spot_img

Κρεατοφαγείον: Ένας χάρτης κρεατοφαγίας, άνευ ενοχών!

γράφει ο Βασίλης Γράβαρης

Ένα από τα βασικά ερωτήματα που πάντα συντροφεύει έναν πραγματικό λάτρη του κρέατος είναι αν έχει αφήσει ανεξερεύνητα μονοπάτια – δηλαδή χώρους που προσφέρουν κρεατοφαγικές απολαύσεις – που να μην έχει επισκεφθεί. Κι αν υπάρχει μια πρωτεύουσα που το κρέας να βιώνει μια ιδανική εκδοχή, που πιθανώς να μην την είχε συμπεριλάβει στον γαστρονομικό του χάρτη. Η πρωτεύουσα αυτή, όχι μόνο δεν είναι η Χώρα του Ποτέ, αλλά έχει κι όνομα! Τη λένε Κρεατοφαγείον και είναι το στέκι που μας κάνει να επαναπροσδιορίσουμε τη μέχρι στιγμής ερωτική και απολαυστική σχέση μας με το κρέας.

Με το γευστικό πλοηγό να δείχνει Παγκράτι και Καλλιθέα, το Κρεατοφαγείον θα σε κερδίσει μονομιάς με από την πρώτη ματιά, μιας και το εσωτερικό του αποτελεί κυριολεκτικά ένα αφιέρωμα στην Ελλάδα των 50’s και 60’s. Από το vintage logo του, που προσιδιάζει περισσότερο σε τίτλους αρχής της Finos Films, τα ξύλινα τραπεζάκια και τα ρετρό τραπεζομάντηλα, μέχρι τα μεγάλα ράφια στους τοίχους με vintage ελληνικά προϊόντα – ορόσημο μιας άλλης εποχής, τις παλιές διαφημίσεις και τους ηθοποιούς της χρυσής δεκαετίας του 1960, το Κρεατοφαγείον δεν είναι παρά μια γιορτή αφιερωμένη στην παλιά Ελλάδα. Και το… εξωτερικό όμως δεν πάει πίσω, αφού τόσο στο Παγκράτι όσο και στην Καλλιθέα, το Κρεατοφαγείον είναι στρατηγικά τοποθετημένο σε μεγάλες πλατείες (Πλατεία Προσκόπων και Πλατεία Κύπρου αντίστοιχα), για κοζερί στην περατζάδα και απρόσκοπτη απόλαυση κάτω από τον έναστρο αττικό ουρανό.

Η όμορφη αυτή ατμόσφαιρα μεταφέρεται και στην κουζίνα, με τον έρωτα για τους ελληνικές γεύσεις να περνούν εμφανώς κι από το στομάχι! Με βασική φιλοσοφία το συνδυασμό ποιότητας και γενναίων μερίδων, όλες οι πρώτες ύλες καταφθάνουν την ίδια κι όλας μέρα στο μαγαζί από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Τα πιάτα και οι γευστικές επιλογές, αποτελούν και αυτά με τη σειρά τους όμορφα εναρμονισμένες νότες μιας γαστρονομικής μελωδίας που απλά δε σταματά να παίζει. Με λίγα λόγια στο Κρεατοφαγείον ξέρεις ότι θα φας καλά. Από τις δροσιστικές σαλάτες, τα πεντανόστιμα ορεκτικά και τα… εξαιρετικά κυρίως (λατρέψαμε τα μοσχαρίσια μπιφτέκια, το τρυφερό συκώτι γάλακτος, το κοντοσούβλι κοτόπουλο με πιπεριές, φρέσκια ντομάτα και κρεμμύδι – όλα μια αποκάλυψη!)

Η κουρτίνα πέφτει όμορφα, με γλυκιές νότες που θα έρθουν να ολοκληρώσουν μια τέλεια βραδιά. Για επιδόρπιο λοιπόν, μη διστάσεις να δοκιμάσεις το τυλιχτό Banoffee με καραμέλα γάλακτος, μπανάνα και τριμμένο μπισκότο σε τορτίγια και το σούπερ cheese Cake με Nutella ή αγριοκέρασο.

Κι αν μας ρωτούσαν, λοιπόν, πώς θα χαρακτηρίζαμε το Κρεατοφαγείον, άραγε τι θα απαντούσαμε; Μεζεδοπωλείο; Ταβέρνα; Στέκι κρεατοφαγίας; Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει απάντηση, για τον απλούστατο λόγο ότι το Κρεατοφαγείον είναι απλά μια κατηγορία από μόνο του. Γιατί είναι κάτι παραπάνω από μαγαζί. Είναι μια ολόκληρη εμπειρία, από την πρώτη κλεφτή ματιά, μέχρι την τελευταία νόστιμη πιρουνιά!

Κρεατοφαγείον
www.kreatofageion.gr
Σαπφούς 99, Καλλιθέα, τηλ. 2109590608 Facebook
Αμύντα 6, Παγκράτι, τηλ. 2107238405 Facebook

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Νέα Ιωνία: Μια γειτονιά που ξέρει ακόμα να ζει

Η συνοικία της Νέας Ιωνίας ιδρύθηκε το 1923 μετά την Μικρασιατική καταστροφή. Ως ημέρα ίδρυσης της θεωρείται η Κυριακή...

Sandos Vs Bao Buns : Δύο λαχταριστές τάσεις που ήρθαν για να μείνουν (και που θα τα βρεις)

Έρεβος και αρώματα Άπω Ανατολής, καντούνια με υπαίθριες καντίνες, το ρεπερτόριο της ασιατικής κουζίνας είναι ποικίλο, πεντανόστιμο, μυστηριώδες και...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot