spot_img

Ζαχαροπλαστείο Αναστασία: Όπως κάποτε στην κουζίνα της γιαγιάς

Πολλές φορές εμείς οι αρθρογράφοι βρισκόμαστε σ’ένα δημιουργικό τέλμα και καταλήγουμε χάριν marketing να γράφουμε πράγματα κοινότυπα και στερεότυπα, όπως “καλύτερο”, “μοναδικό”, “απαράμιλλο” – στην περίπτωση της Αναστασίας, σαφέστατα τα παραπάνω επίθετα ισχύουν (και με το παραπάνω), αλλά για να αποτυπώσεις σ’ένα κείμενο τη φιλοσοφία, την αύρα, τις γεύσεις που θα συναντήσεις στο ξεχωριστό αυτό ζαχαροπλαστείο, ο μόνος τρόπος είναι να μιλήσεις από την καρδιά σου. 

Πριν 23 χρόνια, η κυρία Αναστασία, η μαμά της τωρινής ιδιοκτήτριας, της Λίνας, υποδέχτηκε τους πρώτους της πελάτες στο εργαστήριο-ζαχαροπλαστείο της στη Νεύτωνος, στην Άνω Ηλιούπολη. Ο πατέρας της κυρίας Αναστασίας (και παππούς της Λίνας) ήταν ένας πολύ αγαπητός και φημισμένος ζαχαροπλάστης στον Πειραιά (όπως καταλαβαίνεις η ζαχαροπλαστική είναι σφυριλατημένη στο DNA της οικογένειας). Η κυρία Αναστασία προπορεύτηκε των συναδέλφων της εκείνη την εποχή καθιερώνοντας ένα open-εργαστήριο, ακριβώς πίσω από τις προθήκες και το ταμείο, στο οποίο μέχρι και σήμερα βλέπεις το team να ψήνει, να ζυμώνει, να φλαμπάρει και να δημιουργεί γλυκά από παραδοσιακές συνταγές, για τις οποίες δεν χρησιμοποιούνται ποτέ και σε κανένα στάδιο της παραγωγής έτοιμα μείγματα. Η Λίνα επιλέγει προσεκτικά τις πρώτες ύλες, ενώ τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται είναι αγνά, όπως αυθεντική σοκολάτα, αγελαδινό βούτυρο, φρέσκα αυγά και εποχιακά φρούτα. Η πολίτικη καταγωγή της οικογένειας, αποτυπώνεται σε γλυκούς… πειρασμούς, όπως το αφράτο και πεντανόστιμο τσουρέκι με μαχλέπι και μαστίχα ή το πολίτικο με βάση από ραβανί με ινδική καρύδα, κρέμα βανίλιας και κανέλα (μια αποκάλυψη!) Στο μαγαζί όμως θα γευτείς τα πιο σαγηνευτικά μιλφέιγ και προφιτερόλ της πόλης.

Μια επίσκεψή σου στην Αναστασία είναι μια εμπειρία των 5 αισθήσεων: Μυρωδιές από τους φούρνους, ήχοι από το εργαστήριο που βλέπεις ζωντανά τη μυσταγωγία της δημιουργίας, τα πιο φρέσκα γλυκά στις προθήκες να σου μαγνητίζουν το βλέμμα. Και μετά είναι οι άνθρωποι: Η Λίνα είναι η πιο cool artisan, μαμά και άνθρωπος, θα σου μιλήσει με ενθουσιασμό για τα γλυκά της, τα παιδιά της, τις συνταγές της. Θα σε παροτρύνει να δοκιμάσεις, θα σε τρατάρει να γευτείς κάτι που μόλις έφτιαξε στο εργαστήριο. Με την ομάδα της είναι μια οικογένεια. Και μπορεί το ζαχαροπλαστείο της να είναι αμιγώς συνοικιακό, τα γλυκά της όμως δεν ανταγωνίζονται κανέναν, είναι κατηγορία από μόνα τους (δεν υπερβάλλω – επισκέψου την για να το διαπιστώσεις). Για τους πελάτες της, αυτό είναι κοινό μυστικό. Για εμάς είναι η εξαίρεση σ’έναν κανόνα που αξίζει να μην είναι πια μυστικό. 

Ζαχαροπλαστείο Αναστασία
Νεύτωνος 23, Άνω Ηλιούπολη, τηλ. 2109950504
Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Cafeistas: H νέα, πρωτότυπη και πρακτική συσκευασία καφέδων tin can 250g 

Το τοπίο του καφέ στην Ελλάδα μονίμως ανανεώνεται, αναβαθμίζεται, εξελίσσεται με ρυθμούς πιο γρήγορους κι από το μεσοδιάστημα αφαλάτωσης...

Στέγη: Το «Οξυγόνο» του Ιβάν Βιριπάγιεφ σε 4 καθολικά προσβάσιμες παραστάσεις

Στη Στέγη, η συμπερίληψη, η προσβασιμότητα και η ισότητα είναι αναπόσπαστα στοιχεία του οικοσυστήματός της. Και φέτος, ως ενεργό μέλος...

Ισραήλ και Λίβανος συμφώνησαν για κατάπαυση πυρός

Μιλώντας από τον Rose Garden του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε ότι έχει «καλά νέα»...

Κεραμεικός: Συνελήφθη 65χρονος για ομοφοβική επίθεση σε βάρος 27χρονου

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛΑΣ, στις 24 Νοεμβρίου ένας 65χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας για...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Octobrunch: Ένας μήνας αφιερωμένος στην αγαπημένη μας συνήθεια

Μια παροιμία λέει «το πρωί φάε σαν βασιλιάς, το μεσημέρι σαν πρίγκιπας, και το βράδυ σαν ζητιάνος». Εμείς αρκούμαστε...

Οι πιο hot διευθύνσεις για έξοδο στου Ψυρρή

Πρώτη αναφορά στο όνομα της συνοικίας έγινε από τον Γάλλο γιατρό Ζακόμπ Σπον, σε ένα βιβλίο του με τίτλο:...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot