Τι καθιστά ένα bar κορυφαίο; Ένα περιβάλλον διαμορφωμένο με τρόπο που να μετατρέπει μία επίσκεψη, σε μία μοναδική οπτικοακουστική εμπειρία; Μια κάβα πλούσια σε ετικέτες από κάθε άκρη της γης κι ένας διευρυμένος κατάλογος που να καλύπτει όλα τα γούστα, από τον «περιπετειώδη» μέχρι τον «κλασικό»; Πρωτοπορία στις συνταγές, ποτά που αποτυπώνουν εμπειρίες, μνήμες, πρωτόγνωρες γεύσεις; Να είναι value for money παρά τον ανεβασμένο πήχη; Το στέκι του Θάνου Προυναρούς συνδυάζει όλα τα παραπάνω, γιατί είναι ένα δημιούργημα που στήθηκε με μεράκι και πάθος. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Το Baba Au Rum έκλεισε πρόσφατα τα 10 χρόνια ζωής (Happy Birthday!) κάτι που το κάνει να έχει ανοίξει το μακρινό πλέον 2009, τότε που τα πράγματα στον χώρο του cocktailing ήταν πολύ διαφορετικά και οι εξελίξεις στο εγχώριο bartending μάλλον βαλτωμένες. Για την εποχή του ήταν πρωτοποριακό. Ήταν από τα πρώτα cocktail bar της πόλης, μα κι ένα μαγαζί που ανέκαθεν φρόντιζε να εκπαιδεύει το κοινό του. Το Baba Au Rum έβαλε το «fine» στην drinking κουλτούρα των Αθηναίων με περισσότερες από 400 ετικέτες σε ρούμια από κάθε γωνιά της γης, τα οποία στα shakers των ειδημόνων baristi του μετουσιώνονται σε «θεία κοινωνία» και κατατάσσονται στα cocktails «που πρέπει να έχεις πιεί έστω και μία φορά στη ζωή σου» από κάθε γνώστη ή απλό επισκέπτη που θα τα απολαύσει.
Η δημιουργική ανησυχία της ομάδας έχει ως αποτέλεσμα μια μόνιμη επανεφεύρεση των προτάσεών του, που άλλες φορές εμπνέονται κι άλλες φορές εμπνέουν τη παγκόσμια σκηνή, καθιστώντας το στέκι του κοσμοπολίτη drinker. Ο χώρος του, ζεστός, με ανάλαφρες colonial chic πινελιές (τίκι είναι αυτά!) αλλά και pop επιρροές με έντονα χρώματα και vintage λεπτομέρειες λειτουργεί σαν το απόλυτο σκηνικό για τους πρωταγωνιστές του, τα ποτά. Τα σπιτικά bitters εκτίθενται περήφανα στα ράφια της μπάρας ως ένας brief οιωνός για το τι θα ακολουθήσει, ενώ η άκρως επεξηγηματική του λίστα σε ταξιδεύει στην ιστορία του cocktail και τις διαφορετικές κουλτούρες του. Με σεβασμό σ’αυτή την ιστορία λοιπόν, αλλά και με το μυαλό στραμμένο στον σύγχρονο σκεπτόμενο άνθρωπο που απολαμβάνει τις χαρές της ζωής, εδώ θα πιείς μοναδικά cocktails με ταυτότητα, όπως το ομώνυμο Baba Au Rum, ένα ισορροπημένο και πολύπλοκο daiquiri με umami χαρακτήρα και αρώματα βανίλιας, γλυκού σέρι, ξύλου, λάιμ, βασιλικού και άλλων βοτάνων με ρούμι Barcelo Imperial από τον Άγιο Δομίνικο ή το Dan Cunningham, παρακαταθήκη από επίσκεψη του νεϋορκέζικου bar Dead Rabbit στη μπάρα του Baba Au Rum ένα απροσδόκητο πολυπολιτισμικό συνδυασμό σ’ένα εξαίσιο cocktail με αρώματα βαρελιού αλλά και βατόμουρα, λάιμ και μοσχοκάρυδο.
Με avant garde φιλοσοφία αλλά cool αύρα, το Baba Au Rum έκανε το fine drinking προσιτό και κατανοητό στον καθένα μας, χωρίς εξαιρέσεις. Αν δεν το έχεις επισκεφθεί (τι περιμένεις;) βάλτο asap στην bucket list σου – δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι διαπρέπει σε κάθε top bars αφιέρωμα που υπάρχει, ούτε ότι είναι μέλος των International Rum Experts… Tip: Επισκέψου το blog του για πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες όσον αφορά τα ιστορικά κινήματα, τις κουλτούρες του cocktail, σκέψεις και ιδέες που εμπνέουν το team στις δημιουργίες του.
Baba Au Rum
Κλειτίου 6, Εμπορικό Τρίγωνο, Αθήνα, τηλ. 2117109140
www.babaaurum.com
Facebook | Instagram
Περισσότερο σαγηνευτικό eye candy θα βρεις στο Instagram του Baba Au Rum @baba_au_rum. Πάρε μια «γουλιά» εδώ…