spot_img

Troufa Bread & Chocolate: Αρώματα παραδοσιακής γαλλικής patisserie, «ζωντάνια» ιταλικού espresso bar & «αέρας» νεοϋορκέζικου bakery, στην καρδιά της Δροσιάς

Έχουμε γράψει πολλάκις για μαγαζιά φτιαγμένα από το νέο κύμα επιχειρηματιών, που δεδομένων των εικόνων τους και των εμπειριών τους από ταξίδια τους στο εξωτερικό, έρχονται να προτείνουν φρέσκα και κάποιες φορές πρωτοποριακά πράγματα στο αθηναϊκό κοινό. Το Troufa Bread & Chocolate σαφώς υπάγεται σε αυτή την κατηγορία και ίσως προπορεύεται, αφού όχι μόνο δημιουργεί ένα σκηνικό αυθεντικού νεοϋορκέζικου φούρνου, από αυτούς που κατακλύζουν σωρηδόν οι πάντα on-the-go κάτοικοι του Big Apple, αλλά διεγείρει όλες τις αισθήσεις με προϊόντα ασύλληπτης ποιότητας και απόλαυσης, σχεδόν ανήκουστα για τα ελληνικά δεδομένα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Το Troufa Bread & Chocolate είναι ένα ψηφιδωτό με πολλές συνισταμένες, ένα concept με πολλές εκφάνσεις, η κάθε μια και έκφραση ενός μοναδικού συνόλου. Ανοιχτό από το πρωί, το Troufa Bread & Chocolate σε προσκαλεί σε έναν χορό αρωμάτων, με τις εσπρεσιέρες να ψήνουν µονοποικιλιακό καφέ 100% Arabica organic και λαχταριστά snacks να σου μαγνητίζουν το βλέμμα. Πολύσπορη μπαγκέτα με ψητά λαχανικά, προζυμένιο ψωμί με παστράμι, πίκλες, γραβιέρα και μουστάρδα, μπαγκέτα ολικής με ανθότυρο, κοτόπουλο και λιαστές ντομάτες – προτάσεις κρύας κουζίνας που βιώνουν μια ιδανική εκδοχή μέσα από την απλότητα των κορυφαίων πρώτων υλών. Η γεύση οξύνεται με τη νοστιμιά των πιο τρυφερών κρουασάν βουτύρου και σοκολάτας, την λαχταριστή γαλλική σφολιάτα µε 3 τυριά και παπαρουνόσπορο, τις χωριάτικες πίτες µε χειροποίητο φύλλο και άλλα καλούδια, που ψήνονται σε περιορισμένες ποσότητες καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας ούτως ώστε να διατηρούν αναλλοίωτη την αίσθηση φρεσκάδας και την ασύγκριτη γεύση ενός προϊόντος που «μόλις βγήκε από το φούρνο».

Το Troufa Bread & Chocolate δημιουργεί ένα ιδανικό spot για lunch breaks, meetings, φιλικά gatherings και απογευματινά aperitivo, σ’ένα περιβάλλον που μας ξυπνάει μνήμες αστικού κήπου αρχοντικών της Κηφισιάς και πιάτα που κινούνται σε μονοπάτια brunch και προσιτού gourmet. Οι βελούδινες quiches και τα ευπαρουσίαστα croque δίνουν και παίρνουν, και πλαισιώνονται από δροσερές σαλάτες, energy bowls και σαγηνευτικές βάφλες. Στο «μέτωπο» των γλυκών, έχουμε να κάνουμε με μια φανατική προσοχή στη λεπτομέρεια, με sourcing των καλύτερων προϊόντων παγκοσμίως για ένα ασύγκριτο αποτέλεσμα: βανίλια Ταϊτής, σοκολάτα Βελγίου και Ελβετίας, Γαλλικό βούτυρο – κάθε πρώτη ύλη για να περάσει το κατώφλι του Troufa Bread & Chocolate, πρέπει να πληροί standards κορυφής. Αυτό αποτυπώνεται κατ’επέκταση σε μοναδικά γλυκά ημέρας, τα οποία και έχουν διάρκεια ζωής στις προθήκες του… μία ημέρα. Εξαιρετικές τάρτες, ντελικάτη gianduja με βάση από πραλίνα και feuilletine, marquise με με crème anglaise, σοκολάτα γάλακτος και πραλίνα (μια αποκάλυψη!), eclairs και dessert bowls προκαλούν γευστικές εκρήξεις και φέρνουν στη μνήμη culinary ερεθίσματα και εικόνες από μεγαλουπόλεις του εξωτερικού.

Για το τέλος φυλάξαμε το καλύτερο, που δεν είναι άλλο από τις τιμές. Παρά τα υψηλά standards στα προϊόντα του, από το καθημερινό ψωμί μέχρι τα πιο «εξωτικά» του γλυκά, τα πάντα στο Troufa Bread & Chocolate είναι απείρως well-priced, παγιώνοντας μια αίσθηση προσιτής πολυτέλειας, σε ένα all day μαγαζί που έχει κάτι για όλους. Ένα πραγματικά… γλυκό μέρος που αποτελεί το «διαμαντένιο» daily spot των βορείων, από το 2010.

Troufa Bread & Chocolate
Λεωφόρος Θησέως 4, Δροσιά, τηλ. 2108000950
www.troufadaily.gr
Facebook | Instagram


Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

17 διευθύνσεις στις οποίες θα φας το καλύτερο sushi στην Αθήνα

Στο ντοκιμαντέρ του 2011 «ο Τζίρο ονειρεύεται σούσι» ο Daisuke Nakazawa είναι ένας μαθητευόμενος σεφ που ξεσπά σε κλάματα...

Αφιέρωμα: Προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας που ξεχωρίζουν

Ενώ η οικονομία υποφέρει κάτω από το βάρος της ενεργειακής κρίσης, οι εξαγωγές αισθάνονται μια χαρά τώρα τελευταία -...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot