spot_img

Mama Tierra: Η παγκόσμια γαστρονομία επανεφευρίσκεται χορτοφαγικά σ’ένα στέκι που έχει κερδίσει τις καρδιές των vegans αλλά και διάκριση Michelin

Ο βιγκανισμός είναι εδώ και δύσκολα προσπερνιέται πλέον διά των «βολικών κλισέ», γιατί έχει κάποιες «άβολες αλήθειες» με το μέρος του. Θα μπορούσαμε να γράψουμε ολόκληρο δοκίμιο για την σημασία του, που δεν έχει να κάνει μόνο με τι τρως, αλλά σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με την ηθική, την υγεία, το περιβάλλον και τη στάση ζωής που ακολουθείς εν γένει. Αυτό που θα σου πω, σαν προσωπική εμπειρία, είναι ότι το κατοχικό σύνδρομο του «φάε κρέας να στυλωθείς» απέχει έτη φωτός από την πραγματικότητα – μπορείς να ανακαλύψεις γεύματα και γεύσεις που δεν έχεις φανταστεί, αρκεί να έχεις τη διάθεση να τα εξερευνήσεις. Αυτά όσον αφορά το φιλοσοφικό κομμάτι, γιατί στο πρακτικό, το Mama Tierra στα Εξάρχεια σερβίρει καθημερινά γαστρονομικά θαύματα που παρασκευάζονται με φανατική προσοχή στην πρώτη ύλη, και που μάλιστα έχουν εισπράξει και διάκριση από τον (απόλυτο) οδηγό της Michelin. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η φιλοσοφία του Mama Tierra (που σημαίνει «μαμά γή» στα ισπανικά), είναι ότι η γευστική, υγιεινή και ποιοτική κουζίνα πρέπει να είναι προσιτή σε όλους – έτσι την προσφέρει απλόχερα σε well-priced πιάτα που έχουν την «οικειότητα» της διατροφικής κουλτούρας μας (φάε vegan μουσακά με μπεσαμέλ από γάλα καρύδας ή σουτζουκάκια μελιτζάνας με σπιτική σάλτσα ντομάτας και θα με θυμηθείς!) αλλά και σε προτάσεις που επανεφευρίσκουν την κλασική γαστρονομία και θριαμβεύουν. Είναι πραγματικά αποστομωτική η μεγάλη ποικιλία θρεπτικών και πεντανόστιμων γευμάτων που μπορεί να αντλήσει κάποιος από μία χορτοφαγική και vegan κουζίνα. Ο chef Polash Alam ανατρέχει σε μνήμες, εμπειρίες και γεύσεις από κάθε γωνία του πλανήτη για να δημιουργήσει υγιεινές επιλογές που θα σου μείνουν αξέχαστες. Παραδοσιακά ινδικά πιάτα, όπως το κόρμα λαχανικών (διάφορα λαχανικά αναμεμειγμένα με σως σπιτικού κάρυ και γάλα καρύδας) και το νταλ (κίτρινες και κόκκινες φακές, μαγειρεμένες σε σπιτικό μείγμα μπαχαρικών-μυρωδικών) αποτελούν επιλογές που θα τα γευτεί πρώτα το μάτι, έπειτα η μύτη και τελικά ο ουρανίσκος. Burger με μπιφτέκι από μείγμα φρέσκων μανιταριών champignon, πλευρώτους, μυρωδικών και βιολογικής βρώμης, σε πολύσπορο ψωμί ολικής άλεσης, με φυτικό τυρί, ντομάτα, καραμελωμένο κρεμμύδι, μαρούλι και vegan σπιτική μαγιονέζα – αν είσαι μυημένος αντιλαμβάνεσαι τη γευστική νιρβάνα – αν πάλι όλα τα παραπάνω σου ακούγονται «ξένα», ένα θα σου πω: δοκίμασε και δεν θα χάσεις. Τα εμπνευσμένα πιάτα του Mama Tierra έρχονται να πλαισιώσουν δροσιστικές σαλάτες, λαχταριστά ορεκτικά, σούπες, χυμοί, smoothies και γλυκά για μια ολοκληρωμένη vegan γαστρονομική εμπειρία, όλα απείρως προσεγμένα, ιδιαίτερα και ξεχωριστά.

Απλό, με τα κατάλευκα του πλακάκια, τις χάλκινες λεπτομέρειες, τα πήλινα διακοσμητικά, το Mama Tierra έρχεται να σμίξει χορτοφάγους και vegan, που εδώ βιώνουν μοναδικές απολαύσεις – ενθαρρύνοντας όμως και όλους εμάς τους υπόλοιπους να γευτούμε πιάτα που ετοιμάστηκαν με μεράκι και αγάπη. Τα πάντα στο Mama Tierra, παρασκευάζονται in-house, ενώ πλέον οι Κυριακές θα φιλοξενούν θεματικά menu από την παγκόσμια κουζίνα… με vegan twist. Τίποτα δεν είναι πιο επίκαιρο, από τη σημασία του να προσέξουμε τον πλανήτη μας για τις επόμενες γενιές ενώ τίποτα δεν είναι πιο καίριο για την υγεία κάποιου, από αυτά που τρώει. Όσο αυτή η συνειδητοποίηση ενισχύεται στο μυαλό και στην καρδιά μας, τόσο ο βιγκανισμός θα ξετυλίγει τη γκάμα και τις δυνατότητές του για γεύματα πλήρη, υγιεινά και χορταστικά, που στο Mama Tierra διαπρέπουν.

Mama Tierra
Ακαδημίας 84, Εξάρχεια, τηλ. 2114114420
www.mamatierra.gr
Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Τα καλύτερα bars στην Αθήνα: Που θα πιείς δροσερά cocktails που ανεβάζουν τον πήχη

Η Αθήνα, τη νύχτα βιώνει μια μεταμόρφωση η οποία οφείλεται σε κύριο βαθμό στα bars της. Στα φώτα, στις...

Η Αθήνα στα μονοπάτια της ιταλικής κουζίνας: Ο οδηγός με τους πιο νόστιμους προορισμούς

Η ιταλική κουζίνα έχει ως αφετηρία την εντοπιότητα. Οι Ιταλοί επινόησαν το slow food κίνημα που επικεντρώνεται στη χρήση...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot