spot_img

Επ’ Αυλή: Γεύσεις Ελλάδας στην πιο φιλόξενη ταράτσα του Παγκρατίου

Στην γραφική συνοικία του Μετς, κάπου ανάμεσα στα μικρά νεοκλασικά σπίτια που καλύπτουν τις πλαγιές του λόφου του Αρδηττού, βρίσκεται μία έπαυλη διαφορετική από τις υπόλοιπες. Σε ένα διατηρητέο κτήριο του 1893, η “Επ’Αυλή” συνεχίζει τη βαθιά ιστορία της περιοχής, δίνοντας έναν ακόμη λόγο για να βρεθείς σε εκείνη την πλευρά της πόλης.

Από την πρώτη στιγμή που την επισκέπτεσαι καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για ένα ξεχωριστό χώρο όπου μπροστά στα μάτια σου εκτυλίσσεται ένας δημιουργικός διάλογος του vintage με το σύγχρονο, ενώ το πάντα ευγενικό και χαμογελαστό προσωπικό σε υποδέχεται στα ψηλοτάβανα δωμάτια του εστιατορίου και σε κάνει να αισθάνεσαι την σπιτική οικειότητα και φιλοξενία.

Αναζητώντας μικρούς παραγωγούς από όλη την Ελλάδα και διασφαλίζοντας την υψηλή ποιότητα της πρώτης ύλης, η “Επ’Αυλή” μας ετοιμάζει κλασσικά πιάτα “νέας γενιάς”, με άποψη και ευρηματικότητα, που φέρνουν τη φρεσκάδα στην ελληνική κουζίνα. Εκεί θα δοκιμάσεις καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, κουνέλι
στιφάδο με μαυροδάφνη, μοναδικό κοτόπουλο με πλούσια αρώματα μαστίχας, παστίτσιο λαχανικών, ενώ τη γευστική σου εμπειρία έρχονται να απογειώσουν σπιτικά γλυκά όπως η ζουμερή πορτοκαλόπιτα και η φωλιά κανταΐφι με βουβαλίσιο παγωτό καϊμάκι και γλυκό βύσσινο.

Όμως την “Επ’Αυλή” μπορείς να την επισκεφθείς και το απόγευμα ή το βραδάκι για να απολαύσεις ένα από τα επιδόρπια του καταλόγου ή κάποιο από τα δροσερά twisted cocktails με ελληνικά και ξένα αποστάγματα, με την υπογραφή του Γιώργου. Η χαρακτηριστική της ταράτσα, τόσο το χειμώνα (κλείνει και θερμαίνεται) όσο και το καλοκαίρι, είναι ιδανική για γαστρονομικές εκπλήξεις, πολύωρες συζητήσεις, ρομαντικές συναντήσεις και όμορφες αναμνήσεις! Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν βρεθείς εκεί μία φορά,
θα ξαναπάς!

Επ’ Αυλή
Αρχιμήδους 14, Παγκράτι, τηλ. 2107014836
Social Links: Facebook

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Vegan μαγαζιά στην Αθήνα: Η χαραυγή μιας πιο υγιεινής και #crueltyfree γαστρονομικής καθημερινότητας

Οι διατροφικές συνήθειες είναι μια συνειδητή επιλογή, που επηρεάζει όχι μόνο τον ατομικό οργανισμό, αλλά και ολόκληρο το οικοσύστημα...

Τα καλύτερα κεμπάπ στην Αθήνα: Μια ευλογημένη χαρά με γεύσεις και αρώματα Ανατολής

Το κεμπάπ μάλλον εφευρέθηκε από τους άντρες και προς ιδίαν κατανάλωση. Είναι ένας ύμνος στην κρεατοφαγία, ένα σενάριο με...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot