Παγκοσμίως το street food είναι συνηφασμένο μ’ένα γρήγορο γεύμα, που – δεδομένων των ρυθμών της εποχής μας – έρχεται να μας χορτάσει οικονομικά, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις, προσδοκίες και αξιώσεις. Τι γίνεται όμως, όταν ένας καταξιωμένος και έμπειρος chef αναλαμβάνει να ακονίσει την τέχνη του στο street food, και μάλιστα στη μέκκα των foodies και gourmands, στο Κολωνάκι; Στην περίπτωση του The Wrap, θριαμβεύει, with flying colors, που λένε οι φίλοι μας αγγλοσάξωνες. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
O Βαγγέλης Μπουχέλος, ένας σεφ με πολυετή υπηρεσία στον έναστρο εστιατορικό ουρανό της πόλης, ιντριγκαρίστηκε με την ιδέα να προτείνει νέους κανόνες στο street food – ότι το γρήγορο μπορεί να είναι ποιοτικό και το μικρό ευέλικτο. Άλλωστε, όπως θα σου εκμυστηρευτεί κι ο ίδιος μιλώντας μαζί του, όλοι οι μάγειρες έχουν αδυναμία στο φαγητό στο χέρι, αφού οι απαιτήσεις της δουλειάς τους, τους βγάζουν off, όταν είναι “off-duty”. Έτσι, όλη του η γνώση, όλη η εμπειρία, όλο του το μεράκι, μετουσιώθηκε στο The Wrap, ένα μαγαζί που είναι σε απόλυτη σύμπνοια τόσο με την εποχή του, όσο και το περιβάλλον του, το κέντρο. Στον υψηλής αισθητικής χώρο του, που εκμεταλλεύεται και το τελευταίο τετραγωνικό, και παντρεύει μπρούτζινες λεπτομέρειες με το διαχρονικό μαύρο, χαμηλόφωτες απλίκες και καλοσχεδιασμένα seating areas – η βιτρίνα, με πάνω από 40 σαγηνευτικές επιλογές, μπαίνει σε πρώτο πλάνο – σ’ένα σκηνικό που επιμελήθηκε ο αρχιτέκτονας Βαγγέλης Μπόνιος.
Και πάμε στο ψητό (κυριολεκτικά). Οι τορτίγιες στο The Wrap τυλίγουν υπέροχους συνδυασμούς που δημιουργούν ένα πλήρες γεύμα, με υλικά όπως κρέατα black angus, πικάντικους κεφτέδες, αργοψημένο bbq χοιρινό, ταλιάτα κοτόπουλου, ιδανικά συνδυασμένα με βιολογική κινόα, γκουακαμόλε, παρμεζάνα, μανιτάρια portobello – you get the picture. Όλα τα υλικά είναι φρεσκότατα, με φανατική προσοχή στην ποιότητα τους, και πάντα με σεβασμό στην εποχικότητα. Είναι δεδομένο, ότι μπορείς να ξεφύγεις από τις προτάσεις του chef και να δημιουργήσεις τους δικούς σου συνδυασμούς, με βάση το γούστο σου, κάτι που μάλιστα ενθαρρύνεται κι από το team. Στα παραπάνω, πρόσθεσε και τα cocktails του μαέστρου της μπάρας Γιάννη Σαμαρά, όπως το Ornamajo, με Aperol, τεκίλα, μάνγκο και αγαύη ή μια iconic Micheladas με λευκή τεκίλα, mezcal, φρεσκοστυμμένο χυμό λεμόνι και Ipa beer, κι εδώ μιλάμε για την επιτομή της value-for-money απόλαυσης και της απόλυτης επανεφεύρεσης του street food.
Την κρίσιμη στιγμή που θα θελήσεις κι ένα… επιδόρπιο, προφανώς και το The Wrap, δεν θα σε απογοητεύσει, με ένα Apple Wrap αποκάλυψη, με κρέμα pâtissière, καραμελωμένα μήλα και κανέλα ή με ένα σοκολασμένο Chocolate Banana Wrap, με σοκολάτα, μπανάνα και μπισκότο. Tip: Μη παραλείψεις να δοκιμάσεις την homemade λεμονάδα του με μέλι, ginger, ελαιοζάχαρα και δυόσμος (θα μας θυμηθείς!)
The Wrap
Ζαλοκώστα 8, Αθήνα, τηλ. 2103646750
www.thewrap-athens.com
Facebook | Instagram