Η Αθήνα έχει μια ενέργεια που σπάνια βρίσκεις σε άλλες πόλεις – στη σκιά της επιβλητικής Ακρόπολης, σε μια γειτονιά που μετράει την ηλικία της σε χιλιετίες κι όχι αιώνες, ο χρόνος φαντάζει να παγώνει. Κάθε γωνιά έχει να διηγηθεί μια ιστορία, κάθε μαγαζί δίνει το δικό του ξεχωριστό στίγμα στον έναστρο εστιατορικό ουρανό της πόλης. Ανάμεσα στις αμιγώς τουριστικές προτάσεις, το 7 Food Sins ξεχωρίζει σαν μια δροσερή όαση, για το μοναδικό του concept, τη ζεστή του φιλοξενία, τα πιάτα που σταθερά θριαμβεύουν, μια μεγάλη συλλογή από μπύρες που κρατούν το ενδιαφέρον των ζυθόφιλων ακμαίο και ακονισμένο, αλλά και την πιο breathtaking ταράτσα της Αθήνας. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Τι σημαίνει Gastro Pub; Στην Αγγλία όπου γεννήθηκε ο όρος ουσιαστικά αναφέρεται σε οποιαδήποτε pub σερβίρει φαγητό – στην περίπτωση όμως του 7 Food Sins μιλάμε για μια pub που σερβίρει πιάτα υψηλής γαστρονομίας! Με σεβασμό στην εποχικότητα (το menu του αλλάζει κάθε 3 μήνες) και με φανατική προσοχή στις πρώτες ύλες, ο chef Δήμος Σαμουράκης ανατρέχει σε εμπειρίες, γεύσεις και εικόνες για να αποτυπώσει σε πιάτα γαστρονομικές προτάσεις που ενθουσιάζουν ελληνικό και ξένο κοινό που σμίγει να τα δοκιμάσει. Το εμπνευσμένο menu του έχει 2 σκέλη: το main που ουσιαστικά μπορεί κάποιος να παραγγείλει à la carte το πιάτο της επιλογής του και το degustation, που αφορά σ’ένα γκουρμέ τελετουργικό με ένα κλιμακωτό γεύμα-εμπειρία, που αντικατοπτρίζει την προσωπικότητα της κουζίνας (δημιουργικότητα, τεχνική, κτλ) μέσα από μια σειρά από ενορχηστρωμένες signature προτάσεις και fixed κόστος. Ταρτάρ μοσχάρι (ένα πιάτο που κυνηγάμε με το τουφέκι να απολαύσουμε στην Αθήνα) με καμένο flatbread και σιφόν bearnaise εδώ βιώνει μια ιδανική εκδοχή, και το βασιλικό καβούρι σερβιρισμένο με αγγούρι gaspacho, ζελέ αγγούρι, σορμπέ λάιμ τζίντζερ, λειτουργούν σαν καθηλωτικά starters, ενώ οι επιλογές στα κυρίως δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο (με μια ωραία ισορροπία στα του ψαριού και του κρέατος). Το 7 Food Sins είναι η απόδειξη πως, ναι, μπορεί να διακτινιστεί η γεύση, ανάλογα με το πάθος του μάγειρα, ακόμα και εν μέσω του φολκλορικού περίγυρου. Πόσο ζωντανό κρατά μέσα του το κύτταρο της μνήμης, πόσο κόπο βάζει αναζητώντας τα υλικά που θα τη μεταφέρουν ατόφια στον έξω κόσμο. Αν είναι λοιπόν αμαρτία η υψηλή γαστρονομία, τότε με σιγουριά στο 7 Food Sins, δεν την ξορκίζουμε αλλά την υποδεχόμαστε με ανοιχτές αγκάλες.
Και πάμε στο μέτωπο της μπύρας, γιατί αυτό που πετυχαίνει το μαγαζί είναι να μυήσει τον καθένα μας στα μυστικά της, τις ιδιαιτερότητές της, τις ποικιλίες της, και να την κάνει κατανοητή, προσιτή και… απολαυστική. Μη χαωθείς με τις ψαγμένες ελληνικές μπύρες από μικροζυθοποιίες που φιγουράρουν στον κατάλογό του – ρώτησε το προσωπικό, πειραματίσου και το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει. Αν πάλι είσαι άνθρωπος του κρασιού, να ξέρεις ότι έχεις πρόσβαση και στις 50 σπάνιες ετικέτες της κάβας ακόμη και για ένα ποτήρι, αφού το μαγαζί χρησιμοποιεί το υψηλής τεχνολογίας σύστημα Coravin που επιτρέπει στο κρασί να ρέει χωρίς να αφαιρεθεί ο φελός του μπουκαλιού. Διαβολικά; Μπορεί. Φανταστικά; Το μόνο σίγουρο! Στην επόμενη βόλτα σου στην Πλάκα, ακολούθα τη γευστική σου πυξίδα κι ανακάλυψέ το.
7 Food Sins
Φιλόμουσου Εταιρείας 1, Πλάκα, τηλ. 2107011108
www.7foodsins.com
Facebook | Instagram