Το εμβληματικό restart που έγινε πριν από λίγους μήνες στον αριθμό 303 της Συγγρού δεν θα μπορούσε να μας αφήσει αδιάφορο το αθηναϊκό κοινό των foodies. Το εστιατόριο Κόλλιας, το θρυλικό στέκι ψαροφαγίας που επί σειρά ετών ταξίδευε το πλήρωμά του σε μοναδικούς γευστικούς προορισμούς, πλέον αρμενίζει με άλλο όνομα, αλλά με ίδια χάρη! Ο λόγος για το Stalati, τον άξιο διάδοχο μιας μεγάλης θαλασσινής κληρονομιάς. Και όχι μόνο…
Παίρνοντας το όνομά του από τη βασική σπεσιαλιτέ του, το ψήσιμο του ψαριού σε κρούστα από αλάτι με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται μπροστά στα μάτια του πελάτη, το Stalati ήρθε να χαράξει νέα πορεία πλεύσης στο χώρο της θαλασσινής κουζίνας. Με βασικό γνώμονα την αγνή πρώτη ύλη, την εποχικότητα, το σεβασμό στους μοναδικούς θησαυρούς της θάλασσας, αλλά και τη μεγάλη ποικιλία του, το Stalati είναι κάτι παραπάνω από απλά ένα εστιατόριο. Είναι μια ολόκληρη γευστική εμπειρία που αναβλύζει θάλασσινή φρεσκάδα.
Για την ποικιλία, τι να πρωτοπεί κανείς! Οι σφυρίδες, οι ροφοί, οι πεσκανδρίτσες, οι κουτσομούρες, οι λαχταριστοί αστακοί και μια σειρά άλλων άξιων εκπροσώπων του ελληνικού βυθού, καθημερινά συνθέτουν του Αιγαίου τα blues! Και όλα αυτά, με μια μεγάλη γκάμα συνοδευτικών μεζέδων με βάση το ψάρι, όπως καβουροσαλάτα, ταραμοσαλάτα και ολόφρεσκα αχνιστά μύδια. Όσο για εκείνους που επιθυμούν να ρίξουν άγκυρα, το Stalati διαθέτει ένα εξίσου μεγάλο εύρος από μεζέδες της στεριάς, όπως φάβα Φενεού, ταμπουλέ, τραγανές μπουκιές από Μαστέλο Χίου και ντολμαδάκια γιαλαντζί. Ιδανική ντάμα για όλες αυτές τις ολόφρεσκες επιλογές, δεν είναι άλλη από τη μεγάλη ποικιλία κορυφαίων ελληνικών ετικετών κρασιού, καθώς και μια σειρά ποιοτικών αποσταγμάτων από κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Για τον κυνηγό γευστικών θησαυρών σε θάλασσα, αλλά και στεριά, το Stalati δεν είναι παρά το ιδανικό μέρος. Τα πανιά είναι ανοιχτά και ο άνεμος ευνοϊκός. Όρτσα!
Stalati
Λεωφ. Συγγρού 303 & Δημοσθένους, τηλ. 2109408620 – 2109418039
www.stalati.gr
Facebook | Instagram