Αν κάναμε ένα πρόχειρο γκάλοπ και ρωτούσαμε φίλους και γνωστούς ποιο είναι το αγαπημένο τους φαγητό, τα ζυμαρικά κι η πίτσα θα φιγούραραν στην κορυφή. Καθόλου τυχαίο, αφού η γείτονας Ιταλία, η χώρα των Καισάρων, των γονδολιέρηδων και των μύθων, έχει μια γαστρονομική κληρονομιά που είναι ακαταμάχητη.
Κάτι τέτοιο πρέπει να είχαν στο νου τους και οι ιδιοκτήτες του Aperio Cucina & Vino στο Χολαργό, που άδραξαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα στέκι, στο οποίο ο κατάλογος – εκτός του ότι φιλοξενεί μερικά από τα πιο σαγηνευτικά αυθεντικά ιταλικά πιάτα – είναι και well-priced ώστε να μην αφήνει κανέναν “απ’έξω”.
Σε ένα πολύ καλό σημείο και με το φως της μέρας να το κάνει ακόμα πιο γοητευτικό, το Aperio δεν έχει να ζηλέψει τίποτα σε σχέση με τις ντιζαϊνάτες τρατορίες των μεγαλουπόλεων της Ιταλίας. Το φυσικό ξύλο, με το μάρμαρο και το μέταλλο, δημιουργούν ένα φινετσάτο και φιλόξενο σκηνικό, για το απογευματινό σου aperitivo μετά τη δουλειά, για ένα κρασί και μια πίτσα “στη μέση” με την παρέα σου, για ένα cocktail σ’έναν εκλεπτυσμένο χώρο το βράδυ.
Στον πάνω όροφο, μια παραδοσιακή ιταλιάνικη κουζίνα και ένα απέραντο μοναστηριακό γίνονται το τέλειο περιβάλλον για να νιώσει μια πολυπληθής παρέα σαν στο σπίτι της (ιδανικό για γιορτές αφού δίνει μια αίσθηση privacy).
Ο χτιστός φούρνος της κουζίνας του Aperio είναι και η εγγύηση για μια φρεσκοζυμωμένη, τραγανή και μυρωδάτη πίτσα. Αξίζει μάλιστα κανείς να δοκιμάσει την απολαυστική εκδοχή της ιταλιάνικης πίτσας με την burrata, αλλά και την amatriciana, την παραδοσιακή συνταγή μακαρονάδας που εφαρμόζεται επάνω σε pizza. Λατρέψαμε όμως και τις παπαρδέλες alla norcina με λουκάνικο και πάστα τρούφας, ένα πιάτο χορταστικό και πεντανόστιμο που προβλέπουμε να γίνεται signature του εστιατορίου.
Οι λάτρεις του brunch, τα Σαββατοκύριακα έχουν έναν ακόμη λόγο για να το επισκεφθούν, αφού μας μυεί στην απόλαυση του brunch al’Italiano, με προτάσεις όπως αυγά ποσέ σερβιρισμένα σε φρυγανισμένο ψωμί με guacamole και προσούτο, bruschettas, αυγά ψημένα στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο με αυθεντική σάλτσα Napoletana (κάτι σαν καγιανά), αλλά και pancakes με κρέμα μασκαρπόνε. Συνόδευσε τα παραπάνω με αρωματικό Iταλικό espresso ή cappuccino από τους έμπειρους baristi, ένα aperitivo ή μια επιλογή από ετικέτες ιταλικού αμπελώνα και ταξίδεψε γευστικά στη Νάπολη – έτσι για να πάει καλά το weekend!
Aperio Cucina & Vino
Μεσογείων 258, Χολαργός, τηλ. 2106542002
Facebook | Instagram