spot_img

Στο Aperio Cucina & Vino στον Χολαργό για ιταλικό και κρασί

Ένα εμπνευσμένο εστιατόριο που έχει κάτι για όλους και αγαπήθηκε αμέσως

Αν κάναμε ένα πρόχειρο γκάλοπ και ρωτούσαμε φίλους και γνωστούς ποιο είναι το αγαπημένο τους φαγητό, τα ζυμαρικά κι η πίτσα θα φιγούραραν στην κορυφή. Καθόλου τυχαίο, αφού η γείτονας Ιταλία, η χώρα των Καισάρων, των γονδολιέρηδων και των μύθων, έχει μια γαστρονομική κληρονομιά που είναι ακαταμάχητη. 

Κάτι τέτοιο πρέπει να είχαν στο νου τους και οι ιδιοκτήτες του Aperio Cucina & Vino στο Χολαργό, που άδραξαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα στέκι, στο οποίο ο κατάλογος – εκτός του ότι φιλοξενεί μερικά από τα πιο σαγηνευτικά αυθεντικά ιταλικά πιάτα – είναι και well-priced ώστε να μην αφήνει κανέναν “απ’έξω”. 

Σε ένα πολύ καλό σημείο και με το φως της μέρας να το κάνει ακόμα πιο γοητευτικό, το Aperio δεν έχει να ζηλέψει τίποτα σε σχέση με τις ντιζαϊνάτες τρατορίες των μεγαλουπόλεων της Ιταλίας. Το φυσικό ξύλο, με το μάρμαρο και το μέταλλο, δημιουργούν ένα φινετσάτο και φιλόξενο σκηνικό, για το απογευματινό σου aperitivo μετά τη δουλειά, για ένα κρασί και μια πίτσα “στη μέση” με την παρέα σου, για ένα cocktail σ’έναν εκλεπτυσμένο χώρο το βράδυ. 

Στον πάνω όροφο, μια παραδοσιακή ιταλιάνικη κουζίνα και ένα απέραντο μοναστηριακό γίνονται το τέλειο περιβάλλον για να νιώσει μια πολυπληθής παρέα σαν στο σπίτι της (ιδανικό για γιορτές αφού δίνει μια αίσθηση privacy).

Ο χτιστός φούρνος της κουζίνας του Aperio είναι και η εγγύηση για μια φρεσκοζυμωμένη, τραγανή και μυρωδάτη πίτσα. Αξίζει μάλιστα κανείς να δοκιμάσει την απολαυστική εκδοχή της ιταλιάνικης πίτσας με την burrata, αλλά και την amatriciana, την παραδοσιακή συνταγή μακαρονάδας που εφαρμόζεται επάνω σε pizza. Λατρέψαμε όμως και τις παπαρδέλες alla norcina με λουκάνικο και πάστα τρούφας, ένα πιάτο χορταστικό και πεντανόστιμο που προβλέπουμε να γίνεται signature του εστιατορίου. 

Οι λάτρεις του brunch, τα Σαββατοκύριακα έχουν έναν ακόμη λόγο για να το επισκεφθούν, αφού μας μυεί στην απόλαυση του brunch al’Italiano, με προτάσεις όπως αυγά ποσέ σερβιρισμένα σε φρυγανισμένο ψωμί με guacamole και προσούτο, bruschettas, αυγά ψημένα στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο με αυθεντική σάλτσα Napoletana (κάτι σαν καγιανά), αλλά και pancakes με κρέμα μασκαρπόνε. Συνόδευσε τα παραπάνω με αρωματικό Iταλικό espresso ή cappuccino από τους έμπειρους baristi, ένα aperitivo ή μια επιλογή από ετικέτες ιταλικού αμπελώνα και ταξίδεψε γευστικά στη Νάπολη – έτσι για να πάει καλά το weekend! 

Aperio Cucina & Vino
Μεσογείων 258, Χολαργός, τηλ. 2106542002
Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Cafeistas: H νέα, πρωτότυπη και πρακτική συσκευασία καφέδων tin can 250g 

Το τοπίο του καφέ στην Ελλάδα μονίμως ανανεώνεται, αναβαθμίζεται, εξελίσσεται με ρυθμούς πιο γρήγορους κι από το μεσοδιάστημα αφαλάτωσης...

Στέγη: Το «Οξυγόνο» του Ιβάν Βιριπάγιεφ σε 4 καθολικά προσβάσιμες παραστάσεις

Στη Στέγη, η συμπερίληψη, η προσβασιμότητα και η ισότητα είναι αναπόσπαστα στοιχεία του οικοσυστήματός της. Και φέτος, ως ενεργό μέλος...

Ισραήλ και Λίβανος συμφώνησαν για κατάπαυση πυρός

Μιλώντας από τον Rose Garden του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε ότι έχει «καλά νέα»...

Κεραμεικός: Συνελήφθη 65χρονος για ομοφοβική επίθεση σε βάρος 27χρονου

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛΑΣ, στις 24 Νοεμβρίου ένας 65χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας για...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Που θα φάμε καλά φέτος τον χειμώνα στην Αθήνα

Αν ένα από τα resolutions σου για το 2025 είναι να τρως καλά έξω, τότε σίγουρα μέσα στον χειμώνα...

Κολωνάκι: Η all-time αγαπημένη, trendsetter συνοικία της Αθήνας & οι hot διευθύνσεις της

Το Κολωνάκι ήταν και παραμένει κλασικό. Πέρα από τη μεγάλη ιστορία του, σήμερα είναι μία από τις γειτονιές της...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot