Κάτω από το βράχο της Ακρόπολης, στο πάντα busy Κουκάκι, από το περσινό καλοκαίρι μια σαγηνευτική street food μυρωδιά σπάει κυριολεκτικά τη μύτη κάθε περαστικού. Μια μυρωδιά που σε urban σήματα morse έρχεται να μας κάνει να αναθεωρήσουμε πάνω σε αυτό που μέχρι πρότινος μπορεί να αποκαλούσαμε «βρώμικο». Ο λόγος φυσικά για το Meat Lab, το νέο streetfoodάδικο που από το περασμένο καλοκαίρι αφήνει τη δική του juicy (και άκρως γευστική!) πινελιά στο κέντρο της Αθήνας.
Το Meat Lab προέκυψε σαν όραμα, από τον έρωτα που είχε με το burger, ο πατέρας του, Χάρης Γερουλάνος. Με μια εμπειρία άνω των 20 χρόνων σε γνωστή αλυσίδα μπεργκεράδικων, ο Χάρης έψαχνε επί σειρά ετών τον… burger-τέντζερή του. Τον βρήκε στο πρόσωπο του Μιχάλη Βραχλιώτη, ενός ταλαντούχου chef με πολυετή διαδρομή. Το όραμα αυτό, όχι μόνο πήρε σάρκα και οστά, αλλά αποτελεί μια σημαντική street food πανδαισία, να γλύφεις τα δάχτυλά σου!
Με όλα τα ψωμάκια να φουρνίζονται κάθε πρωί και με τα κρέατα να καταφθάνουν ολόφρεσκα την ίδια μέρα στο μαγαζί μπορούμε εύκολα να ισχυριστούμε ότι το Meat Lab είναι μια ωδή στο (προσεγμένο) streetfood. Τις γευστικές προτάσεις, αρχικά συνθέτουν τα μοναδικά και χορταστικά burgers όπως το Smokehouse από μοσχαρίσιο μπιφτέκι 200 γρ. (με τυρί cheddar και bacon, μαρούλι iceberg, καραμελωμένα κρεμμύδια, chili mayo και πίκλες σε χειροποίητο αφράτο ψωμάκι γλυκοπατάτας) και το Umami (από ψωμί γλυκοπατάτας με μπιφτέκι γεμιστό με cheddar, καραμελωμένα κρεμμύδια, ντομάτα, μαρούλι, aioli κάππαρης και μιξ μανιταριών με παρμεζάνα και τρούφα). Συνδυασμοί που απογειώνουν! Σειρά παίρνουν τα λαχταριστά σάντουιτς, πρωτοπόρος των οποίων είναι το Cheese Steak Sandwich. Μια συνταγή που έρχεται κατευθείαν από τη Φιλαδέλφεια (με αφράτο ψωμάκι sandwich με βούτυρο, μοσχαρίσια ταλιάτα από χτένι με σάλτσα τυριών, κρεμμύδια και σωταρισμένες πράσινες πιπεριές, horseradish mayonnaise και Jalapenos) Μέσα σε αυτό γνήσιο αμερικάνικο DNA, δεν θα μπορούσε φυσικά να λείψει και το κλασικό hot dog από χοιρινό τυρολουκάνικο με σάλτσα coleslaw, πίκλες, καραμελωμένα κρεμμύδια και σάλτσα, αλλά και μια alternative rock version του, το Red Dog από κομμάτια χοιρινής καπνιστής μπριζόλας, αμερικάνικη σαλάτα coleslaw με μήλο, κύβους πατάτας, μουστάρδα και flakes κόκκινου γλυκού πιπεριού σε μακρόστενο αφράτο ψωμάκι. Κι επειδή street food δε νοείται χωρίς τηγανητή πατάτα, στο Meat Lab θα βρείτε ολόφρεσκες τριπλοτηγανισμένες (!) πατάτες με χειροποίητη πάπρικα που θα έρθουν να συνοδεύσουν μοναδικά κάθε σου επιλογή!
Το Meat Lab έχει κάνει ένα γερό checkin, όχι μόνο στο Κουκάκι αλλά και στην καρδιά κάθε original street food lover με προτάσεις που γίνονται ανάρπαστες! Αν δεν το γνώριζες, βάλτο άμεσα στην bucket list σου και θα μας θυμηθείς!
Το Meat Lab είναι ανοιχτό κάθε Τρίτη με Κυριακή 13.00-23.00 (Δευτέρα κλειστά) ενώ την παραγγελία σου μπορείς να την πραγματοποιήσεις μέσω του app για Android & iOS.
Meat Lab
Χατζηχρήστου 29, Αθήνα, τηλ. 2109241390
www.meatlab.gr
Facebook | Instagram