spot_img

Ο Σάλτσας: Θρυλικό και πεντανόστιμο σουβλάκι στο Περιστέρι

γράφει η Αλίκη Θώμου

Αν ανήκεις στην γενιά των 90’s, υπάρχουν αμέτρητοι λόγοι για να αναπολείς το παρελθόν: χρωματιστοί ευχούληδες, φωσφοριζέ κολάν με λουλουδάκια, panini, non stop παιχνίδια στις αλάνες, Ρετιρέ, σαλοπέτες, τηλεκάρτες, παγωτά-πατούσες και φυσικά… το κλασικό, αυθεντικό, αγαπημένο, παραδοσιακό σουβλάκι! Στον Σάλτσα, ένα από τα παλαιότερα σουβλατζιδικα του Περιστερίου, η νοσταλγική αναβίωση της αγαπημένης σου δεκαετίας τυλίγεται σε πίτα και σε γυρίζει πίσω στα αθώα παιδικά σου χρόνια με την πρώτη μπουκιά!

Από το 1989, από τότε, δηλαδή, που βρισκόταν ακόμα έξω από το γήπεδο της θρυλικής ομάδας ποδοσφαίρου της πόλης και αποτελούσε το αγαπημένο στέκι όλων των πεινασμένων Φενταγίν, ο Σάλτσας ακολουθεί τις ίδιες και απαράλλαχτες πεντανόστιμες συνταγές και επιλέγει τα πιο αγνά και ποιοτικά υλικά. Με ρομαντική, ρετρό διάθεση και αληθινή αγάπη για το καλό σουβλάκι, ο Γιάννης και η Ορσία σε περιμένουν σε ένα vintage σουβλατζίδικο όπου όλα κυλούν στους ρυθμούς μιας άλλης εποχής και ετοιμάζονται την ώρα που τα παραγγέλνεις. Όταν αποφασίζεις να φας από τον Σάλτσα, πρέπει να είσαι δοσμένος ψυχή τε και σώματι – και όταν λέμε και σώματι, κυριολεκτούμε, καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα τηλεφωνικής προπαραγγελίας ή delivery.

Κορυφαίες γεύσεις, τεράστιες μερίδες και εξαιρετικές τιμές αποτελούν το τρίπτυχο της επιτυχίας του Σάλτσα. Όλα ξεκινούν από αυτή τη μαγική, σπιτική κόκκινη σάλτσα (εξού και το όνομα του σουβλατζίδικου): φτιαγμένη με μία μυστική συνταγή και δυναμωτική σαν την μαρμίτα του Πανοραμίξ, συνοδεύει τα τυλιχτά σουβλάκια και απογειώνει όλες τις αισθήσεις! Εδώ και 30 χρόνια αποτελεί σημείο συνάντησης όσων ξέρουν από μερακλίδικο φαγητό, αφού τον επισκέπτονται από όλα τα προάστια της Αττικής μόνο και μόνο για να δοκιμάσουν το τυλιχτό με χειροποίητο μπιφτέκι. Εσύ τι περιμένεις;

Ο Σάλτσας
Σοφοκλή Βενιζέλου 50, Περιστέρι, τηλ. 2105715349

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Η Αθήνα σε τροχιά ηθικής διατροφής: Οι καλύτερες vegetarian & vegan γαστρονομικές προτάσεις

Η διαδικασία της θρέψης είναι από τις πιο σημαντικές για τον οργανισμό, αλλά συνήθως επαφίεται λανθασμένα αποκλειστικά στο πεδίο...

4 μέρη για αυθεντική κρητική κουζίνα στην Αθήνα

Η κρητική γαστρονομία έχει κυκλώσει για τα καλά κάθε όχθη της πόλης, με ένα άρωμα πατρίδας που φαίνεται να...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot