spot_img

Το Σουβλάκι του Χαλανδρίου «Express»: Το Express της απόλαυσης έχει αφετηρία το Χαλάνδρι

γράφει ο Βασίλης Γράβαρης

Καθημερινά στο Χαλάνδρι, αν και το μετρό απέχει αρκετά μέτρα από το κέντρο, ένα άλλο express κάνει καθημερινά το… γύρο του! Είναι ένα διαφορετικό express, που δεν πατάει πάνω σε ράγες, αλλά στην εμπιστοσύνη που καθημερινά δείχνουν οι επιβάτες του, εδώ και σχεδόν έξι δεκαετίες. Αναφερόμαστε φυσικά στο all time classic Σουβλάκι του Χαλανδρίου «Express», τη retro νότα των Βορείων Προαστίων που από το μακρινό 1981 ηχεί δυνατά στο κέντρο του Χαλανδρίου, όταν και μεταφέρθηκε από την original αφετηρία του, την Αθήνα του 1965.

Με βασική φιλοσοφία ότι σε γεύση και ποιότητα δεν γίνονται εκπτώσεις, οι μηχανοδηγοί του express στο Σουβλάκι του Χαλανδρίου έχουν κάνει την κρεατοφαγία προσωπική υπόθεση. Μέσα από μια μεγάλη γκάμα γευστικών επιλογών από αγνά υλικά, extra large μερίδες που παρέμειναν large ακόμα και μέσα στην κρίση, αλλά κυρίως μέσα από την αγάπη και το μεράκι τους να προσφέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα, το Σουβλάκι του Χαλανδρίου κάνει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους να παραμιλούν!

Στη γευστική αυτή non stop πανδαισία, αρχικά θα βρούμε μια ποικιλία από σαλάτες όπως τη γυροσαλάτα με το κοτόπουλο, τον παραδοσιακό ντάκο, τα ψητά λαχανικά με το βαλσάμικο, αλλά και τη σαλάτα Χαλανδρίου, που αποτελούν προπομπό για μια μεγάλη γκάμα τυλιχτών και σάντουιτς από παραδοσιακά καλαμάκια, γύρο χοιρινό και κοτόπουλο, μπιφτέκι, κεμπάπ και λαχταριστό λουκάνικο και μοναδικές σκεπαστές με γύρο χοιρινό ή γύρο κοτόπουλο.

Τα σπέσιαλ πιάτα ημέρας από κλασικά μαγειρευτά (που είναι ιδανική λύση για το καθημερινό τραπέζι όλων όσων εργαζόμαστε και δεν έχουμε χρόνο για μαγείρεμα) όπως λαχανοντολμάδες, γιουβέτσι, μουσακά, παστίτσιο και κεφτεδάκια με δυόσμο, δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τη φαρέτρα του μαγαζιού, ενώ οι γενναίες μερίδες με γύρο χοιρινό ή κοτόπουλο, καλαμάκι, μπιφτέκι, κεμπάπ, χωριάτικο λουκάνικο, φιλέτο κοτόπουλο και μπριζόλα χοιρινή ή μοσχαρίσια θα έρθουν και θα δέσουν υπέροχα σε αυτή τη τέλεια γευστική εξίσωση.

Εκτός όμως από τις ξεχωριστές αυτές λιχουδιές, το Σουβλάκι του Χαλανδρίου φημίζεται για τη σπέσιαλ σούβλα του, μια φήμη που δικαιώνεται από το 1981. Οι δύο μαγικές, αλλά και μυστικές συνταγές, ακούν στο όνομα του Κοτόπουλου σούβλας και στο τρυφερό και κομμένο σε φέτες Γουρουνάκι χωρίς κόκαλο, με την τραγανή και ζουμερή του πέτσα, που κάνουν το μέρος κυριολεκτικά ναό στην κρεατοφαγία!

Πάντα με το βλέμμα στραμμένο στην παράδοση, το Σουβλάκι του Χαλανδρίου δεν θα μπορούσε να μην αποτίει ένα γευστικό φόρο τιμής σε σημαντικές και ιδιαίτερες μέρες της Ελλάδας. Έτσι λοιπόν, την 25η Μαρτίου σερβίρεται ολόφρεσκος μπακαλιάρος σκορδαλιά, ενώ στη διάρκεια της Σαρακοστής, θα προστεθούν στο μενού νηστίσιμα πιάτα αλλά και η πατροπαράδοτη μαγειρίτσα. Το γλέντι της Κυριακής του Πάσχα, δεν θα μπορούσε να βρει το μέρος αμέτοχο, με το κοκορέτσι και το αρνί στη σούβλα να μονοπωλούν!

Για τους λάτρεις της γνήσιας κρεατοφαγίας, το Σουβλάκι του Χαλανδρίου «Express» δεν είναι παρά ο επόμενος must σταθμός. Και μην ανησυχείτε, εδώ δεν χρειάζεται εισιτήριο για να ανέβεις. Στο δίνει απλόχερα το μέρος με το που κάτσεις, σε έναν one way προορισμό στην αληθινή απόλαυση!

Βάσει της μεγάλης εμπειρίας του και μέσα από ένα κατηρτισμένο προσωπικό, το μαγαζί αναλαμβάνει κατόπιν συνεννόησης υπηρεσίες catering και εκδηλώσεων στο χώρου του ή στο χώρο του πελάτη. Διατίθεται και υπηρεσία delivery.

Το Σουβλάκι του Χαλανδρίου
Κολοκοτρώνη 26, Χαλάνδρι, τηλ. 2106845025
Social Links: Facebook

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Που θα φας το καλύτερο ψάρι στην Αθήνα

Τα θαλασσινά είναι εθνικός μας θησαυρός κι ένα είδος φαγητού, του οποίου τα διατροφικά οφέλη αναρίθμητα. Από τις πιο...

Βόλτα στα πιο αγαπημένα μας μαγαζιά στην Καλλιθέα

Aν την προσεγγίσεις με τα πόδια από τη Συγγρού και παρατηρήσεις λίγο το ανάγλυφό της, θα δεις πώς το...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot