spot_img

Katamaya Sweet & Savory: Τα ultra chic ζαχαροπλαστεία Ψυχικού & Γέρακα προσφέρουν specialty καφέ και φιλοξενούν μερικά από τα πιο λεπτοδουλεμένα και sugar-free γλυκά της πόλης

Σε πείσμα των καιρών, οι επιχειρηματικές κινήσεις που έχουν γνώμονα την υψηλή ποιότητα, την προσεκτική τιμολόγηση και την εξασφάλιση μοναδικών γευστικών εμπειριών στέφονται πάντα με επιτυχία. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν και τα Katamaya, δυό μοναδικά ζαχαροπλαστεία-αρτοποιΐα που διαπρέπουν τόσο στο «γλυκό» τους κομμάτι, όσο και σε αυτό της αρτοποιΐας. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Καταμάγειον, από την εποχή του Ομήρου ήταν το εργαλείο με το οποίο σκούπιζαν τους ξυλόφουρνους – έτσι σε ένα ευφάνταστο λογοπαίγνιο με τη λέξη «μαγιά» (τον κατεξοχήν «καταλύτη» στη διαδικασία παραγωγής του άρτου), δημιουργήθηκαν τα Katamaya, για να μας προτείνουν νέους κανόνες στην αρτοποιΐα και την ζαχαροπλαστική – με προϊόντα που «θα δίναμε στα παιδιά μας», μοιράστηκαν μαζί μας οι ιδιοκτήτες Χρήστος και Ειρήνη Παπαθανασίου. Δικαίως, αφού όλα τα προϊόντα στα Katamaya παρασκευάζονται με φανατική προσοχή στις πρώτες ύλες κι όσο το δυνατόν λιγότερη (ή και καθόλου) ζάχαρη. Στην θέση της, φυσικά γλυκαντικά όπως η αγαύη και το μέλι προσφέρουν ανεξίτηλα χαμόγελα ικανοποίησης… χωρίς τύψεις (σε μια εποχή που οι περισσότεροι άνθρωποι συνειδητά προσπαθούν να την περιορίσουν στο ελάχιστο).

Έτσι, εδώ θα βρεις λαχταριστή vegan σοκολάτα υγείας με γάλα καρύδας (μια αποκάλυψη!), γαλατόπιτα με ελαφριά κρέμα γάλατος και καραμελωμένο φύλλο, κουλουράκια με βρώμη, χαρουπόμελο και λοιπά superfoods, και ένα δυνατό ρόστερ γλυκών – ατομικών και τουρτών – με κεντρικό γνώμονα την ποιότητα. Όλα τα προϊόντα τους φτιάχνονται με αγνά υλικά όπως αυθεντική σοκολάτα, αγελαδινό βούτυρο, φρέσκα αυγά και εποχιακά φρούτα και σε κανένα στάδιο της παραγωγής δε χρησιμοποιούνται έτοιμα μείγματα.

Στο μέτωπο του ψωμιού, ακολουθείται η ίδια boutique φιλοσοφία με επιλογές σε ψωμί με φυσικό προζύμι που φτιάχνουν με πράσινο μήλο, αποξηραμένο βασιλικό και άλλα βότανα, το σικάλεως με φυσικό προζύμι και αποξηραμένη παπάγια, ανανά και ολόκληρα φουντούκια, το ψωμί Ζέας από δίκοκκο σιτάρι, αλλά και το σταρένιο με σίκαλη και κολοκυθόσπορο, που έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Ζυμώνουν, ακόμη, ψωμί χωρίς γλουτένη από αλεύρι βρώμης.

Στα Katamaya, η σημασία ενός καλοψημένου καφέ σαν εναρκτήριο στοιχείο της ημέρας του καθενός μας έχει ληφθεί σοβαρά υπόψη – έτσι έχουν δημιουργήσει σε συνεργασία με την Ofellia ειδικό, specialty χαρμάνι arabica 100%, που φτιάχνεται πάντα από ειδήμονα barista, σε state-of-the-art μηχανές Spirit και βγαίνει τέλειος σε όλες τις εκδοχές (espresso, freddo, capuccino, latte, κλπ).

Με το καλοκαίρι να είναι προ των πυλών, δοκίμασε τα εξαιρετικά παγωτά τους – artgianale δημιουργίες φτιαγμένες κι αυτές με τα πιο αγνά υλικά και φρέσκο κατσικίσιο γάλα, που θυμίζουν σε γεύση παλιά παραδοσιακά γαλακτοπωλεία. Λατρέψαμε τα scoops μπανάνας αλλά και το φυστίκι, με ξεκάθαρη τη χρήση αληθινών, φυσικών φρούτων και καρπών αντίστοιχα – χωρίς χρωστικές.

Tip: Μην παραλείψεις να γευτείς τα τραγανά κριτσίνια σε μια ποικιλία γεύσεων, όπως σπανάκι, καρότο, ολικής άλεσης, ζέας, καλαμπόκι, κόκκινη πιπεριά και ελιές, τυρί – είναι φρεσκότατα και πεντανόστιμα, όπως και τις επιλογές σε αλμυρά, όπως η πρασσόπιτα και τα σαντουιτσάκια.

Katamaya Sweet & Savory
Γέρακας: Λ. Μαραθώνος 113, τηλ. 2106615303
Ψυχικό: Δημ. Βασιλείου 20, τηλ. 2106711115
Facebook | Instagram

v

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Οι πιο hot διευθύνσεις για Χριστούγεννα στην Αθήνα

Χριστούγεννα. Η εποχή των παιδιών (και όσων νιώθουν παιδιά), των εντυπωσιακών φωτισμών, της ξεγνοιασιάς, των δώρων, των ατελείωτων φιλικών...

Τα καλύτερα delivery του κέντρου: Η πιο εκρηκτική «λίστα επιβίωσης» για απόλαυση στην πόρτα σου

Υπό τον ξεριζωμό του dining in που έχει προκύψει από τα απανωτά lockdowns, η πόλη ανατρέχει στα delivery apps,...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot