Στον… έναστρο «εστιατορικό» ουρανό της Αθήνας, και συγκεκριμένα στην τέμψη των οδών Ναϊάδων και Αντήνορος – που μας ξυπνάει μνήμες Αθήνας-γειτονιάς, ανάμεσα στις ακμάζουσες πολυκατοικίες και τα καταπράσινα δέντρα – θα βρεις το Sapou. Σ’έναν εντυπωσιακό industrial χώρο με τζάμι απ’άκρη-σ’άκρη, στον οποίο ο chef Γιάννης Σαπουτζής εμφύσησε νέα ζωή, καθημερινά βιώνονται μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες, με ελληνικό και ξένο κοινό να σμίγει κάτω από την σκέπη του για να απολαύσει τις εμπνευσμένες προτάσεις του, με φόντο ένα προσεγμένο ρουστίκ περιβάλλον.
Ο Γιάννης επανεφευρίσκει την ελληνική και μεσογειακή κουζίνα, κάνοντάς την κατανοητή και απλόχερα προσιτή, χωρίς εξαιρέσεις, έχοντας κυριολεκτικά σφυριλατήσει την τέχνη του, που σαν σύγχρονος μύστης, θα μετουσιώσει σε πιάτα. Εικόνες, αναμνήσεις και ιδέες αποτυπώνονται σ’ένα μενού που εναλλάσσεται με σεβασμό στην εποχικότητα. Το Sapou ξεκίνησε από την Αντίπαρο, με φανατικό επώνυμο κοινό (όπως ο Tom Hanks) και τα μοναδικά του πιάτα μπορεί να απολαύσουν από το 2017 και οι Αθηναίοι.
Με φανατική προσοχή στην πρώτη ύλη, αλλά και με ιδιαίτερη έμφαση στο κρέας, την κοπή, και την ωρίμανσή του (in-house) το Sapou με ακονισμένη ματιά και ακρίβεια στην τέχνη της γαστρονομίας, έχει κάτι για όλους. Μοσχαρίσιο καρπάτσιο με horseradish mayo, chrispy parmesan και μανιτάρια τουρσί, σιγομαγειρεμένα short ribs αλλά και κάποια “classics” για τους θαμώνες όπως ο τόνος τατάκι με ponzu sauce ή το μοσχαράκι Χουνκιάρ – τρυφερό και πεντανόστιμο – βιώνουν εδώ ιδανικές εκδοχές.
Το art de la table του θυμίζει εστιατόρια ευρωπαϊκών μεγαλουπόλεων, με ίσες δόσεις φαντασίας και πολυτέλειας, με vintage mix & match σερβίτσια, μοναδικά μπιμπελό και φρέσκες ανθοσυνθέσεις, για μία εστιατορική εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη. Μνείας αξίζει η wine list του, με 42 προσεγμένες ετικέτες ελληνικού και ξένου αμπελώνα, που θα ικανοποιήσουν κάθε οινική σας απαίτηση. Tip: Καλό είναι πριν το επισκεφθείτε να έχετε πραγματοποιήσει κράτηση.
Sapou
Ναϊάδων 2 & Αντήνορος, Παγκράτι, τηλ. 2107230626
Facebook | Instagram