Κοντά στο κέντρο της Αθήνας αλλά συγχρόνως μια ανάσα από την παραλιακή, η Νέα Σμύρνη ήταν πάντοτε ένας δήμος πολυπληθής (πρόκειται για τον τρίτο πολυπληθέστερο δήμο της Αττικής) και γοητευτικός. Η καρδιά του χτυπά εδώ και δεκαετίες στην κεντρική, τεράστια, πεζοδρομημένη πλέον πλατεία. Εκεί βέβαια βρίσκεται και η οικονομική βάση της Νέας Σμύρνης, με πλήθος εμπορικών καταστημάτων και café bar που συγκεντρώνουν και όλη την κίνηση.
Η δημιουργία του συνοικισμού ανάγεται στη δεκατία του 1920, μετά την έλευση προσφύγων από τη Σμύρνη και άλλες περιοχές της Μικράς Ασίας στα τότε περίχωρα της Αθήνας. Μεταξύ των μνημείων της, ξεχωρίζει ο Μητροπολιτικός Ναός της Αγίας Φωτεινής με το κωδωνοστάσιό του, το οποίο αποτελεί ακριβές αντίγραφο αυτού που βρισκόταν στην Αγία Φωτεινή της Σμύρνης μέχρι την Καταστροφή του 1922, ενώ άλλα σημαντικά ιστορικά κτήρια της περιοχής είναι το επιβλητικό Μέγαρο της Εστίας Νέας Σμύρνης, το Ιωσηφόγλειο ορφανοτροφείο (σήμερα «Παιδόπολη Αγ. Βαρβάρα») και η Εθνική Στέγη.
Στη Νέα Σμύρνη βρίσκεται και το ομώνυμο Άλσος, με έκταση 50 στρεμμάτων, με δύο συντριβάνια να συμπληρώνουν την αρχιτεκτονική του προσθέτοντας και το στοιχείο του νερού και δημιουργώντας ένα μοναδικό σκηνικό για περίπατο και αποσυμπίεση, στην καρδιά της πόλης. Η Νέα Σμύρνη σφύζει από ζωή, και σαν άλλο ψηφιδωτό, φιλοξενεί πλήθος προτάσεων για φαγητό και ποτό. Οι επιλογές μας είναι αυτές:
Για τους λάτρεις της ιαπωνικής κουζίνας και δη του sushi, Nakama δεν χρειάζεται συστάσεις! Εδώ και 4 χρόνια, πρώτα με το κατάστημα στη μέκκα των foodies, στο Κολωνάκι και ένα χρόνο αργότερα με το κατάστημα της Νέας Σμύρνης, έχει συστήσει εκ νέου το sushi στην Αθήνα, ως κάτι το προσιτό, γευστικό και οικονομικό για όλους. Το Nakama σέβεται την Ιαπωνική του ταυτότητα και δεν προσπαθεί να σε πείσει με εξεζητημένα πιάτα, αντίθετα διαθέτει ένα μενού σχεδιασμένο για να ικανοποιήσει όσους ζητούν τις παραδοσιακές γεύσεις…. αλλά και όσους λαχταρούν sushi with a twist! Αλλά ας αρχίσουμε από το πρώτο πράγμα που μας τράβηξε την προσοχή: ο χώρος. Minimal, απλός, ποιοτικός, με πινελιές που σε προδιαθέτουν σίγουρα για τις Ιαπωνικές γεύσεις του καταλόγου, χωρίς όμως να κουράζουν. Δεν θα μπορούσαμε βέβαια να μην αναφερθούμε στο εκπληκτικά έμπειρο (και κυρίως ευγενικό) προσωπικό που μας προσέφερε την καλύτερη εξυπηρέτηση, ακόμα και σε ώρες αιχμής. Στο Nakama στη Νέα Σμύρνη λοιπόν ανακαλύψαμε τον πιο όμορφο παραδοσιακό sushi προορισμό σε έναν minimal χώρο, με cozy ατμόσφαιρα που θα γίνει σίγουρα το στέκι μας – μάλλον και το δικό σου. Δεν είναι τυχαίο ότι Nakama στα Ιαπωνικά σημαίνει «φίλος»! Ο κατάλογος διαθέτει μεγάλη ποικιλία από κρύα και ζεστά ορεκτικά και σαλάτες μέχρι sushi που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς, τοσο από ποιότητα όσο και από σχέση μεγέθους-τιμής. Και το καλύτερο; Όλα φτιάχνονται μπροστά σου, σε μια breathtaking open kitchen εμπειρία. Περισσότερα εδώ
Ενα καλό ethnic εστιατόριο έχει τα εξής χαρακτηριστικά: Περιβάλλον διαμορφωμένο με τρόπο που να μετατρέπει μία επίσκεψη, σε μία μοναδική οπτικοακουστική εμπειρία, αυθεντικές συνταγές αλλά κι έναν διευρυμένο κατάλογο που να καλύπτει όλα τα γούστα, τις καλύτερες πρώτες ύλες της αγοράς κι άψογο service από ευχάριστο κι εκπαιδευμένο προσωπικό. Πολλά εστιατόρια της πόλης διαθέτουν κάποια από τα παραπάνω. Η διαφορά του El Capitan είναι ότι τα συνδυάζει όλα… και με το παραπάνω! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στις παρυφές της πολύκοσμης και πολυσυλλεκτικής πλατείας της Νέας Σμύρνης, τον Δεκέμβρη του 2018, ο El Capitan (κυβερνήτης αεροπλάνου) «προσγείωσε» τις local συνταγές που συγκέντρωσε από τα ταξίδια του σε διάφορες πόλεις της Λατινικής Αμερικής και υποδέχτηκε τους πρώτους του επισκέπτες στον χρωματιστό, ζεστό χώρο του. Ως απόρροια των παραπάνω, στο El Capitan θα απολαύσεις το εκπληκτικό San Antonio Chicken Melt, με ψητό μαριναρισμένο κοτόπουλο, σάλτσα mexi/ranch, λιωμένο τυρί monterey jack και τραγανά tortilla chips με dirty rice και Chipotle Tomato Salsa (μια αποκάλυψη!), σαγηνευτικό Cubano Sandwich με μαριναρισμένο ψητό χοιρινό, λιωμένο τυρί emmental, bacon, μουστάρδα, πίκλες σε ψημένο σάντουιτς και τα ιδανικά-να-συνοδεύσεις-με-Margarita Loaded Carnitas Nachos (τραγανές tortillas καλαμποκιού που ετοιμάζονται καθημερινά στο κατάστημα, shredded pork, cheddar sauce, chipotle tomato salsa, pickled onions, guacamole). Περισσότερα εδώ
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ξαναγυρίσει κανείς στις αναμνήσεις. Συμβαίνει μέσα από την μουσική, τις ιστορίες των παππούδων, τα ποιήματα, τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες των φίλμ. Ο καλύτερος όμως είναι το φαγητό, γιατί μέσα του κρύβεται το άρωμα, η αύρα και η ζωή των ανθρώπων. Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας και γι’αυτό ακόμα και χρόνια μετά μπορεί να γεφυρώσει το λησμονημένο παρελθόν με το παρόν. Το Κεμπαπτζίδικον Μπουρνοβαλιά έχει πάρει το όνομα του από τον Μπουρνόβα, προάστιο της Σμύρνης. Στα τουρκικά λεγεται Bornova από τις λέξεις burun και ova πού σημαίνουν το άκρο της πεδιάδας, μιας και βρισκόταν στις πλαγιές του βουνού Σιπύλου στα Βοριοανατολικά της Πόλης. Στο προάστιο αυτό έμεναν οι ευκατάστατες οικογένειες αλλά ήταν και η συνοικία των ξένων και ιδιαίτερα των Άγγλων κατοίκων. Η σύνδεση με την περιοχή που στεγάζεται το μαγαζί είναι εμφανέστατη αφού η Νέα Σμύρνη (Αγίας Σοφίας 93) είναι μία από τις εύπορες περιοχές που οικοδόμησαν οι Μικρασιάτες ερχόμενοι στην καινούργια τους πατρίδα. Ας μιλήσουμε με περισσότερη λεπτομέρεια για τα εκλεκτά εδέσματα που μπορεί κανείς να δοκιμάσει στην Μπουρνοβαλιά: παστουρμαδοπιτάκια, πατάτες τηγανητές με αυγά μάτια και σουτζούκι, δροσερό ταμπουλέ, μελιτζανοσαλάτα καπνιστή, και φυσικά τον βασιλιά της πολίτικης κουζίνας, το γιαουρτλού σε πλούσια μάλιστα μερίδα! Τελευταίος σταθμός του υπέροχου αυτού γαστρονομικού ταξιδιού είναι η σοκολατόπιτα με παγωτό, που κερνάει το μαγαζί, αφήνοντάς σου την πιο γλυκιά γεύση. Περισσότερα εδώ
Τα πράγματα είναι απλά. Αν το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου και το παγωτό είναι η μεγαλύτερή του απόλαυση, τότε καταλήγουμε με συνοπτικές διαδικασίες ότι το παγωτό είναι το καλύτερο πράγμα στον κόσμο. Το παγωτό είναι κάτι περισσότερο από γλυκό. Είναι σύμβολο. Σύμβολο της χαράς, της ανεμελιάς, του μόνιμου καλοκαιριού. Είναι η παιδικότητα που όλοι κρύβουμε μέσα μας, η στιγμιαία ανταμοιβή, οι παρέες, τα γέλια. ‘Ελα μου όμως που παγωτά είναι πολλά, artigianale παγωτά όμως λίγα. Χρησιμοποιώντας τις καλύτερες πρώτες ύλες, και μακρυά χρωστικές ή άλλα συντηρητικά και μείγματα, το Arte Italiana προσφέρει παγωτό με μοναδική υφή και πήξη, εκπληκτικές γεύσεις, ελάχιστη χημεία και περιορισμένο χρόνο ζωής από την παραγωγή στην κατανάλωση, όλο το χρόνο! Στο Arte Italiana θα βρεις μια ποικιλία vegan και sugar free προτάσεων (πάνω από 12) αλλά και βελούδινες, χειροποίητες βάφλες με ή χωρίς παγωτό. Εδώ, οι λάτρεις του gelato θα ανακαλύψουν κλασικές ιταλικές γεύσεις όπως vaniglia, το ξακουστό pistacchio, σορμπέ φράουλα, ή λαχταριστές σοκολάτες (cioccolato, ferrero, bitter, κ.α) αλλά και gourmet εκδοχές όπως nocciola piemontese και tiramisu, για ένα γευστικό ταξίδι στη Νάπολη! Περισσότερα εδώ
Εάν δείξουμε σε κάποιον φωτογραφίες από το café dtale θα θεωρήσει, είτε ότι βρίσκεται στο Παρίσι, την πρωτεύουσα της αισθητικής, είτε ότι είναι βγαλμένο από τα παραμύθια, ότι είναι το κρυστάλλινο δωμάτιο της Σταχτοπούτας όπου παίρνει το τσάι της ή το σαλόνι της Πεντάμορφης που περιμένει το Τέρας της. Τίποτα από τα παραπάνω όμως δεν θα είναι αλήθεια! Το dtale υπάρχει και μάλιστα στεγάζεται στην οδό Ικονίου κοντά στην πλατεία της Νέας Σμύρνης και σε περιμένει να το “διαβάσεις”! Η λεπτομέρεια κρύβεται στην διακόσμηση (που κάνει τη διαφορά) και που επιμελήθηκε η Δέσποινα Ντεκώ και όπως λέει και ο αρχιτέκτονας Ludwig Mies van der Rohebut “devil is in the details”. Δεν θα μπορούσε να αποτυπωθεί καλύτερα από ότι σε αυτόν τον χώρο, αφού οι μικρές και ξεχωριστές λεπτομέρειες συνθέτουν ένα αποτέλεσμα, που είναι κάτι περισσότερο από όμορφο, είναι αριστουργηματικό, εκπληκτικό, θαυμαστό. Έχει, επίσης, άπαιχτο καφέ (ιδιαίτερο χαρμάνι ή μονοποικιλιακός), την καλύτερη σοκολάτα στον κόσμο (Valrhona), γλυκές και αλμυρές λιχουδιές (σαντουιτς, cheesecake, banoffee, κέικ καρότο, τάρτες, pancakes) όλες φτιαγμένες με φανατική προσοχή στις πρώτες ύλες. Βραδιάζοντας η αισθητική σε συνδυασμό με τη χαλαρή μουσική το κάνουν το ιδανικότερο μέρος για να απολαύσεις ένα ποτήρι κρασί. Τέλος, ένα ακόμα asset του μαγαζιού είναι ότι απαγορεύεται αυστηρώς το κάπνισμα και έτσι είναι ο πιο κατάλληλος χώρος για όλη την οικογένεια. Περισσότερα εδώ
Ο θρύλος λέει, ότι πολλοί προσπάθησαν να τελειώσουν την μερίδα κρεατικών της “Μυρτιάς”, λίγοι όμως είναι αυτοί που το κατάφεραν. Η μυθική αυτή ταβέρνα βρίσκεται στην Νέα Σμύρνη – δίπλα στην Ελευθερίου Βενιζέλου – και σας καλεί να πάρετε μέρος στην πρόκληση. Ποιος θα μπορέσει να αντισταθεί; Αυτό που κάνει το μαγαζί τόσο αγαπητό είναι η ποιότητα στις πρώτες ύλες, στις οποίες ενώ το πλήθος της εστιατορικής Αθήνας κάνει “σκόντο” η “Μυρτιά” κρατάει σε υψηλές προδιαγραφές. Από τις απαράμμιλες γεύσεις που προσφέρει προκύπτει και το παρατσούκλι που του έχουν δώσει οι θαμώνες, “Το Στέκι των Καλοφαγάδων”. Πράγματι, όποιος επισκεφτεί Σαββατοκύριακο στο μαγαζί θα καταλάβει πόσους φανατικούς πελάτες έχει αφού δεν θα μπορέσει να βρει τραπέζι εάν δεν έχει κάνει κράτηση. Ας μπούμε όμως κατευθείαν στο ψητό: η “Μυρτιά” ψήνει θεσπέσια παϊδάκια, μπιφτέκι ζουμερό καθώς και γεμιστό με τυρί (σκέτη κόλαση), μπριζόλες, κοτόπουλο και λουκάνικα. Στα πρώτα πιάτα θα βρει κανείς σπιτικό τζατζίκι, εξαιρετική πατατοσαλάτα, τυροκαυτερή και φυσικά σπιτικές τηγανιτές πατάτες. Μην ξεχνάμε και τους πρωταγωνιστές του μαγαζιού, Χοχλιούς Αχνιστούς, παραδοσιακά μαγειρεμένους όπως τους κάνουν στην Μεγαλόνησο! Το κατάλληλο τέλος για ένα τέτοιο βασιλικό γεύμα είναι ένα: λουκουμάδες, σε μεγάλες μάλιστα ποσότητες βουτηγμένους στην σοκολάτα και στο μέλι. Περισσότερα εδώ
Το σουβλάκι είναι το εθνικό μας street food. Γρήγορο, γευστικό, βολικό και… πλήρες σα γεύμα, είναι σφυριλατημένο στο ελληνικό DNA και είναι ένα προϊόν που αγαπάμε όλοι. Σ’ένα τοπίο που βρίθει από αυτά, εστιατόρια σαν το Πιάτσα Καλαμάκι ξεχωρίζουν μακράν για την ποιότητα, την γκάμα των προτάσεων, τις γενναίες μερίδες, το φιλόξενο περιβάλλον… Στην κεντρική Πλατεία της Νέας Σμύρνης εκτυλίσσεται λοιπόν μια εμπειρία των 5 αισθήσεων, με τα πιο σαγηνευτικά εδέσματα να μαγνητίζουν το βλέμμα, και τη γεύση να οξύνεται από τα καλοψημένα κρέατα. Οι “συνήθεις ύποπτοι” είναι εδώ, με καλαμάκια κοτόπουλου και χοιρινού, σαγηνευτικούς γύρους που ροδοψήνονται στο grill του αλλά και ευχάριστες εκπλήξεις όπως πανσετάκια, μοσχαρίσιο μπιφτέκι, κοτομπέϊκον, κ.α. – και αναφερόμαστε στα τυλιχτά, γιατί στο “μέτωπο” των μερίδων, αν είσαι καλοφαγάς όπως εμείς θα εκτιμήσεις τη μοσχαρίσια t-bone γάλακτος (απείρως well-priced και μοναδικά ψημένη), τα λαχταριστά παϊδάκια και τα τρυφερά μπιφτέκια κοτόπουλου με γέμιση παρμεζάνας, όλα το ένα-καλύτερο-από-το-άλλο να βιώνουν εδώ μια ιδανική εκδοχή. Περισσότερα εδώ
Το ΕΠΙΤΟΚΙΟ είναι συνδεδεμένο με την ιστορία του τόπου του, μα περισσότερο ακόμα είναι κομμάτι της ζωής των κατοίκων του. Είναι ορόσημο της Νέας Σμύρνης που μαζί του μεγάλωσαν γενιές και γενιές ανθρώπων. Είναι αυτό που θα λέγαμε στέκι, όχι όμως γιατί έχει καθημερινούς θαμώνες αλλά γιατί οι θαμώνες του έχουν βιώσει στο μαγαζί αυτό τις χαρές τους, τον πόνο τους, την τρέλα τους. Είναι ένα κλασικό rock-blues bar με την μεγάλη μπάρα του να φιλοξενεί κάθε βράδυ παλιούς και καινούργιους πελάτες. Όταν άνοιξε τις πόρτες του το 1987, η ιδέα ενός τέτοιου μπαρ δεν ήταν πολύ οικεία στο κοινό της Αθήνας. Παρ΄ όλο που ήταν πρωτοποριακό και διαφορετικό, παρόλο που δεν υπήρχαν πολλά μαγαζιά με τον ίδιο χαρακτήρα, έγινε γρήγορα στέκι χάρη στην αυθεντικότητά του και στην παρεΐστικη ατμόσφαιρα. Αυτή συνεχίζει και σήμερα να είναι η ταυτότητα του ΕΠΙΤΟΚΙΟΥ. Σερβίρει της καλύτερης ποιότητας ποτά, σε προσιτές μάλιστα τιμές, κάτι που δείχνει ότι δεν το αγαπούν μόνο οι πελάτες του, αλλά και το ίδιο αγαπά και φροντίζει για τους πελάτες του. Αγαπά όμως και τον ζύθο, κι έτσι εδώ μπορείς να απολαύσεις μια επιλογή από 30 ετικέτες μπύρας (αναμεσά τους και κάποιες ελληνικές μικροζυθοποιΐες) αλλά και 4 βαρελίσιες. Το πιο εκπληκτικό είναι ότι, είναι από τα λίγα μπαρ της Αθήνας που θα το βρεις να ξεχειλίζει από κόσμο όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Φυσικά ένα μπαρ δεν θα μπορούσε να αποκτήσει τέτοια φήμη εάν δεν είχε καλή μουσική. Έτσι στο ΕΠΙΤΟΚΙΟ θα ακούσεις κλασικές επιτυχίες της ροκ. Περισσότερα εδώ
Στην καρδιά της Νέας Σμύρνης θα βρείτε ένα γνήσιο οικογενειακό ψητοπωλείο, γνωστό στην περιοχή – και όχι μόνο – για την ποιοτική κουζίνα και το ζεστό και φιλικό περιβάλλον. Η άψογη εξυπηρέτηση, τα ειδυλλιακά τραπεζάκια στη σάλα του καταστήματος ή στην πλατεία και οι μεγάλες μερίδες με μικρές τιμές, μας κέρδισαν πριν καν παραγγείλουμε. Με σταθερή ποιότητα από το 1994, η Ιωνία διαθέτει ένα παραδοσιακό, αλλά καθόλου απλό μενού. Το μυστικό (ρωτήσαμε και μάθαμε!) είναι τα φρέσκα και εκλεκτά κρέατα που παρασκευάζονται επί τόπου στο εργαστήριο του εστιατορίου και μαγειρεύονται στα κάρβουνα ή τη σούβλα για να φτάσουν ζουμερά και λαχταριστά στο τραπέζι σας. Συστήνουμε ανεπιφύλακτα τα χειροποίητα σουβλάκια, το ανατολίτικο γιαουρτλού και το κοντοσούβλι, ενώ δεν πρέπει να φύγετε προτού δοκιμάσετε τον εκπληκτικό χειροποίητο γύρο και το πικάντικο κοκορέτσι. Θα βρείτε ακόμη εξαιρετικά ορεκτικά, για να μοιραστείτε με την παρέα σας. Ξεχωρίσαμε τη σκοπελίτικη τυρόπιτα και φυσικά το μπουγιουρντί (φέτα ψητή), που πρέπει να τα δοκιμάσετε όλα. Περισσότερα εδώ
Το ψωμί με χωριάτικο βούτυρο, σπιτική μαρμελάδα ή μέλι είναι το πρωινό των παιδικών μας χρόνων και η μυρωδιά των συνοικιακών φούρνων, καθώς αργοψήνουν τα καρβέλια είναι το περιτύλιγμα αυτής της μνήμης. Ο άρτος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την ζωή μας και αποτελεί απαράμιλλο συστατικό του οικογενειακού μας τραπεζιού. Από το 1976 ο Παραδοσιακός Φούρνος Μπαθρέλος Πατάπιος προσφέρει καθημερινά στην γειτονιά της Νέας Σμύρνης μοναδικά αρτοσκευάσματα: ψωμί ζυμωτό, σταρένιο, καλαμποκιού, χωριάτικο, βουτήματα και εποχιακά εδέσματα. Το ψωμί αν και φαινομενικά απλό, χρειάζεται πολλές συνιστώσες για να γίνει τέλειο, γεγονός που γνώριζε πολύ καλά ο κ.Γιώργος ανοίγοντας τον φούρνο. Ο γιος του, Πατάπιος βαδίζοντας στα χνάρια του, μαζί με την τεχνογνωσία κληρονόμησε και το μεράκι, κάνοντας τους Νεοσμυρνιώτες να περηφανεύονται για έναν από τους καλύτερους φούρνους της Αθήνας. Έχει γίνει αγαπητός για έναν ακόμη λόγο, τα πεντανόστιμα snacks. Επισκέπτοντας τον φούρνο, όποια στιγμή της ημέρας και αν πας, θα βρεις χειροποίητες πίτες με σπανάκι, κολοκύθι με λιαστή ντομάτα, με πράσο, τυρόπιτα Μυκόνου, κρουασάν, ντόνατ, τσουρέκια και μπουγάτσα. Θα βρείτε μικρά πιτάκια από χειροποίητο φύλλο σε διάφορες γεύσεις. Πηγαίνοντας για το μικρό σνακ, η αλήθεια είναι ότι δεν θα μπορέσεις να φύγεις, χωρίς να πάρεις ένα γλυκό, υποκύπτοντας στον πειρασμό. Περισσότερα εδώ
Μεσημέρι Κυριακής στην αυλή του σπιτιού, οι θείοι ψήνουν κρέατα στην σχάρα, στο τραπέζι έχουν ήδη καταφτάσει οι σπιτικές πίτες της γιαγιάς και παντού ηχούν φωνές, ενώ τα χαμόγελα και η διασκέδαση αφθονούν σαν το κόκκινο κρασί από το χωριό. Είναι στιγμές που έχουν μείνει στις μνήμες όλων μας. Στιγμές που ξανά ζεις όταν ανοίγεις την πόρτα της ταβέρνας Κρητικός. Το καλό παραδοσιακό φαγητό με συνταγές που έχουν κληροδοτηθεί «πάππου-προς πάππου» είναι η ταυτότητα του μαγαζιού. Ταυτόχρονα η καλή ποιότητα στις πρώτες ύλες εξασφαλίζεται ιεραποστολικά, “όπως παλιά”. Πρωταγωνιστές τα καλοψημένα κρέατα στην σχάρα όπως το χοιρινό, το κοτόπουλο, το λουκάνικο και το μοσχαρίσιο μπιφτέκι. Βέβαια εκεί που το ψητοπωλείο “σηκώνει το χρυσό” είναι στην καπνιστή μπριζόλα και στα αρνίσια παϊδάκια γάλακτος. Συναντάμε κι άλλα ελληνικά εδέσματα πιστά μαγειρεμένα: λαχανοντολμάδες, κατσικάκι στο φούρνο, μοσχαράκι γιουβέτσι, τζατζίκι, ντολμαδάκια, ντάκος, λαχταριστές τηγανητές πατάτες. Οι μερίδες “μπαρμπούτσικες” χορταίνουν τόσο το μάτι όσο και τους πιο απαιτητικούς πελάτες. Φυσικά το κρασί ρέει σαν το “Κέρας της Αμάλθειας”. Τι παραπάνω, αναρωτιέμαι, μπορεί να θέλει κανείς πέρα από καλό μαμαδίστικο φαγητό και καλό κρασί; Ένα συνδυασμό που τον βρίσκεις στην καλύτερη εκδοχή του, στον Κρητικό! Περισσότερα εδώ
Τα δωμάτια απόδρασης είναι ένα διαδραστικό, άκρως συναρπαστικό παιχνίδι που σε βάζει στο ρόλο ανάλογα με το σενάριο, διεγείρει την φαντασία και το μυαλό σου και ξυπνάει όλα σου τα ένστικτα. Τα Game Over Escape Rooms στη Νέα Σμύρνη σε προσκαλούν (και σε προκαλούν!) σε 2 μοναδικά δωμάτια με μοναδικά σκηνικά, εκπληκτικό ρυθμό και… δυνατούς γρίφους… Περισσότερα εδώ