spot_img
More

    Ζαχαροπλαστείο Αναστασία: Όπως κάποτε στην κουζίνα της γιαγιάς

    Πολλές φορές εμείς οι αρθρογράφοι βρισκόμαστε σ’ένα δημιουργικό τέλμα και καταλήγουμε χάριν marketing να γράφουμε πράγματα κοινότυπα και στερεότυπα, όπως “καλύτερο”, “μοναδικό”, “απαράμιλλο” – στην περίπτωση της Αναστασίας, σαφέστατα τα παραπάνω επίθετα ισχύουν (και με το παραπάνω), αλλά για να αποτυπώσεις σ’ένα κείμενο τη φιλοσοφία, την αύρα, τις γεύσεις που θα συναντήσεις στο ξεχωριστό αυτό ζαχαροπλαστείο, ο μόνος τρόπος είναι να μιλήσεις από την καρδιά σου. 

    Πριν 23 χρόνια, η κυρία Αναστασία, η μαμά της τωρινής ιδιοκτήτριας, της Λίνας, υποδέχτηκε τους πρώτους της πελάτες στο εργαστήριο-ζαχαροπλαστείο της στη Νεύτωνος, στην Άνω Ηλιούπολη. Ο πατέρας της κυρίας Αναστασίας (και παππούς της Λίνας) ήταν ένας πολύ αγαπητός και φημισμένος ζαχαροπλάστης στον Πειραιά (όπως καταλαβαίνεις η ζαχαροπλαστική είναι σφυριλατημένη στο DNA της οικογένειας). Η κυρία Αναστασία προπορεύτηκε των συναδέλφων της εκείνη την εποχή καθιερώνοντας ένα open-εργαστήριο, ακριβώς πίσω από τις προθήκες και το ταμείο, στο οποίο μέχρι και σήμερα βλέπεις το team να ψήνει, να ζυμώνει, να φλαμπάρει και να δημιουργεί γλυκά από παραδοσιακές συνταγές, για τις οποίες δεν χρησιμοποιούνται ποτέ και σε κανένα στάδιο της παραγωγής έτοιμα μείγματα. Η Λίνα επιλέγει προσεκτικά τις πρώτες ύλες, ενώ τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται είναι αγνά, όπως αυθεντική σοκολάτα, αγελαδινό βούτυρο, φρέσκα αυγά και εποχιακά φρούτα. Η πολίτικη καταγωγή της οικογένειας, αποτυπώνεται σε γλυκούς… πειρασμούς, όπως το αφράτο και πεντανόστιμο τσουρέκι με μαχλέπι και μαστίχα ή το πολίτικο με βάση από ραβανί με ινδική καρύδα, κρέμα βανίλιας και κανέλα (μια αποκάλυψη!) Στο μαγαζί όμως θα γευτείς τα πιο σαγηνευτικά μιλφέιγ και προφιτερόλ της πόλης.

    Μια επίσκεψή σου στην Αναστασία είναι μια εμπειρία των 5 αισθήσεων: Μυρωδιές από τους φούρνους, ήχοι από το εργαστήριο που βλέπεις ζωντανά τη μυσταγωγία της δημιουργίας, τα πιο φρέσκα γλυκά στις προθήκες να σου μαγνητίζουν το βλέμμα. Και μετά είναι οι άνθρωποι: Η Λίνα είναι η πιο cool artisan, μαμά και άνθρωπος, θα σου μιλήσει με ενθουσιασμό για τα γλυκά της, τα παιδιά της, τις συνταγές της. Θα σε παροτρύνει να δοκιμάσεις, θα σε τρατάρει να γευτείς κάτι που μόλις έφτιαξε στο εργαστήριο. Με την ομάδα της είναι μια οικογένεια. Και μπορεί το ζαχαροπλαστείο της να είναι αμιγώς συνοικιακό, τα γλυκά της όμως δεν ανταγωνίζονται κανέναν, είναι κατηγορία από μόνα τους (δεν υπερβάλλω – επισκέψου την για να το διαπιστώσεις). Για τους πελάτες της, αυτό είναι κοινό μυστικό. Για εμάς είναι η εξαίρεση σ’έναν κανόνα που αξίζει να μην είναι πια μυστικό. 

    Ζαχαροπλαστείο Αναστασία
    Νεύτωνος 23, Άνω Ηλιούπολη, τηλ. 2109950504
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

    Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

    To honeymoon των social media τελείωσε;

    Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

    Για να αγαπήσεις τον εαυτό σου πρέπει να κοιτάξεις μέσα σου κι όχι στον περίγυρο

    Η ζωή μας όλη είναι κύκλοι που ανοίγουν και κλείνουν. Μερικοί κύκλοι σου χαρίζουν μαγικές στιγμές που σου υπενθυμίζουν...

    Ο λίβας του αθηναϊκού καλοκαιριού

    «Καυτή» αποδεικνύεται η Αθήνα όσον αφορά τη θερμική καταπόνηση του ανθρώπου στο δημόσιο χώρο του και ειδικά στις μεγάλες...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Η Αθήνα στα μονοπάτια της ιταλικής κουζίνας: Ο οδηγός με τους πιο νόστιμους προορισμούς

    Η ιταλική κουζίνα έχει ως αφετηρία την εντοπιότητα. Οι Ιταλοί επινόησαν το slow food κίνημα που επικεντρώνεται στη χρήση...

    Αφιέρωμα sushi: Ρολάροντας χιλιόμετρα απόλαυσης στην Αθήνα

    Ιαπωνική κουζίνα. Από τη μια απλή, λιτή κι απέριττη. Με μια διακριτική φινέτσα όπως αυτή που χαρακτηρίζει τα μινιμάλ...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot