spot_img

The Gardenista: Το ultra chic στέκι στο Χαλάνδρι είναι μια «φωλιά» για όλους

Σε πρόσφατο άρθρο του Guardian διαβάσαμε για τη σημασία της επαφής του ανθρώπου με τη φύση – ότι 2 ώρες εβδομαδιαίας «έκθεσής» μας σε αυτή αυξάνουν δραματικά την υγεία και την ευημερία. Ίσως αυτή η αλήθεια λειτούργησε διαισθητικά στο υποσυνείδητο των ιδιοκτητών του The Gardenista – Αλίκης και Γιώργου – και δημιούργησαν ακριβώς αυτό: έναν χώρο που σε αποσυμπιέζει, σε κάνει να αισθάνεσαι σαν στο σπίτι σου, σου χαρίζει μοναδικές γευστικές απολαύσεις… κι όλα αυτά σ’ένα περιβάλλον που το στοιχείο της φύσης είναι έκδηλο και παρόν παντού. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Το Gardenista «βρήκε σπίτι» σ’έναν χώρο που επανεφευρέθηκε καθολικά. Η ολοκληρωτική του ανακαίνιση δια χειρός του αρχιτέκτονα Στέλιου Βακιρτζή, μας έκανε να το χαζέψουμε με θαυμασμό διασχίζοντας μια μέρα την πολύβοη Παπανικολή ενώ μας σαγήνευσε σαν «σειρήνα» η θέα μέσα από τη τζαμένια πρόσοψη, που σου δίνει ένα μικρό glimpse της απαράμιλλης εσωτερικής του ομορφιάς. Πράγματι, μπαίνοντας, ξετυλίγεται μπροστά σου ένα σκηνικό με το ξύλο και την πέτρα σε πλήρη σύμπνοια, κεραμικές λεπτομέρειες, ντιζαϊνάτα φωτιστικά και διακοσμητικά, κασπό με κάκτους κι άλλα εξωτικά φυτά – φινετσάτο και προσεγμένο μέχρι την παραμικρή του λεπτομέρεια, που παραπέμπει σε σύγχρονη ισπανική χασιέντα. Η διακόσμηση, που επιμελήθηκε εξ’ολοκλήρου η Αλίκη, δημιουργεί μια αρμονία και ισορροπία που θα μπορούσες να βιώσεις σε κάποιο κάποιο νοτιοευρωπαϊκό θέρετρο ή σε ένα spa, κι όμως είναι εδώ, στο κέντρο του Χαλανδρίου, σ’ένα all-day café/bar/restaurant. Κι όλα – ανεπιτήδευτα κι αβιάστα – συντείνουν σε μια αξέχαστη παραμονή σου από την πιο καλοσυνάτη υποδοχή.

Η κουζίνα του είναι μια ελεγεία στην εποχικότητα (με πάντα φρέσκα υλικά), στη σωστή αναλογία ποιότητας-τιμής και στην φινετσάτη παρουσίαση. Διόλου τυχαίο, αφού στα «ηνία» βρίσκεται ο έμπειρος και χαρισματικός Στέφανος Πρίσκας (με προυπηρεσία στα iconic Πεντελικόν και Costa Navarino), ο οποίος φαίνεται να εμπνεύστηκε τόσο από τον ίδιο τον χώρο όσο και από τους θησαυρούς της μεσογειακής παράδοσης για να δημιουργήσει ένα menu που έχει κάτι για όλους. Από το λαχταριστό brunch, μέχρι τα τρυφερά και γευστικά κρεατικά (τα οποία ψήνονται στον ειδικό φούρνο Josper με κάρβουνα, προσφέροντας ασύγκριτη γεύση), αλλά και τις ολόφρεσκες δροσερές σαλάτες, κάθε σου επιλογή επισφραγίζεται με ανεξίτηλα χαμόγελα ικανοποίησης. Το menu πλαισιώνεται από μια well-thought λίστα κρασιών ελληνικού και ξένου αμπελώνα για μοναδικά food pairings αλλά και signature cocktails, ενώ για τους «τίτλους τέλους», το Gardenista σου επιφυλάσσει το πιο γλυκό ξεπροβόδισμα (λατρέψαμε το εκρηκτικό σουφλέ σοκολάτας και το βελούδινο Alice Profiterole – μια αποκάλυψη!)

Το Gardenista όμως κρύβει άλλον έναν άσσο στο μανίκι – και κάθε καλοκαίρι τον εξαργυρώνει στη νιοστή. Αυτός, δεν είναι άλλος από τον πιο «ταξιδιάρικο», κατάφυτο κήπο στα βόρεια, που χαρίζει απόλυτες open-air απολαύσεις – πανέμορφος, περιποιημένος και elegant, θα γίνει η αγαπημένη σου συνήθεια. Εδώ όλες οι αισθήσεις εξαίρονται κι όλες οι σκοτούρες ξορκίζονται – άλλωστε αυτή δεν είναι η πεμπτουσία της φύσης; Μυήσου κι εσύ στο σύμπαν του Gardenista και θα μας θυμηθείς.

Για εταιρικές ή ιδιωτικές εκδηλώσεις στείλτε email στο aliki@gardenista.gr ή επικοινωνήστε τηλεφωνικά στο 2106855123. 

The Gardenista
Παπανικολή 18, Χαλάνδρι, τηλ. 2106855123
Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Οι καλύτεροι φούρνοι της Αθήνας: Νοστιμιά και ποιότητα καθημερινά, σε κάθε γειτονιά

Κανένα ίσως άλλο τρόφιμο στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν έχει υμνηθεί, δεν έχει λαχταρηθεί και δεν έχει αγαπηθεί όσο...

7 από τα καλύτερα εστιατόρια στις Κυκλάδες: Βάζοντας πλώρη για καλοκαιρινές απολαύσεις

Οι «συστατικές επιστολές» στην γαστρονομία είναι δίκοπο μαχαίρι - πολλές φορές πολώνουν, είναι υποκειμενικές και σίγουρα εξαιρούν και αδικούν...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot