spot_img

Aglio, Olio & Peperoncino: Τα 3 συστατικά της απόλαυσης σ’ένα μοναδικό ιταλικό στην καρδιά της Αθήνας

γράφει η Αλίκη Θώμου

Αν είσαι λάτρης της μεσογειακής κουζίνας και της οικογενειακής ατμόσφαιρας μιας “trattoria originale”, το “Aglio, Olio & Peperoncino” αποτελεί μία από τις ιδανικότερες επιλογές στο κέντρο της Αθήνας, αφού από το 2002 δεν έχει σταματήσει να γοητεύει και τους πιο απαιτητικούς τους είδους. Καλά κρυμμένο σε ένα μικρό στενάκι, με καλαίσθητο minimal design, ανεπηρρέαστο από τους γρήγορους ρυθμούς της  πόλης – “χωρίς άγχος” όπως θα διαβάσεις ακόμα και στον τοίχο – και σε ένα κλίμα που θυμίζει άλλη εποχή, δεσμεύεται να σε ξεναγήσει στα πιο γευστικά μονοπάτια της γειτονικής Ιταλίας, “παντρεύοντας” με μαεστρία τις κλασικές παραδοσιακές συνταγές με τις πιο σύγχρονες τάσεις.

Με τη γεύση του αρχοντικού σκόρδου (Aglio), του θαυματουργού ελαιόλαδου (Olio) και της πικάντικης πιπεριάς (Peperoncino) να κυριαρχούν και με όλα τα πιάτα να ετοιμάζονται εκείνη ακριβώς την ώρα, το “Aglio, Olio & Peperoncino” προσφέρει έναν ιδιαίτερα προσεγμένο και limited κατάλογο με τις καλύτερες ιταλικές γαστρονομικές επιλογές.

Ιδιαίτερες σαλάτες και νόστιμες μπρουσκέτες σε τρεις παραλλαγές (τομάτα, πεκορίνο και πέστο / τομάτα, αντζούγια και μοτσαρέλα / μανιτάρια σωτέ) σε υποδέχονται ζεστά, μετά από το πάντα εξυπηρετικό και χαμογελαστό προσωπικό, ενώ τα φρέσκα ζυμαρικά με πικάντικη σάλτσα σισιλιάνα (με λουκάνικο, μυρωδικά και λευκό κρασί), το ραγού βακαλάου με τομάτα, κάππαρη και πεπερονσίνο, αλλά και το καρπάτσιο κολοκύθι με σταφύλι ή ρόδι και παρμεζάνα, εκτοξεύουν όλες τις αισθήσεις και υπόσχονται μοναδικές γευστικές αναμνήσεις. Την εμπειριά αυτή πλαισιώνουν εξαιρετικά κρασιά ελληνικού και ιταλικού αμπελώνα. Τέλος, μην παραλείψεις να δοκιμάσεις το παραδοσιακό τιραμισού με μασκαρπόνε και την λαχταριστή γκανάς σοκολάτας με καραμελωμένα φουντούκια που φτιάχνεται a’la minute, δηλαδή την στιγμή που το παραγγέλνεις (και είναι μια αποκάλυψη!)

Aglio, Olio & Peperoncino
Πορίνου 13, Αθήνα, τηλ. 2109211801
Social links: Facebook

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Specialty Coffee: 27 σημεία στην πόλη που σερβίρουν την αγαπημένη μας συνήθεια στην πιο τέλεια της εκδοχή

Την τελευταία δεκαετία μια καινούργια φιλοσοφία αναδύθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο και έχει φτάσει για τα καλά μέχρι τη χώρα...

Αντίπαρος: Φυσικό τοπίο και γαστρονομία που συναρπάζει

Μικρή… «στο μάτι», πλούσια σε φυσική ομορφιά και χαρακτηριστικό κυκλαδίτικο χρώμα, η Αντίπαρος εκπέμπει μια μαγευτική αύρα που μοιραία...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot