Σημαίνει «γιορτή της σοκολάτας», δημιουργήθηκε από τον Μιχάλη και τη Χαριτίνη, και υποδέχτηκε τους πρώτους του πελάτες την πιο «σοκολατένια» περίοδο – παραμονή Χριστουγέννων του 2018. Το La Fete du Chocolat μπορεί να μετράει λίγους μήνες ζωής, αλλά καθημερινά «κερδίζει» ολοένα και περισσότερους ικανοποιημένους πελάτες – δικαίως, αφού προσφέρει μερικά από τα πιο σαγηνευτικά γλυκά της πόλης. Σ’ένα περιβάλλον που εμπνέεται από τη γαλλική belle epoque, με καθαρές γραμμές και «νότες» προσιτής πολυτέλειας, θα ανακαλύψεις γλυκά λεπτοδουλεμένα, ολόφρεσκα, φτιαγμένα από το μηδέν, με φανατική προσοχή στην ποιότητα των πρώτων υλών. Φρέσκο βούτυρο, γάλα ημέρας, σοκολάτες από την Cacao Barry (που έρχονται απευθείας από τη Γαλλία) και φρούτα εποχής μετουσιώνονται σε ένα καλεϊδοσκόπιο ευπαρουσίαστων και γαργαλιστικών προτάσεων που συνθέτουν την εμπειρία La Fete du Chocolat.
Στο κατάστημα θα συνειδητοποιήσεις πως είναι γευστικά ένα γλυκό που βιώνει μια ιδανική εκδοχή – από το βελούδινο προφιτερόλ με αφράτη κρέμα από βανίλια Μαδαγασκάρης, γεμιστά χειροποίητα σουδάκια και σως λευκής σοκολάτας με λάιμ και κουαντρό, το δημοφιλέστερο από τα ιταλικά γλυκίσματα τιραμισού με ελληνικό καφέ, τα αφράτα cream cakes (με αδυναμία μας το red velvet) και το ανάλαφρο, reinvented μιλφέϊγ με κρέμα πορτοκαλιού, κανέλα, μοναδικά σφολιατίνια και αμύγδαλα (μια αποκάλυψη!), το La Fete du Chocolat δεν κάνει «σκόντο» σε κανένα στάδιο της δημιουργικής διαδικασίας και θριαμβεύει. Στα specialties του εκλεπτυσμένου ζαχαροπλαστείου, τα σοκολατάκια, τα οποία προσφέρονται σε ξύλινη πολυτελή κασετίνα για δώρα που καθηλώνουν. Σοκολατάκια με παλαιωμένη γραβιέρα Κρήτης, πιπέρι Μαγαδασκάρης, γκανάζ από φύλλα πούρου, τρουφάκια, διεγείρουν τις αισθήσεις και χαρίζουν ανεξίτηλα χαμόγελα ικανοποίησης. Στο δυνατό «ρόστερ» και η λαχταριστή pavlova που φτιάχνεται à la minute (δηλαδή επιτόπου μπροστά σου) γεμίζεται με μους τυριού και συμπληρώνεται με μια ποικιλία σε toppings όπως αγριοφράουλα, φρούτα του δάσους, ροδάκινο-πορτοκάλι και άλλες ξεχωριστές προτάσεις αλλά και η υπέροχη πάστα με δενδρολίβανο, τραγανή βάση από λεμόνι και coulis βερίκοκο και μέλι.
Με το καλοκαίρι να είναι προ των πυλών, δοκίμασε τα εξαιρετικά παγωτά τους – artgianale δημιουργίες φτιαγμένες κι αυτές με τα πιο αγνά υλικά και φρέσκο γάλα, δηλαδή πολτό αληθινών φρούτων (για τα σορμπέ) χωρίς χρωστικές και πηκτικά (με αγαπημένο μας το πρωτότυπο τετράπτυχο λεμόνι-πορτοκάλι-καρότο-κολοκύθι) – δροσερό και κιτρώδες.
La Fete du Chocolat
Λεωφ. Πεντέλης 118, Χαλάνδρι, τηλ. 2114117979
Facebook | Instagram