spot_img

“Πρωτοράκι” και “Γιαγιά Κούκου”: Ένα ξεχωριστό ρακάδικο-μεζεδοπωλείο που μοιράζει τη δράση του ανάμεσα σε 2 χώρους, στο Περιστέρι

Πολλά μπορεί να μας προσάψει κανείς σαν λαό, αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο: ξέρουμε να περνάμε καλά και έχουμε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες κουζίνες στον κόσμο, λόγω των εξαιρετικών πρώτων υλών μας και των μοναδικών ΠΟΠ προϊόντων μας. Τα 2 αυτά υπερατού μας, έρχεται να παντρέψει το ξακουστό στους locals του Περιστερίου – κι όχι μόνο – “Πρωτοράκι” και “Γιαγιά Κούκου”, που ενώ μπορεί να ακούγεται σαν 2 διαφορετικά μαγαζιά, επί τοις ουσίας είναι ένα, χωρισμένο σε 2 χώρους, καθένας με τη δική του ταυτότητα και φιλοσοφία.

Έτσι, με τη μία σάλα να “ντύνεται” παραδοσιακά και νοσταλγικά, και την άλλη να φορά industrial αποχρώσεις, το δισυπόστατο μεζεδοπωλείο της Πελασγίας μας υποδέχεται την τελευταία 5ετία με γεύσεις πιστές στην εποχικότητα που θριαμβεύουν για το τόσο-όσο πείραγμά τους.

Εδώ θα απολαύσεις το απαύγασμα της Ελληνικής κουζίνας, με πιάτα που φέρνουν στη μνήμη Κυριακάτικο τραπέζι στο σπίτι της γιαγιάς – χειροποίητα χοιρινά λουκάνικα σχάρας με πουρέ γίγαντα, κριθαρώτο με μοσχάρι κοκκινιστό και σάλτσα γραβιέρας, σιγοψημένη χοιρινή πανσέτα με πουρέ μελιτζάνας και τους θρυλικούς αλμυρούς λουκουμάδες με σάλτσα φέτας, που αποτελούν και διαχρονική “πρωτιά” στο πάντα δυνατό ρόστερ των προτάσεών του, όλα μοναδικά και κυριολεκτικά να-γλύφεις-τα-δάχτυλά-σου. Το κυρίως, σαφώς πλαισιώνουν δροσερές σαλάτες και άλλες αξιόλογες επιλογές “μέσης”. Ο κατάλογος φέρει την υπογραφή του χαρισματικού chef Γιώργου Περηφάνη.

Κι επειδή το μαγαζί συστήνεται σαν ρακάδικο, οι λιχούδικοι μεζέδες δεν επιτρέπεται να κατεβαίνουν “ξεροσφύρι”. Στο “Πρωτοράκι – Γιαγιά Κούκου” η κάβα είναι σημαντική και ενημερωμένη. Ούζα, τσίπουρα, μπύρες και μερικές ετικέτες ελληνικού αμπελώνα, θα ικανοποιήσουν κάθε σου απαίτηση και θα συντροφεύσουν επάξια τις φιλικές ή οικογενειακές σου συναθροίσεις. Σαφώς, από ένα μαγαζί που φιλοδοξεί να ξορκίσει τη μονοτονία της καθημερινότητας, δε μπορεί να λείπει η μουσική, έτσι κάθε Δευτέρα και Πέμπτη πραγματοποιούνται με μεγάλη επιτυχία live από μουσικά σχήματα (με τους θαμώνες να γίνονται κυριολεκτικά μια παρέα), ενώ τις υπόλοιπες μέρες, τα ηχεία του θα σε ταξιδέψουν σε ελληνικά, λαϊκοέντεχνα μονοπάτια για ιδανικές απολαύσεις.

Το “έτερον ήμισυ” του “Πρωτορακίου” – η “Γιαγιά Κούκου” έκανε φέτος το καλοκαίρι την εμφάνισή της στην χώρα της Κύθνου, για να μυήσει το κοινό του Κυκλαδίτικου νησιού στην ποιότητα, την ανεπιτήδευτη, φιλική ατμόσφαιρα και τους γαστρονομικούς θησαυρούς που είναι συνηφασμένοι με το στέκι του Περιστερίου. Εβίβα!

Πρωτοράκι – Γιαγιά Κούκου
Πελασγίας 7, Περιστέρι, τηλ. 2105771109
Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Παγωμένη απόλαυση: Οι καλύτερες τζελατερίες της Αθήνας

Παλιά από το 1686, ο Σισιλιάνος Francesco Procopio dei Coltelli άνοιξε το πρώτο καφέ στο Παρίσι, το Le Procope....

8 εστιατόρια στην Αθήνα που μιλούν… άπταιστα ιταλικά (+8 iconic πιάτα από 8 περιοχές της Ιταλίας)

Όταν ακούς για ιταλική κουζίνα, ο νους σου κατευθείαν πηγαίνει σε πλούσιες μακαρονάδες και πίτσες. Και όχι άδικα, αφού...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot