Ένα από τα βασικά ερωτήματα που πάντα συντροφεύει έναν πραγματικό λάτρη του κρέατος είναι αν έχει αφήσει ανεξερεύνητα μονοπάτια – δηλαδή χώρους που προσφέρουν κρεατοφαγικές απολαύσεις – που να μην έχει επισκεφθεί. Κι αν υπάρχει μια πρωτεύουσα που το κρέας να βιώνει μια ιδανική εκδοχή, που πιθανώς να μην την είχε συμπεριλάβει στον γαστρονομικό του χάρτη. Η πρωτεύουσα αυτή, όχι μόνο δεν είναι η Χώρα του Ποτέ, αλλά έχει κι όνομα! Τη λένε Κρεατοφαγείον και είναι το στέκι που μας κάνει να επαναπροσδιορίσουμε τη μέχρι στιγμής ερωτική και απολαυστική σχέση μας με το κρέας.
Με το γευστικό πλοηγό να δείχνει Παγκράτι και Καλλιθέα, το Κρεατοφαγείον θα σε κερδίσει μονομιάς με από την πρώτη ματιά, μιας και το εσωτερικό του αποτελεί κυριολεκτικά ένα αφιέρωμα στην Ελλάδα των 50’s και 60’s. Από το vintage logo του, που προσιδιάζει περισσότερο σε τίτλους αρχής της Finos Films, τα ξύλινα τραπεζάκια και τα ρετρό τραπεζομάντηλα, μέχρι τα μεγάλα ράφια στους τοίχους με vintage ελληνικά προϊόντα – ορόσημο μιας άλλης εποχής, τις παλιές διαφημίσεις και τους ηθοποιούς της χρυσής δεκαετίας του 1960, το Κρεατοφαγείον δεν είναι παρά μια γιορτή αφιερωμένη στην παλιά Ελλάδα. Και το… εξωτερικό όμως δεν πάει πίσω, αφού τόσο στο Παγκράτι όσο και στην Καλλιθέα, το Κρεατοφαγείον είναι στρατηγικά τοποθετημένο σε μεγάλες πλατείες (Πλατεία Προσκόπων και Πλατεία Κύπρου αντίστοιχα), για κοζερί στην περατζάδα και απρόσκοπτη απόλαυση κάτω από τον έναστρο αττικό ουρανό.
Η όμορφη αυτή ατμόσφαιρα μεταφέρεται και στην κουζίνα, με τον έρωτα για τους ελληνικές γεύσεις να περνούν εμφανώς κι από το στομάχι! Με βασική φιλοσοφία το συνδυασμό ποιότητας και γενναίων μερίδων, όλες οι πρώτες ύλες καταφθάνουν την ίδια κι όλας μέρα στο μαγαζί από κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Τα πιάτα και οι γευστικές επιλογές, αποτελούν και αυτά με τη σειρά τους όμορφα εναρμονισμένες νότες μιας γαστρονομικής μελωδίας που απλά δε σταματά να παίζει. Με λίγα λόγια στο Κρεατοφαγείον ξέρεις ότι θα φας καλά. Από τις δροσιστικές σαλάτες, τα πεντανόστιμα ορεκτικά και τα… εξαιρετικά κυρίως (λατρέψαμε τα μοσχαρίσια μπιφτέκια, το τρυφερό συκώτι γάλακτος, το κοντοσούβλι κοτόπουλο με πιπεριές, φρέσκια ντομάτα και κρεμμύδι – όλα μια αποκάλυψη!)
Η κουρτίνα πέφτει όμορφα, με γλυκιές νότες που θα έρθουν να ολοκληρώσουν μια τέλεια βραδιά. Για επιδόρπιο λοιπόν, μη διστάσεις να δοκιμάσεις το τυλιχτό Banoffee με καραμέλα γάλακτος, μπανάνα και τριμμένο μπισκότο σε τορτίγια και το σούπερ cheese Cake με Nutella ή αγριοκέρασο.
Κι αν μας ρωτούσαν, λοιπόν, πώς θα χαρακτηρίζαμε το Κρεατοφαγείον, άραγε τι θα απαντούσαμε; Μεζεδοπωλείο; Ταβέρνα; Στέκι κρεατοφαγίας; Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει απάντηση, για τον απλούστατο λόγο ότι το Κρεατοφαγείον είναι απλά μια κατηγορία από μόνο του. Γιατί είναι κάτι παραπάνω από μαγαζί. Είναι μια ολόκληρη εμπειρία, από την πρώτη κλεφτή ματιά, μέχρι την τελευταία νόστιμη πιρουνιά!
Κρεατοφαγείον
www.kreatofageion.gr
Σαπφούς 99, Καλλιθέα, τηλ. 2109590608 Facebook
Αμύντα 6, Παγκράτι, τηλ. 2107238405 Facebook