Το σουβλάκι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το trademark της Ελλάδας. Ο συνδυασμός ζεστής πίτας και ζουμερού κρέατος με τα λαχανικά και το πάντα σαγηνευτικό τζατζίκι είναι η επιτομή της υγιεινής Μεσογειακής διατροφής. Υπάρχουν πολλά ψητοπωλεία σε όλη την Αθήνα, ένα όμως που αξίζει να ρίξεις μια ματιά (και δύο και τρεις!) είναι το Μαντέμι. Βρίσκεται σε μια πανέμορφη γειτονιά της Πεύκης, στην πολύκοσμη Πίνδου, και αν και δε μετρά πολλά χρόνια ζωής (μιας και άνοιξε μόλις τον Οκτώβριο του 2018), έχει ήδη κατορθώσει να αποκτήσει «φανατικούς» θαυμαστές.
Ο δημιουργικός κατάλογος (που έχει επιμεληθεί χαρισματικός chef) το καθιστά ιδανικό στέκι για όλους, από τους κρεατοφάγους μέχρι τους χορτοφάγους αλλά και για όσους προσέχουν την διατροφή τους. Η σαλάτα σταμναγκάθι – του “βασιλιά” των αγριόχορτων – με κρεμμύδια, τοματίνια, μυζήθρα και λαδολέμονο θριαμβεύει γευστικά μέσα στην απλότητά της, ενώ η ομώνυμη σαλάτα Μαντέμι, με σελινόριζα, κίτρινο παντζάρι, καρότο, baby σπανάκι και τηγανιτό χαλούμι μόνο χαμόγελα μπορεί να προσφέρει σε σένα και τους συντράπεζούς σου, αφού διαφοροποιούνται εκ διαμέτρου σε σχέση με τα συνήθη. Λατρέψαμε επίσης τη σαλάτα Gazpacho με κριθαροκούλουρο, μυζήθρα, καρέ ντομάτας, πάστα ελιάς και κάππαρη, η οποία αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο, τον πλούτο των ελληνικών προϊόντων.
Τα ορεκτικά συνεχίζουν να προϊδεάζουν ευχάριστα (και να δικαιώνουν την επιλογή τους), με προτάσεις όπως ζουμερά μανιτάρια ψημένα στην σχάρα συνοδευμένα με πεντανόστιμο χαλούμι, καπνιστή μελιτζανοσαλάτα που φτιάχνεται παραδοσιακά στο χέρι. Την παράσταση κλέβουν οι τραγανές κροκέτες με παστουρμά, αλλά και οι “χεράτες” πατάτες τηγανιτές με μπέϊκον και αυγό – μια αποκάλυψη για τους μερακλήδες λάτρεις των μεζέδων.
Και πάμε στο ψητό (κυριολεκτικά). Στο Μαντέμι το κρέας αντιμετωπίζεται με την σοβαρότητα που του αρμόζει, έτσι η ποιότητα και η φρεσκάδα στην πρώτη ύλη είναι και η εγγύηση για ένα μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα. Από τη μερίδα γιαουρτλού με χειροποίητο κεμπάπ από Αρμένικη συνταγή (που παραμένει επτασφράγιστο μυστικό) και προσφέρεται και σε εκδοχή με τυρί κρέμα, μέχρι τα τρυφερά και καλοψημένα μοσχαρίσια μπιφτέκια, τα πανσετάκια και τα φιλετάκια, στο Μαντέμι η κρεατοφαγία βιώνει μια ιδανική εκδοχή. Σαφώς, στο εξαιρετικά ζυγισμένο ρόστερ των επιλογών περιλαμβάνονται και οι “συνήθεις ύποπτοι”, τα τυλιχτά που προσφέρονται με αλάδωτη πίτα και τα υλικά της αρεσκείας σου – όλα με το μεθυστικό άρωμα του κάρβουνου.
Με το Μαντέμι, οι locals της Πέυκης και γενικότερα του Αμαρουσίου λύσσανε το πρόβλημα που μαστίζει τον κλάδο – την ομογενοποίηση – με ένα σύγχρονο ψητοπωλείο που δίνει έμφαση τόσο στην ποιότητα των πρώτων υλών, όσο και στην εξυπηρέτηση. Δεν είναι τυχαίο πως όποιος γευτεί Μαντέμι, πάντα επιστρέφει!
Το Μαντέμι
Πίνδου 9, Πεύκη, τηλ. 2106126211
Facebook | Instagram