θα ικανοποιήσουν όλες τις οινικές σου προτιμήσεις. Την κρίσιμη ώρα που που θα θελήσεις να συνοδεύσεις το αλκοόλ, (πέραν από τα μοναδικά προαναφερθέντα πιάτα) μπορείς δε να επιλέξεις ποικιλίες με φρεσκοκομμένα αλλαντικά και τυριά, από τις πιο ψαγμένες και ενημερωμένες που έχουμε συναντήσει στην Αθήνα. 

Rakor
Πλαταιών 10 & Γρανικού, Κεραμεικός, τηλ. 2117108877
rakor.rest | Facebook | Instagram

Παστουρμαδοπιτάκια με πρόβειο και μοσχαρίσιο παστουρμά και κασέρι Ξάνθης σε σπιτικό φλυλλο με τομάτα και ρακή
Καβουρμάς μοσχαρίσιος Δράμας στη σχάρα με μαρμελάφα τομάτας και τραγανά κρεμμύδια
Ταραμοσαλάτα με μελάνι σουπιάς και καπαρόφυλλα Τήνου
Παπαρδέλες με πέστο πιπεριάς Φλωρίνης, καραμελωμένα καρότα και κρέμα παρμεζάνας
Μπιφτέκια γλυκοπατάτας με βιολογικό κεχρί, λούπινα από τη Μάνη και φρέσκια ματζουράνα μαζί με πουρέ καρότου και τζίντζερ
Φάβα Φενεού με άγριο κρίταμο Καρύστου και λάδι φρέσκων μυρωδικών
Πιάτο ημέρας : σούπα βελουτέ με πράσο και πατάτα

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Οι καλύτεροι φούρνοι της Αθήνας: Νοστιμιά και ποιότητα καθημερινά, σε κάθε γειτονιά

Κανένα ίσως άλλο τρόφιμο στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν έχει υμνηθεί, δεν έχει λαχταρηθεί και δεν έχει αγαπηθεί όσο...

The Burger Guide 2024: Που θα φας τα καλύτερα burgers στην Αθήνα

Κανένα άλλο φαγητό στην ιστορία του φαγητού δεν προκάλεσε τις σεισμικές δονήσεις που προκαλεί ένα burger. Σ’ένα burger απολαμβάνεις...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot