Συζητώντας για αγαπημένες γεύσεις, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση για να έρθει στην κουβέντα το ψητό κρέας και δη το σουβλάκι. Αν και πρώτη επιλογή σε delivery και αγαπημένο φαγητό όλων μας, με τον κλάδο να έχει κορεστεί, είναι δύσκολο να βρεις στις μέρες μας ένα ποιοτικό και “τίμιο” ψητοπωλείο. Οι Γαλατσιώτες ευτυχώς έχουν λύσει αυτό το πρόβλημα αφού έχει μπει στην ζωή τους για τα καλά “Το Σούβλα Φέρτα”.
Στο “Σούβλα Φέρτα” δίνεται η δέουσα προσοχή στο κρέας τόσο στην ποιότητα του μιας και όλα είναι γνήσια ελληνικά, όσο και στο ψήσιμο. Η τέχνη του σωστού ψησίματος είναι δύσκολη – αλλά όχι για όλους! – έτσι οι ψήστες στο οβελιστήριο της πολυσύχναστης Γαλατσίου επιδεικνύουν μαεστρία που θα ζήλευε ο Φον Κάραγιαν με αποτέλεσμα το κρέας σ’ αυτό το μαγαζί να είναι ζουμερό απ’έξω και τρυφερό από μέσα και υπερνόστιμο.
Πέραν των καθιερωμένων τυλιχτών, δοκίμασε τραγανιστό κοντοσούβλι σε χοιρινό ή κοτόπουλο, λαχταριστό κοκορέτσι να γλύφεις τα δάχτυλά σου, χειροποίητο κεμπάπ και ζουμερή γουρουνοπούλα και προβατίνα κοντοσούβλι και θα μας θυμηθείς. Τα περισσότερα κρεατικά μπορείς να τα απολαύσεις σε μερίδα, κιλό και τυλιχτό. Ό,τι κι αν επιλέξεις το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει.
Στο τραπέζι του “Σούβλα Φέρτα” την παράσταση κλέβουν και τα ορεκτικά, η “τσαχπίνικη” τυροκαυτερή με φέτα, το μερακλίδικο τζατζίκι, “χεράτες” τηγανητές πατάτες σαν αυτές που μας έφτιαχνε η γιαγια, με επισφράγισμα την ομώνυμη δροσερή σαλάτα με πανδαισία λαχανικών, ντοματίνια, ρόκα, παρμεζάνα & sauce βαλσάμικου.
Έχει όλες τις προδιαγραφές για να γίνει το κρεατοφαγικό σου στέκι: value for money φαγητό που μαγειρεύεται με φρέσκα υλικά, παραδοσιακές συνταγές που μας ταξιδεύουν σε Κυριακάτικα τσιμπούσια (που όμως εδώ είναι καθημερινό φαινόμενο!) και φυσικά ζεστό κλίμα, αφού στο Σούβλα Φέρτα σε υποδέχονται πάντα κεφάτοι και χαμογελαστοί άνθρωποι.
Την επόμενη φορά που τα σούρτα-φέρτα σου θα σε φέρουν στο Γαλάτσι, κάνε μια στάση στο “Σούβλα Φέρτα”. Λειτουργεί και delivery.
Σούβλα Φέρτα
Λεωφ. Γαλατσίου 94, Αθήνα, τηλ. 2102926659
Social links: Facebook