spot_img

Μπαρμπαδήμος: Το ιδανικό σύγχρονο (και αυθεντικό) κεμπαπτζίδικο

Όλα ξεκίνησαν από τον Πειραιά, το όχι τόσο μακρινό 2010, όταν οι πόρτες του πρώτου Μπαρμπαδήμου άνοιξαν για να υποδεχτούν το κοινό της αγαπημένης μας πόλης. Η σάλα ντύθηκε στα λευκά, φόρεσε “εικόνες” Πόλης και παλιάς Αθήνας-γειτονιάς και η κουζίνα σέρβιρε το πρώτο της (πάντα χειροποίητο) κεμπάπ. Και τι κεμπάπ! Αυτό που έμελλε να εκτοξεύσει τον Μπαρμπαδήμο στο πάνθεον των κορυφαίων πολίτικων εστιατορίων που μπορεί κάποιος να ανακαλύψει στην Αττική. Τα χρόνια που ακολούθησαν, η απόλαυση επεκτάθηκε σε Σύνταγμα, Περιστέρι και Σταδίου, για να μυήσει ακόμα περισσότερους επισκέπτες του στις αυθεντικές γεύσεις από την Ανατολία, αυτές που είναι σφυριλατημένες στο DNA μας και μας ξυπνάνε μνήμες από τις συνταγές της γιαγιάς στο Κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι. 

Το πλούσιο γεύμα αρχίζει δυναμικά με δροσερή σαλάτα με φρεσκοκομμένα λαχανικά και βινεγκρέτ ροδιού. Αφού έχει για τα καλά ανοίξει η όρεξη από τις σαγηνευτικές μυρωδιές που πλημμυρίζουν τον χώρο, έρχεται η ώρα για το κυρίως πιάτο, σπιτικό μουσακά, παραδοσιακούς λαχανοντολμάδες ή ιμάμ μπαϊλντί. Ό,τι και να διαλέξεις, ένα είναι σίγουρο, οι “γενναίες” μερίδες και η απαράμιλλες γεύσεις θα δικαιώσουν την επιλογή σου.  Φυσικά από κανένα τραπέζι και καμία παραγγελία δε μπορεί να λείπει η “ναυαρχίδα” – το κεμπάπ – πάντα λαχταριστό και ζουμερό, φτιαγμένο στο χέρι με φροντίδα από γνήσιο ελληνικό κρέας. Τον ουρανίσκο μας “γαργαλούν” όμως κι άλλα εδέσματα της Ανατολής όπως το χουνκιάρ μπεγιεντί, το σακ σουκά και το παστουρμαλί, που εδώ βιώνουν ιδανικές εκδοχές και φτιάχνονται με κορυφαίες πρώτες ύλες. 

Και πάμε στο ψητό (κυριολεκτικά). Τα κάρβουνα παίρνουν φωτιά για να προσφέρουν αυτό το μεθυστικό άρωμα στο κρέας, με βέργες από καλαμάκια να σμίγουν με αλάδωτες τραγανές πίτες, πατάτες και ντομάτα, και φιλέτα σε διάφορες κοπές να ενθουσιάζουν εσένα και τους συνδαιτημόνες. Το σουτζούκι στον Μπαρμπαδήμο είναι υπόθεση… τιμής, έτσι εδώ θα το απολαύσεις πικάντικο και πεντανόστιμο, ενώ το κοτόπουλο μπαμπάκι με γιαουρτάκι, ντομάτα και πιπεριά στη σχάρα θα σε καθηλώσει. 

Ο χώρος ζεστός και φιλόξενος, με όλα αυτά τα στοιχεία που θα σε αποσυμπιέσουν και θα σε ταξιδέψουν “στα παλιά”, το προσωπικό εγκάρδιο και σβέλτο θα επιμεληθεί την κάθε σου επιθυμία, το φαγητό παραδοσιακό και ασύλληπτα καλό θα σε πλημμυρίσει συναισθήματα ευχαρίστησης και ικανοποίησης. Στις μέρες μας, χρειάζεται τίποτα άλλο για να χαρακτηρίσουμε ένα στέκι “ιδανικό”;

Μπαρμπαδήμος
Πειραιάς: Γεωρ. Θεοτόκη 2, τηλ. 2104528500
Περιστέρι: Παρασκευοπούλου 51, τηλ. 2105757800
Αθήνα: Μητροπόλεως 12-14, τηλ. 2103210888 & Σταδίου 27, τηλ. 2103219999
www.barbadimos.gr

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Cafeistas: H νέα, πρωτότυπη και πρακτική συσκευασία καφέδων tin can 250g 

Το τοπίο του καφέ στην Ελλάδα μονίμως ανανεώνεται, αναβαθμίζεται, εξελίσσεται με ρυθμούς πιο γρήγορους κι από το μεσοδιάστημα αφαλάτωσης...

Στέγη: Το «Οξυγόνο» του Ιβάν Βιριπάγιεφ σε 4 καθολικά προσβάσιμες παραστάσεις

Στη Στέγη, η συμπερίληψη, η προσβασιμότητα και η ισότητα είναι αναπόσπαστα στοιχεία του οικοσυστήματός της. Και φέτος, ως ενεργό μέλος...

Ισραήλ και Λίβανος συμφώνησαν για κατάπαυση πυρός

Μιλώντας από τον Rose Garden του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε ότι έχει «καλά νέα»...

Κεραμεικός: Συνελήφθη 65χρονος για ομοφοβική επίθεση σε βάρος 27χρονου

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛΑΣ, στις 24 Νοεμβρίου ένας 65χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας για...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Σέριφος, το Κυκλαδονήσι της απόλυτης ομορφιάς & οι must προτάσεις για να επισκεφθείς

Δέος και θαυμασμός είναι οι λέξεις που θα μπορούσαν να περιγράψουν την πρώτη σου επαφή με το εξωπραγματικό τοπίο...

17 διευθύνσεις στις οποίες θα φας το καλύτερο sushi στην Αθήνα

Στο ντοκιμαντέρ του 2011 «ο Τζίρο ονειρεύεται σούσι» ο Daisuke Nakazawa είναι ένας μαθητευόμενος σεφ που ξεσπά σε κλάματα...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot