Δεν θα το κρύψουμε, το Bootleg στον Χολαργό έχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας, αφού είναι 2 βήματα από τα γραφεία μας στο Νέο Ψυχικό και είναι η νούμερο 1 επιλογή μας τόσο για brunch, όσο και για χαλαρό ποτάκι μετά τη δουλειά. Όταν πριν λίγους μήνες είδαμε λοιπόν να «ξεφυτρώνει» κυριολεκτικά μεσοτοιχία ένας ακόμη καλαίσθητος χώρος, με σκούρα μαρμάρινα τραπέζια, μια εντυπωσιακή μπάρα και πετρόλ αποχρώσεις στους τοίχους, η πρώτη μας σκέψη ήταν ότι το Bootleg έχει πραγματικά δημιουργήσει «πιάτσα» στη Φανερωμένης. Η δεύτερη ήταν ότι σαφέστατα έπρεπε να το επισκεφθούμε, πόσο μάλλον αφού «φέρει» την υπογραφή του team του αγαπημένου μας στεκιού.
Το Henhouse σαν όνομα κρύβει μια ενδιαφέρουσα ιστορία. Κατά την περίοδο της ποτοαπαγόρευσης – που αποτέλεσε για μια ακόμη φορά πηγή έμπνευσης για τους ιδιοκτήτες – οι γυναίκες είχαν περίοπτη θέση στην παράνομη διακίνηση αλκοόλ, αφού απαγορευόταν να τους ασκηθεί σωματικός έλεγχος από άντρες αστυνομικούς. Όντας κατά κάποιο τρόπο στο «απυρόβλητο», διέπρεψαν με την καπατσοσύνη και την εφευρετικότητά τους, και μια από τις πιο θρυλικές εξ’αυτών έμελλε να είναι η Έσθερ Κλαρκ, γνωστή και ως Henhouse bootlegger, αφού όταν εντέλει συνελήφθη, κατασχέθηκαν 50 λίτρα αλκοόλ κρυμμένα στο κοτέτσι του σπιτιού της(!)
Στο «ψητό» τώρα (κυριολεκτικά). Στο Henhouse εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια σου ένας δημιουργικός διάλογος του vintage με το σύγχρονο, ενός αμερικάνικου burger house και ενός speakeasy νεοΰορκέζικου bar των 20’s. Το μενού είναι εμπνευσμένο από πολλές κουλτούρες, εστιάζει στο κρέας (με κάποιες ιδιαίτερες προσθήκες όπως η σαλάτα Poke Bowl απευθείας από την Χαβάη ή ο σολωμός σχάρας με σουσάμι & αβοκάντο) και υπογράφεται από τον χαρισματικό chef Σήφη Μανουσέλη (που έχει «γαλόνια» σε πλήθος εστιατορίων και ξενοδοχείων σε Ελλάδα και εξωτερικό). Από το Cheeseburger με Black Angus μπιφτέκι, τυρί cheddar, πίκλα αγγούρι, μουστάρδα, cheddar sauce και μαγιονέζα, μέχρι το Chicken burger με κοτόπουλο πάνε, παρμεζάνα, μαγιονέζα, jalapeño και iceberg και το θρυλικό πλέον Bacon Mushrooms Melt, το «μέτωπο» των burgers βιώνει ένα ιδανικό ρόστερ επιλογών.
Νέοι νόστιμοι συνδυασμοί burger, όπως το Steak Βurger με μοσχαρίσιο φιλέτο, σπιτική BBQ sauce, horseradish & σαλάτα coleslaw ή το Henhouse Βurger με Βlack Αngus μπιφτέκι, καπνιστή gouda, cheddar sauce, καραμελωμένα κρεμμύδια, τηγανητό αυγό, τομάτα, πίκλα αγγούρι, iceberg, μουστάρδα & siracha mayonnaise, έχουν προστεθεί για να κρατάνε το ενδιαφέρον μας ακμαίο και ακονισμένο. Οι πολλές κοπές και τα σωστά ψησίματα δίνουν το παρόν σε τρυφερές T-bone γάλακτος, βοδινό ωρίμανσης 40 ημερών, χοιρινή μπριζόλα tomahawk, μοσχαρίσιο φιλέτο, χοιρινά παιδάκια μαριναρισμένα και καραμελωμένα με χειροποίητη BBQ sauce, κοτόπουλο σχάρας μαριναρισμενο με πάστα massaam curry. Όλα κυριολεκτικα να-γλύφεις-τα-δάχτυλά-σου. Στα highlights και η παραλληλόγραμμη Hawaiian Pizza με τυρί μοτσαρέλα, bacon, σάλτσα τομάτας, φρέσκο ανανά, ρόκα, μαρμελάδα σύκο & καυτερό πιπέρι – απλά καθηλωτική!
Συνόδευσε όλα τα παραπάνω με κλασσικά cocktails και πολλές επιλογές σε μπύρες υπό τους ήχους blues και soul μουσικών.
Henhouse
Φανερωμένης 8, Χολαργός, τηλ. 2106565573
www.henhouseathens.gr
Facebook | Instagram