spot_img

7 Food Sins Gastro Pub: Όταν η απογειωμένη γαστρονομία συνάντησε τον μυθικό ζύθο, στη συνοικία των Θεών, την Πλάκα

Γιατί αν το καλό φαϊ είναι αμαρτία, το 7 Food Sins είναι πάντα ένας καλός λόγος για να παρεκκλίνεις από τον δρόμο της αρετής. Έχοντας συμπεριληφθεί στις προτάσεις του Michelin Guide (και) για το 2019, το μόνο σίγουρα είναι ένα: η γαστρονομία θριαμβεύει στην Πλατεία Φιλόμουσου Εταιρίας 1.

Η Αθήνα έχει μια ενέργεια που σπάνια βρίσκεις σε άλλες πόλεις – στη σκιά της επιβλητικής Ακρόπολης, σε μια γειτονιά που μετράει την ηλικία της σε χιλιετίες κι όχι αιώνες, ο χρόνος φαντάζει να παγώνει. Κάθε γωνιά έχει να διηγηθεί μια ιστορία, κάθε μαγαζί δίνει το δικό του ξεχωριστό στίγμα στον έναστρο εστιατορικό ουρανό της πόλης. Ανάμεσα στις αμιγώς τουριστικές προτάσεις, το 7 Food Sins ξεχωρίζει σαν μια δροσερή όαση, για το μοναδικό του concept, τη ζεστή του φιλοξενία, τα πιάτα που σταθερά θριαμβεύουν, μια μεγάλη συλλογή από μπύρες που κρατούν το ενδιαφέρον των ζυθόφιλων ακμαίο και ακονισμένο, αλλά και την πιο breathtaking ταράτσα της Αθήνας. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Τι σημαίνει Gastro Pub; Στην Αγγλία όπου γεννήθηκε ο όρος ουσιαστικά αναφέρεται σε οποιαδήποτε pub σερβίρει φαγητό – στην περίπτωση όμως του 7 Food Sins μιλάμε για μια pub που σερβίρει πιάτα υψηλής γαστρονομίας! Με σεβασμό στην εποχικότητα (το menu του αλλάζει κάθε 3 μήνες) και με φανατική προσοχή στις πρώτες ύλες, ο chef Δήμος Σαμουράκης ανατρέχει σε εμπειρίες, γεύσεις και εικόνες για να αποτυπώσει σε πιάτα γαστρονομικές προτάσεις που ενθουσιάζουν ελληνικό και ξένο κοινό που σμίγει να τα δοκιμάσει. Το εμπνευσμένο menu του έχει 2 σκέλη: το main που ουσιαστικά μπορεί κάποιος να παραγγείλει à la carte το πιάτο της επιλογής του και το degustation, που αφορά σ’ένα γκουρμέ τελετουργικό με ένα κλιμακωτό γεύμα-εμπειρία, που αντικατοπτρίζει την προσωπικότητα της κουζίνας (δημιουργικότητα, τεχνική, κτλ) μέσα από μια σειρά από ενορχηστρωμένες signature προτάσεις και fixed κόστος. Ταρτάρ μοσχάρι (ένα πιάτο που κυνηγάμε με το τουφέκι να απολαύσουμε στην Αθήνα) με καμένο flatbread και σιφόν bearnaise εδώ βιώνει μια ιδανική εκδοχή, και το βασιλικό καβούρι σερβιρισμένο με αγγούρι gaspacho, ζελέ αγγούρι, σορμπέ λάιμ τζίντζερ, λειτουργούν σαν καθηλωτικά starters, ενώ οι επιλογές στα κυρίως δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο (με μια ωραία ισορροπία στα του ψαριού και του κρέατος). Το 7 Food Sins είναι η απόδειξη πως, ναι, μπορεί να διακτινιστεί η γεύση, ανάλογα με το πάθος του μάγειρα, ακόμα και εν μέσω του φολκλορικού περίγυρου. Πόσο ζωντανό κρατά μέσα του το κύτταρο της μνήμης, πόσο κόπο βάζει αναζητώντας τα υλικά που θα τη μεταφέρουν ατόφια στον έξω κόσμο. Αν είναι λοιπόν αμαρτία η υψηλή γαστρονομία, τότε με σιγουριά στο 7 Food Sins, δεν την ξορκίζουμε αλλά την υποδεχόμαστε με ανοιχτές αγκάλες.

Και πάμε στο μέτωπο της μπύρας, γιατί αυτό που πετυχαίνει το μαγαζί είναι να μυήσει τον καθένα μας στα μυστικά της, τις ιδιαιτερότητές της, τις ποικιλίες της, και να την κάνει κατανοητή, προσιτή και… απολαυστική. Μη χαωθείς με τις ψαγμένες ελληνικές μπύρες από μικροζυθοποιίες που φιγουράρουν στον κατάλογό του – ρώτησε το προσωπικό, πειραματίσου και το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει. Αν πάλι είσαι άνθρωπος του κρασιού, να ξέρεις ότι έχεις πρόσβαση και στις 50 σπάνιες ετικέτες της κάβας ακόμη και για ένα ποτήρι, αφού το μαγαζί χρησιμοποιεί το υψηλής τεχνολογίας σύστημα Coravin που επιτρέπει στο κρασί να ρέει χωρίς να αφαιρεθεί ο φελός του μπουκαλιού. Διαβολικά; Μπορεί. Φανταστικά; Το μόνο σίγουρο! Στην επόμενη βόλτα σου στην Πλάκα, ακολούθα τη γευστική σου πυξίδα κι ανακάλυψέ το.

7 Food Sins
Φιλόμουσου Εταιρείας 1, Πλάκα, τηλ. 2107011108
www.7foodsins.com
Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Οι καλύτεροι φούρνοι της Αθήνας: Νοστιμιά και ποιότητα καθημερινά, σε κάθε γειτονιά

Κανένα ίσως άλλο τρόφιμο στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν έχει υμνηθεί, δεν έχει λαχταρηθεί και δεν έχει αγαπηθεί όσο...

17 διευθύνσεις στις οποίες θα φας το καλύτερο sushi στην Αθήνα

Στο ντοκιμαντέρ του 2011 «ο Τζίρο ονειρεύεται σούσι» ο Daisuke Nakazawa είναι ένας μαθητευόμενος σεφ που ξεσπά σε κλάματα...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot