Η ιστορία του Roots Food & Culture ξεκινάει με τον αυθορμητισμό και την ειλικρίνεια που χαρακτηρίζει κάθε milestone στη ζωή μας. Όλα ξεκίνησαν το μακρινό 2002, όταν ο Θοδωρής διαγνώστηκε στα 22 του με διαβήτη. Όντας παχύσαρκος και με μόνο εφόδιο την ευρηματικότητά του, ξεκίνησε ένα fasting διάρκειας 1 εβδομάδας με στόχο να αποτοξινώσει τον οργανισμό του και να κάνει reset στον μεταβολισμό του, πίνοντας μόνο νερό. Με την πάροδό της, ξεκίνησε να τρέφεται μόνο με λαχανικά, και στους 3 μήνες είχε χάσει 32 kg αλλά το σημαντικότερο, είχε ανακτήσει την υγεία του και οι δείκτες του πλέον ήταν αυτοί ενός υγειούς ανθρώπου. Κάπου εκεί, άρχισε να μαγειρεύει και να πειραματίζεται με βιολογικά προϊόντα αλλά και με τις κουζίνες όλου του κόσμου, οι επιρροές των οποίων ήταν δεδομένες στη πολυσυλλεκτική Γερμανία που διέμενε.
Έτσι το 2011 ανοίγει το πρώτο του vegan εστιατόριο στη Γερμανία, αλλά η πατρίδα έχει αρχίσει να του λείπει αισθητά, ενώ το 14’ επισκέπτεται την Τζαμάϊκα. Με αποσκευές τις συνταγές του και το νεοαποκτηθέν know-how του στην εστίαση, δεν αργεί να επιστρέψει στην Αθήνα και ανοίγει το Πάσχα του 2019 το Roots Food & Culture, για να μυήσει και το αθηναϊκό κοινό στις λιχουδιές μιας ισορροπημένης, vegan διατροφής.
Στον κατάλογό του – που εναλλάσσεται και επανεφευρίσκεται συχνά – θα βρεις πεντανόστιμα burgers με patty από φυστίκι με lime και ginger ή κόκκινα φασόλια, σουτζουκάκια ή μπιφτέκια σόγιας, tofu burgers αλλά και tofu brownies, πουρέ πατάτας ή τηγανιτές γλυκοπατάτες, τα λαχταριστά “Rasta Rice” με κίτρινο κάρι, θυμάρι και καλαμπόκι και άλλα εμπνευσμένα vegan καλούδια. Κυριολεκτικά να γλύφεις τα δάχτυλά σου, είναι και το “Jamaican Patty” με πίτα από κουρκουμά, βλήτα και plant-based τυρί.
Κι όλα τα παραπάνω, σ’ένα σκηνικό inclusive, που δεν εξαιρεί κανέναν και σε ενθαρρύνει να δοκιμάσεις και να ανακαλύψεις τα μυστικά της vegan κουζίνας (και δη με τζαμαϊκανές επιρρόες!) Ο βιγκανισμός είναι εδώ και δύσκολα προσπερνιέται πλέον διά των «βολικών κλισέ», γιατί έχει κάποιες «άβολες αλήθειες» με το μέρος του. Θα μπορούσαμε να γράψουμε ολόκληρο δοκίμιο για την σημασία του, που δεν έχει να κάνει μόνο με τι τρως, αλλά σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με την ηθική, την υγεία, το περιβάλλον και τη στάση ζωής που ακολουθείς εν γένει. Αυτό που θα πούμε είναι, δοκίμασε τις προτάσεις του Roots Food & Culture και ένας ολόκληρος νέος γευστικός κόσμος θα ξετυλιχτεί – εγγυημένα – μπροστά σου. Bon Appétit!
Roots Food & Culture
Καποδιστρίου 2, Αθήνα, τηλ. 2103848000
Facebook | Instagram