Συνώνυμο με την ιαπωνική κουζίνα αν και αυτή περιλαμβάνει πολλά περισσότερα, πολύ ενδιαφέροντα πιάτα, το sushi είναι ένα από τα σύμβολα της Ιαπωνίας και σίγουρα μια εξαιρετική νοστιμιά. Βέβαια και μόνο στην ιδέα του ωμού ψαριού μπορεί κάποιοι να τρομοκρατούνται ή έστω να διστάζουν στην αρχή αλλά δεν είναι τυχαίο ότι εδώ και αιώνες το sushi είναι το αγαπημένο φαγητό του Ιάπωνα το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να κατακτά ολόκληρο τον κόσμο. Και μπορεί μεν η δυτικοποιημένη μορφή του, όπως π.χ. τα California Rolls (ρολάκια με αβοκάντο και μαγιονέζα), να κερδίζει συνεχώς έδαφος (αφού το φέρνει και πιο κοντά στις δυτικές γεύσεις), αρκεί όμως μια αυθεντική μπουκιά για να σου πάρει το μυαλό και να σου δώσει να καταλάβεις ότι πρόκειται για φαγητό – εμπειρία.
Χαμηλό σε λιπαρά αλλά πλούσιο σε πρωτεϊνες, υδατάνθρακες, βιταμίνες και ω-3 λιπαρά οξέα, το sushi, όταν προετοιμάζεται σωστά, είναι ένα από τα πιο υγιεινά πιάτα του πλανήτη. Ταυτόχρονα η γεύση και οι υφές του είναι τόσο φίνες που όμοιες τους σπάνια μπορείς να βρεις σε άλλη κουζίνα. Η εκπαίδευση των ταϊσό, όπως λέγονται οι sushi μάστερ στα ιαπωνικά, διαρκεί πάρα πολλά χρόνια. Είναι επαγγελματίες πολύ υπερήφανοι για τη δουλειά τους οι οποίοι αντιμετωπίζουν το sushi σαν έργο τέχνης, γι’ αυτό άλλωστε και απολαμβάνουν το σεβασμό όλου του κόσμου.
Στην Ιαπωνία προσφέρονται αμέτρητα είδη σούσι, σε απίθανους συνδυασμούς ψαριών και άλλων υλικών, πράγμα που εξαρτάται από την περιοχή και την τοπική κουζίνα. Ψάρια ωμά ή ελαφρά ψημένα, λευκόσαρκα ή με κόκκινη σάρκα όπως ο τόνος, γυαλιστερά όπως η σαρδέλα, ο κολιός και το σκουμπρί, ελαφρώς καπνιστά όπως το χέλι και ο σολομός, αλλά και γαρίδες, καραβίδες και αστακοί έχουν την τιμητική τους στους πάγκους των sushi bar. Οι πιο συνηθισμένοι τύποι sushi είναι:
Nigiri: Γνωστό και ως Edomae sushi, είναι ο πιο κοινός τύπος στην κατηγορία του. Πρόκειται για ένα λεπτοκομμένο φιλέτο ψαριού πάνω σε ρύζι που έχει φορμαριστεί σε σχήμα οβάλ
Maki: Εχει κυλινδρικό σχήμα και είναι ρύζι, ψάρι ή και άλλα συστατικά τυλιγμένα σε σκουρόχρωμο φύκι (nori). Υπάρχουν σε διάφορα μεγέθη, δηλαδή ρολάκια με μεγαλύτερη ή μικρότερη διάμετρο
Temaki: Είναι χωνάκια από φύκι με τη γέμιση των maki
Chirashi: Κομματάκια από ωμό ψάρι σερβιρισμένα μέσα σε ένα μπολ με ρύζι. Είναι μια καλή (και οικονομική) ιδέα για κάποιον που θέλει να δοκιμάσει διαφορετικά είδη ψαριού σε ένα πιάτο
Sashimi: Φιλεταρισμένες φέτες ωμού ψαριού σερβίρονται σκέτες χωρίς ρύζι. Είναι ο πιο «καθαρός» τρόπος για να απολαύσει κανείς το σούσι, ίσως όμως όχι ο πιο κατάλληλος για τους αρχάριους
Που θα φας λοιπόν καλό sushi; Είναι ένα ερώτημα που ταλανίζει τους απανταχού λάτρεις – είτε είναι βετεράνοι, είτε νεομυημένοι στην ιαπωνική κουζίνα. Το Athens Hot Spots για μια ακόμη φορά έχει τις απαντήσεις.
Για τους «μυημένους», τους κυνηγούς των γευστικών εκπλήξεων, για όσους αναζητούν γαστρονομικούς φάρους και όσους θέλουν να απολαμβάνουν αυθεντική ιαπωνική κουζίνα με «πειραγμένες» πινελιές, τα Tokyo Joe δε χρειάζονται συστάσεις. Έχοντας όλα τα στοιχεία που καθιστούν ένα ασιατικό εστιατόριο κορυφαίο – ποιότητα, μοναδικές γεύσεις, φανατική προσοχή στις πρώτες ύλες, minimal περιβάλλοντα που σε αποσυμπιέζουν και μια well-executed λίστα με δροσερά signature cocktails, τα Tokyo Joe έχουν κερδίσει δικαίως τη θέση τους στον έναστρο εστιατορικό ουρανό της Αθήνας. Είτε ανήκεις στους έμπειρους, κι έχεις ακονίσει τη γεύση και τις γνώσεις σου σε αμέτρητα rolls, sashimis και makis, είτε τα παραπάνω σου ακούγονται «ιαπωνέζικα», το Tokyo Joe έχει κάτι για σένα. Εδώ οι παραδοσιακές γεύσεις βιώνουν ιδανικές εκδοχές, ενώ οι «πειραγμένες», όπως τα signature Tiger Rolls με τηγανητή γαρίδα, αβοκάντο, αγγούρι, massago, λαβράκι και spicy teriyaki σολωμό ή τα Dragon Rolls με γαρίδα tempura, Philadelphia, mango, αβοκάντο, wasabi mayo και tempura flakes προσφέρουν ανεξίτηλα χαμόγελα ικανοποίησης. Στα παραπάνω, πρόσθεσε μια μεγάλη γκάμα σε sashimi (φιλέτα από φρέσκα ωμά ψάρια) hosomaki (ρολά με εξωτερική επικάλυψη από φύκι), uramaki (Ρολά με εξωτερική επικάλυψη ρυζιού) και special nigiri και ταξίδεψε γευστικά στην Άπω Ανατολή! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
Η Βεάκη μοιάζει μ’ένα τεράστιο ψηφιδωτό. Στην πολύκοσμη ευθεία της μπορεί να βρει κανείς πολλούς και άκρως ενδιαφέροντες χώρους για καφέ, ποτό και φαγητό, όλοι με τη δική τους πολύ ιδιαίτερη αισθητική και φιλοσοφία. Στο «μέτωπο» του sushi, το Yuzu Sushi Bar & More είναι μονόδρομος. Είτε ανήκεις στους μυημένους, κι έχεις «ρολάρει» τις γνώσεις σου σε αμέτρητα nigiri, sashimi και rolls, είτε τα παραπάνω σου ακούγονται «ιαπωνέζικα», το Yuzu έχει – εγγυημένα- κάτι για σένα. Στο μαξιμαλιστικό, μοντέρνο σκηνικό του (που θα μπορούσε να «σταθεί» επάξια σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή μεγαλούπολη), θα βιώσεις ολοκληρωμένες οπτικοακουστικές και γαστρονομικές εμπειρίες με το βλέμμα σου να μαγνητίζεται από χαρούμενα χρώματα και graffiti εμπνευσμένα από γκέισες και την Άπω Ανατολή, ήχους που κινούνται σε μονοπάτια jazz και swing, και εκρηκτικές value-for-money γεύσεις που θα σε αναστατώσουν σε κάθε μπουκιά. Με φανατική προσοχή στις πρώτες ύλες, περίσσιο μεράκι και έμπνευση, ο chef Παναγιώτης Γιανόγλου και η ομάδα του ετοιμάζει καθημερινά rolls σε διάφορες εκδοχές, μοναδικά gyozas, λαχταριστά tataki, tartare σολωμού και τόνου (από τα καλύτερα που έχουμε δοκιμάσει στα δυτικά της Αθήνας), και hirata buns (homemade ψωμάκια ατμού) που εδώ βιώνουν μια αποκάλυψη. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
Σ’έναν minimal χώρο στο Ψυχικό, με το φυσικό σουηδικό ξύλο και το κυρίαρχο πράσινο να προσφέρουν αίσθηση αποσυμπίεσης και ηρεμίας, το Iki Sushi διαπρέπει με μια πληθώρα γευστικών επιλογών, από τα παραδοσιακά maki, στα πεντανόστιμα uramaki, τα ολόφρεσκα sashimi και nigiri και τις special reinvented προτάσεις που επιμελείται ο γνωστός chef Αντώνης Κουρκούτας, με αποτέλεσμα ένα εμπνευσμένο menu που έχει κάτι για όλους. Συστατικά και πρώτες ύλες επιλεγμένες με φανατική προσοχή στη λεπτομέρεια διευρύνουν τους γευστικούς σου ορίζοντες με «πειραγμένες» μοντέρνες γεύσεις που θα σε καθηλώσουν. Στο «μέτωπο» της κάβας, το εξαίρετο sake, μια επιλογή από μοναδικές ετικέτες ελληνικού αμπελώνα και δροσερές μπύρες θα καλύψουν απόλυτα κάθε σου απαίτηση. Με δεδομένο ότι ο καιρός ανοίγει σιγά-σιγά, το αίθριο του Iki Sushi θα σου προσφέρει απρόσκοπτη θέα στον έναστρο αθηναϊκό ουρανό – αν πάλι θες να απολαύσεις το μενού του στο σπίτι, μπορείς να παραγγείλεις delivery! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
Αθήνα: Σινώπης 3, τηλ. 2114025030
Βάρη: Λεωφ. Βάρης-Κορωπίου 12, τηλ. 2108970650
Μοσχάτο: Λ. Ποσειδώνος 35, τηλ. 2111112737
Σε πείσμα των καιρών, οι επιχειρηματικές κινήσεις που έχουν γνώμονα την υψηλή ποιότητα, την προσεκτική τιμολόγηση του menu και την εξασφάλιση μοναδικών γαστρονομικών εμπειριών στέφονται πάντα με επιτυχία. Στην κατηγορία αυτή ανήκει και το Hōmu Sushi Bar, το οποίο αφού κατάφερε να κάνει το κοινό της Γλυφάδας να παραμιλάει για τα ανυπέρβλητα rolls του, τα φρέσκα-σαν-την-πρώτη-μέρα-της-άνοιξης nigiri του και τα τρυφερά sashimi του, έβαλε πλώρη για το κέντρο μ’ένα εξίσου προσεγμένο flagship εστιατόριο στον Πύργο Αθηνών και άλλα 2 στη Βάρη και στο Μοσχάτο, αποδεικνύοντας πως η υπομονή και η προσήλωση βρίσκουν εύφορο έδαφος στον έναστρο εστιατορικό ουρανό της Αθήνας. Ταρτάρ σολωμού με ψιλοκομμένα φιλέτα σολομού με αβοκάντο, ντομάτα και σως vinaigrette – ευπαρουσίαστο και δροσερό, Chizu Wonton, με τραγανό φύλλο wonton με philadelphia και καβούρι, Tataki Tuna, με φιλέτα τόνου ελαφρώς ψημένα με φρέσκο κρεμμύδι, λευκό σουσάμι και vinaigrette sauce, όλες οι προτάσεις του είναι μια αποκάλυψη. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
Ένα καλό asian restaurant έχει τα εξής χαρακτηριστικά: Περιβάλλον διαμορφωμένο με τρόπο που να μετατρέπει μια επίσκεψη, σε μια μοναδική οπτικοακουστική εμπειρία, ένα διευρυμένο μενού με πιάτα κλασικά και πειραγμένα τόσο-όσο που να χαρίζουν ανεξίτηλα χαμόγελα ικανοποίησης, φανατική προσοχή στις πρώτες ύλες κι άψογο service από χαμογελαστό κι εξυπηρετικό προσωπικό. Κάποια εστιατόρια της πόλης διαθέτουν κάποια από τα παραπάνω – το Cho Cho San, τα συνδυάζει όλα… και με το παραπάνω, φέρνοντας στο νου εικόνες που θα σου αποτυπώνονταν σε κάποιο ταξίδι σου σε ευρωπαϊκή μεγαλούπολη. Το Cho Cho Sun είναι «παιδί» της Αθανασίας Τσουκνίδα, με «νονό» τον αγαπημένο σε όλους μας Αλέξη Κωστάλα, που έσπευσε να της προτείνει το ασυνήθιστο όνομα, εμπνεόμενος από την όπερα του Τζιάκομο Πουτσίνι, και την ομώνυμη ηρωίδα ευρέως γνωστή ως Μαντάμ Μπάτερφλαϊ. Όταν το ζήτημα τακτοποιήθηκε, στήθηκε τον Δεκέμβρη του 2015 στις παρυφές της καταπράσινης Πευκών ένα ψηλοτάβανο σκηνικό προσιτής πολυτέλειας, με «νότες» Άπω Ανατολής – αναπαυτικές πολυθρόνες, ξύλινες λεπτομέρειες, origami φωτιστικά και ραφιναρισμένα σκεύη. Όλα τα παραπάνω δημιούργησαν το ιδανικό, πρόσφορο περιβάλλον για να πλαισιώσει ένα εμπνευσμένο μενού που θριαμβεύει. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
Στην καρδιά της Νέας Ερυθραίας, στο θρυλικό «Nisi», στήθηκε ένα μινιμαλιστικό σκηνικό στα πρότυπα της ιαπωνικής αισθητικής και κουλτούρας για να μυήσει τους βόρειους στα μυστικά, τις μοναδικές γεύσεις και την φιλοσοφία του sushi αλλά και για να ενθουσιάσει και να εμπνεύσει γαστρονομικά τους ειδήμονες. Και εγγένετω το Boa Sushi, ένα ανεπιτήδευτο new entry στον έναστρο εστιατορικό ουρανό με προτάσεις value-for-money που ξεχωρίζουν. Το Boa Sushi διευρύνει την γκάμα των παραδοσιακών rolls με πεντανόστιμα «σάντουιτς ατμού», τα γνωστά πλέον bao buns σε διάφορες εκδοχές (λατρέψαμε το Bao Bun Beef, με μοσχάρι, λόλα, καρότο, korean kimchi, πίκλα και αγγούρι αλλά και το εκπληκτικό Bao Bun Shrimp με γαρίδα tempura – μια αποκάλυψη!), εκλεπτυσμένα tartare αλλά και τα δημοφιλή πλέον poke bowls (η χαβανέζικη έκφανση του sushi που προσφέρεται σε μπολ με εκρηκτικά toppings). Στα παραπάνω, πρόσθεσε τις δροσιστικές και ελαφριές σαλάτες του (εξαιρετική η Orange Duck με πρασινάδα, τραγανή πάπια, πορτοκάλι, crispy onion και μελωμένη Boa L orange sauce) και τα καλοψημένα noodles στο wok με υλικά της επιλογής σου, και ζήσε μια ολοκληρωμένη fusion γευστική εμπειρία που θα σου μείνει αξέχαστη. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες εξελίξεις της εποχής είναι η δημιουργία εστιατορίων που διευρύνουν την γκάμα της γαστρονομίας, κάνοντάς την προσιτή σε όλους, χωρίς εξαιρέσεις. Να πληρώνεις λίγα και να απολαμβάνεις ψάρι σα να το έτρωγες σε νησί. Το Μεσόγειος Fish & Sushi Workshop είναι ένα project που ήρθε να καλύψει κάθε ανάγκη στο κομμάτι του ψαριού. Παντρεύει με μεγάλη επιτυχία (και πρωτοτυπία) ιχθυοπωλείο, εστιατόριο και sushi bar, όλα σε έναν πανέμορφο και χειρουργικά πεντακάθαρο industrial χώρο με όλο τον κόσμο του ψαριού να σου προσφέρεται στην εκδοχή που το επιθυμείς. Η εμπειρία, η μακροχρόνια ενασχόληση κι η αγάπη για το ψάρι αποτυπώνεται σε κάθε έκφανση του μαγαζιού και προσφέρει χαμόγελα στους απανταχού – και δεν είμαστε λίγοι! – λάτρεις του ψαριού. Άλλωστε το ψάρι αποτελεί ίσως την καλύτερη επιλογή διατροφής και το Μεσόγειος Fish & Sushi Workshop δίνει την δυνατότητα σε όλους να τραφούν με ποιότητα και σιγουριά, παρέχοντας μια μεγάλη ποικιλία σε ψάρια ημέρας τα οποία μπορούν να ψηθούν παραδοσιακά on the spot ή να μετουσιωθούν στα πιο λαχταριστά rolls, nigiri και sashimi για τους μυημένους στην ιαπωνική κουζίνα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
Η μόδα του sushi μας έχει συνεπάρει όλους λίγο πολύ, οι λάτρεις του πολλοί και φανατικοί, οι εκφάνσεις του ποικίλες και διαφορετικές. Που θελω να καταλήξω εν ολίγοις; Sushi restaurants πολλά, Yoshi Sushi Bar ένα. Στην ολοζώντανη οδό Γυφτοπούλου στο Χαλάνδρι, η Iαπωνική Izakaya κουζίνα βιώνει μια ιδανική εκδοχή, με κλασσικές αλλά και reinvented γεύσεις από τους δημιουργικούς sushi masters του μαγαζιού. Μέσα σε μία minimal και ζεστή ατμόσφαιρα, που αποτιεί φόρο τιμής στην industrial αισθητική, ειδήμονες ασιάτες προετοιμάζουν, φιλετάρουν και παρασκευάζουν με τις παραδοσιακές μεθόδους, τα φιλέτα ολόφρεσκων ψαριών. Το αποτέλεσμα; Γεύσεις γεμάτες, μεστές, κατανοητές, με την αλμύρα της θάλασσας στη σάρκα του ψαριού, με το ξυδάτο ρύζι (σάρι) καλοβρασμένο, τα λαχανικά χειρουργικά κομμένα. Μια γιορτή στην ιαπωνική κουζίνα, well-priced και value-for-money. Στα must try πιάτα (πέραν των “γνώριμων” sashimi, maki, nigiri) θα περιλαμβάναμε το μοναδικό ταρτάρ σολωμού με αυγοτάραχο χελιδονόσπορου και σάλτσα σόγιας, το δροσερό ceviche (φιλέτο ψαριών μαριναρισμένα με yuzu, κόλιανδρο και chilli pepper) και τα yakisoba fried noodles (με επιλογή σε γαρίδες, κοτόπουλο ή χοιρινό – το ένα καλύτερο από το άλλο). Στο κομμάτι των κρασιών, μια προσεγμένη επιλογή ετικετών ελληνικού κυρίως αλλά και ξένου αμπελώνα σε αρκετά προσιτές τιμές, θα καλύψει όλες τις οινικές σας προτιμήσεις. Η απόλαυση όμως δε σταματά εκεί. Στο bar θα απολαύσεις κλασσικά αλλά και reinvented cocktails σε μοναδικές εκτελέσεις. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
Αργυρούπολη: 28ης Οκτωβρίου 44, τηλ. 2114110077
Αθήνα: Καλαμιώτου 25, τηλ. 2103231230
Το Μάρτιο του 2017 γράφαμε για το Shisan στο Χολαργό, που σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έκανε προσιτή την Ιαπωνική κουζίνα σε ολους, χωρίς εξαιρέσεις, και χωρίς “εκπτώσεις” στην ποιότητα και τις απαράμιλλες γεύσεις του. Το Shisan έκτοτε επεκτάθηκε στο κέντρο της Αθήνας, επί της οδού Καλαμιώτου, για να μυήσει ακόμα περισσότερους στους culinary “θησαυρούς” της Ασίας, και σήμερα αισθανόμαστε περήφανοι να το βλέπουμε να αγκαλιάζεται από τους “νότιους”, στην Αργυρούπολη. Το 13 στην προκειμένη λοιπόν, αποδεικνύεται γουρλίδικο (Shisan είναι ο αριθμός 13 στα ιαπωνικά και κοινό γενέθλιο νούμερο των ιδιοκτητών) και έρχεται να προσφέρει σουσιακές και όχι μονο συγκινήσεις, σ’έναν μικρό μεν προσεγμένο δε χώρο, στα υψηλά standards στα οποία μας έχει συνηθίσει, πολύ κοντά στην κεντρική πλατεία της Αργυρούπολης. Τα maki, τα rolls και τα sashimi εδώ έχουν την τιμητική τους, και βιώνουν ολοκληρωμένες, καλοφτιαγμένες εκδοχές. Λατρέψαμε το tartare σολωμού, ένα δυσεύρετο πιάτο στην Αθήνα, το οποίο μας ενθουσίασε δεόντως με την βελούδινη υφή του ψαριού, τα καλά μπαλαντζαρισμένα μυρωδικά και sauce, και τη φρεσκάδα του. Τα συχνά-πυκνά happy hours (12.30 έως τις 19.30 καθημερινά), ο Κυριακάτικος μπουφές all-you-can-eat στα 18 ευρώ, μόνο κερδισμένο αφήνει τον επισκέπτη, ενώ η προσφορά της Τετάρτης όπου μπορείς να απολαύσεις στο κατάστημα 4 πιάτα της επιλογής σου και 2 ποτά μόνο 19 ευρώ ανά 2 άτομα, είναι λόγος να εντάξεις ίσως πλεον το sushi στην καθημερινή σου διατροφή! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
Στην αεικίνητη Λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως, στο ψηφιδωτό των διάφορων καταστημάτων, ήρθε να προστεθεί τον Ιανουάριο του 2019 μια εντυπωσιακή γκέισα, για να προσφέρει sushi απολαύσεις (κι όχι μόνο) στο κοινό της Καισαριανής. Με φιλοσοφία street, η Geisha σε υποδέχεται σ’έναν λιλιπούτειο χώρο – σαν τα μικροσκοπικά ιαπωνικά σπίτια που βλέπεις στις ταινίες – με εντυπωσιακές τοιχογραφίες και minimal διαρρύθμιση που ενθαρρύνει την αποσυμπίεση και την απρόσκοπτη γαστρονομική ευχαρίστηση. Στην Geisha ευχάριστη έκπληξη είναι η αναλογία ποιότητας-τιμών που βρίσκεται σε πλήρη σύμπνοια, με πιάτα value-for-money που θριαμβεύουν και θα ικανοποιήσουν από τον αρχάριο στην ιαπωνική κουζίνα μέχρι και τον μυημένο-connoisseur. Πέραν των καθιερωμένων maki, nigiri και λοιπών rolls (όλα φρεσκότατα και γευστικά – μια αποκάλυψη!), στην Geisha θα βρεις μια διευρυμένη γκάμα προτάσεων όπως τα πεντανόστιμα «σάντουιτς ατμού», τα γνωστά πλέον bao buns σε διάφορες εκδοχές (όπως το μοναδικό Bao Bun Shrimp Tempura με τηγανητή γαρίδα, πράσινη λόλα, αγγούρι, ρέβα, καρότο, κρεμμύδι, καραμελωμένα κρεμμύδια και κόλιανδρο ή το κορυφαίο Bao Bun Pulled Chicken με ψίχα κοτόπουλου) αλλά και μια μεγάλη ποικιλία σε noodles και fried rice που φτιάχνονται παραδοσιακά στο wok, δροσερές σαλάτες και ιαπωνικές σούπες (miso, ramen με χοιρινό κιμά, κλπ). Μνείας αξίζουν τα ευπαρουσίαστα και well-priced ταρτάρ (σε παραλλαγές σολωμού, φιλέτου τόνου και βασιλικού καβουριού) αλλά και για όσους προτιμούν το κρέας, το εξαιρετικό beef teriyaki (μαριναρισμένο μοσχάρι με stir fry λαχανικά). ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
Κολωνάκι: Μασσαλιας 5, τηλ. 2103616053
Το Nakama σέβεται την Ιαπωνική του ταυτότητα και δεν προσπαθεί να σε πείσει με εξεζητημένα πιάτα, αντίθετα διαθέτει ένα μενού σχεδιασμένο για να ικανοποιήσει όσους ζητούν τις παραδοσιακές γεύσεις…. αλλά και όσους λαχταρούν sushi with a twist! Αλλά ας αρχίσουμε από το πρώτο πράγμα που μας τράβηξε την προσοχή: ο χώρος. Minimal, απλός, ποιοτικός, με πινελιές που σε προδιαθέτουν σίγουρα για τις Ιαπωνικές γεύσεις του καταλόγου, χωρίς όμως να κουράζουν. Δεν θα μπορούσαμε βέβαια να μην αναφερθούμε στο εκπληκτικά έμπειρο (και κυρίως ευγενικό) προσωπικό που μας προσέφερε την καλύτερη εξυπηρέτηση, ακόμα και σε ώρες αιχμής. Στο Nakama στη Νέα Σμύρνη λοιπόν ανακαλύψαμε τον πιο όμορφο παραδοσιακό sushi προορισμό σε έναν minimal χώρο, με cozy ατμόσφαιρα που θα γίνει σίγουρα το στέκι μας – μάλλον και το δικό σου. Δεν είναι τυχαίο ότι Nakama στα Ιαπωνικά σημαίνει «φίλος»! Ο κατάλογος διαθέτει μεγάλη ποικιλία από κρύα και ζεστά ορεκτικά και σαλάτες μέχρι sushi που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς, τοσο από ποιότητα όσο και από σχέση μεγέθους-τιμής. Και το καλύτερο; Όλα φτιάχνονται μπροστά σου, σε μια breathtaking open kitchen εμπειρία. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ