spot_img

Υποβρύχιο: Γεύσεις Ελλάδας, εις βάθος!

γράφει ο Βασίλης Γράβαρης

Στον αριθμό 53 της οδού Ασκληπιού, θα βρει κανείς ένα Υποβρύχιο διαφορετικό από όλα τα άλλα. Αν και στο κέντρο της Αθήνας η θάλασσα είναι απούσα, εντούτοις αυτό το Υποβρύχιο καθημερινά αναδύεται για να μας δώσει αρώματα και ευωδίες, από κάθε λογής γωνιά της Ελλάδας, βγαλμένες με μεράκι και αγάπη.

Ο λόγος φυσικά για το γνωστό Υποβρύχιο, το cafe-bar της Αθήνας που από το 2006 έχει καταφέρει να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της. Πόσες και πόσες παρέες δεν έχουν γευτεί τα μοναδικά πιάτα με άρωμα Ελλάδας από αγνές πρώτες ύλες ή δεν έχουν ξεδιψάσει με γνήσια ρακί και κρασάκι βγαλμένο από ελληνικά αμπέλια. Το φιλόξενο και οικείο περιβάλλον του, σε συνδυασμό με τις jazz και ambient νότες, σε κάνει κυριολεκτικά να νοιώσεις σαν στο σπίτι σου από την πρώτη κι όλας στιγμή.

Ο … κυβερνήτης του Υποβρυχίου, Μανώλης Μελεσσανάκης, δεν είναι παρά η έμπρακτη απόδειξη μιας αληθινής και άνευ όρων αγάπης της ελληνικής κουζίνας. Κι αυτό, γιατί μέσα από το οδοιπορικό που κάνει κάθε καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα, καταφέρνει και συλλέγει συνταγές και γεύσεις από όλα τα μήκη και τα πλάτη αυτού του τόπου. Συνταγές από ελληνικές πρώτες ύλες, που θα έρθουν να απογειώσουν τους ουρανίσκους μας, θυμίζοντας μας τη μεγάλη γαστρονομική μας κληρονομιά.

Το Υποβρύχιο σαλπάρει καθημερινά από τις 16:00 το απόγευμα, προσφέροντας καφεδάκι, μέχρι τις 3 μετά τα μεσάνυχτα. Εδώ δε χρειάζονται πολλές οδηγίες προς ναυλωμένους. Πάρε απλά την παρέα σου και ανέβα! Θα μας θυμηθείς!

Υποβρύχιο
Ασκληπιού 53, Εξάρχεια, τηλ. 2114090058

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Τα καλύτερα σουβλάκια στην Αθήνα: Η τριλογία της απόλαυσης

Σουβλάκι. Η μοναδική λέξη που όταν την ακούμε, θέλουμε να φάμε ακόμα και μετά από συμπόσιο στο χωριό του...

Αφιέρωμα sushi: Ρολάροντας χιλιόμετρα απόλαυσης στην Αθήνα

Ιαπωνική κουζίνα. Από τη μια απλή, λιτή κι απέριττη. Με μια διακριτική φινέτσα όπως αυτή που χαρακτηρίζει τα μινιμάλ...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot