Το Κουκάκι μοιάζει μ’ ένα τεράστιο ψηφιδωτό. Σε ακτίνα λίγων μόλις τετραγωνικών μπορεί να βρει κανείς πολλούς και άκρως ενδιαφέροντες χώρους για ποτό και φαγητό, με τους πεζόδρομούς του να είναι οι απόλυτες περατζάδες και την γειτονιά να “ξεδιπλώνει” στα μάτια σου πολλά πρόσωπα. Στο νικητήριο ρόστερ των μαγαζιών που κλέβουν – εγγυημένα – την καρδιά σου προστέθηκε το 2015 το Hops Beer n’ Burgers, το οποίο άνοιξε στη θέση της θρυλικής μπυραρίας «Βύνη» για να διευρύνει, να επανεφεύρει και να εκμοντερνίσει την παραδοσιακή μπυραρία και να καταστήσει τον ζύθο – το δημοφιλέστερο και αρχαιότερο αλκοολούχο ποτό στον κόσμο – κατανοητό, προσιτό και πολυποίκιλο… κι όλα αυτά συνοδεία των πιο εμπνευσμένων και λαχταριστών burgers (κι όχι μόνο!)
Σε απόσταση αναπνοής από την Ακρόπολη, το ομώνυμο μουσείο, και το ΕΜΣΤ, και με άμεση εξυπηρέτηση από το Μετρό (σταθμός Συγγρού- Φιξ), το Hops Beer n’ Burgers αποτελεί μια εξαιρετική all-day πρόταση για τη βόλτα σου στο κέντρο. Είναι ένας χώρος που αγκαλιάζει το διαφορετικό κ όπου όλοι είναι καλοδεχούμενοι (και που θα ερωτευτείς απ’την καλοσυνάτη υποδοχή μέχρι το εγκάρδιο αντίο). Σ’ένα minimal σκηνικό που παντρεύει industrial στοιχεία με ρουστίκ λεπτομέρειες, με μια μπάρα απ’άκρη-σ’άκρη σε σχήμα L, στο Hops Beer n’ Burgers θα σου δοθεί η ευκαιρία να μυηθείς στα μυστικά, τις ιδιαιτερότητες και τις ποικιλίες της μπύρας, με μια επιλογή από 30+ ετικέτες και 6 “βρύσες” για όλα τα γούστα. Από καθιερωμένες αθηναϊκές ζυθοποιΐες, μέχρι ψαγμένα “διαμαντάκια” της διεθνούς σκηνής (όπως η Er Boqueron, ένα στοίχημα των Ισπανών για μπύρα με θαλασσινό νερό- η οποία μάλιστα είναι και gluten free) έως τις φρέσκιες Ζέος από Χίο και Κερκυραΐκή Ζυθοποιΐα, εδώ θα ακονίσεις τη γεύση σου σε ένα πλήθος επιλογών, που ακόμα κι αν δεν είσαι ζυθόπληκτος, σε ενθαρρύνουμε να διερευνήσεις. Η λίστα είναι άκρως επεξηγηματική και το team (εάν το επιθυμείς) θα σου προτείνει την κατάλληλη μπύρα για να κάνεις pairing με το φαγητό σου.
Και πάμε τώρα στο ψητό (κυριολεκτικά): Στην κουζίνα του Hops Beer n’ Burgers πρωταγωνιστής είναι (καλά το κατάλαβες) το burger, στο οποίο έχει δοθεί η απαραίτητη φροντίδα τόσο στις πρώτες ύλες, όσο και στο συνδυασμό αυτών για ένα αποτέλεσμα που θα σε εκστασιάσει. Λατρέψαμε το The Smokey Βuffalo, με μπιφτέκι από 100% ελληνικό βουβάλι από τη λίμνη Κερκίνη, το Μανιάτικο, με την αγαπημένη γεύση του σύγκλινου, (και για τους “δυνατούς λύτες”) το Heart attack, με δυο μπιφτέκια, μπέικον, τσένταρ, αυγό και onion rings! Οι φίλοι χορτοφάγοι μπορούν να απολαύσουν guilt-free το The Veggie Burger, με μπιφτέκι από λαχανικά και ρεβύθια. Το menu πλαισιώνουν επιλογές σε δροσιστικές σαλάτες, finger food, πλατό και ποικιλίες κρεατικών στο grill με highlight το λαχταριστό κότσι 2 ατόμων, slow cooked σε χυμό μπύρας και πορτοκαλιού (μια αποκάλυψη!) Το Hops έχει εξελιχθεί στα 4 χρόνια του σε κάτι σαν θεσμό στο ζυθικό τοπίο, που αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι το νέο κύμα επιχειρηματιών, με δεδομένες τις εικόνες τους και τις εμπειρίες τους από ταξίδια τους στο εξωτερικό, αλλά και με τη “φρέσκια” οπτική της νιότης πάντα διαπρέπει.
Hops Beer n’ Burgers
Δράκου 10, Κουκάκι, τηλ. 2110136500
Facebook | Instagram