Το μαγκάλι ήταν στο παρελθόν ένα μεταλλικό σκεύος που ένωνε την οικογένεια και τους φίλους γύρω του τις κρύες μέρες του χειμώνα για να τους ζεστάνει αλλά και για να τους χαρίσει μια επιφάνεια για να ψήσουν τους μεζέδες τους. Σε μια παρόμοια φιλοσοφία, το σύγχρονο Μαγκάλι στο Περιστέρι προσφέρει έναν φιλόξενο, ζεστό χώρο με πλήθος κρεατοφαγικών προτάσεων που θα σε ξετρελάνουν!
Άνοιξε πριν 6 χρόνια στη συμβολή των οδών Δωδεκανήσου και Πελοπίδα, κι έκτοτε έχει κατακτήσει τις καρδιές τόσο των locals αλλά και όσων επισκέπτονται το Περιστέρι για την έξοδό τους. Εδώ θα βρεις τα καθιερωμένα τυλιχτά (όπως γύρο χοιρινό-καλαμάκι), αλλά και γύρο μοσχαρίσιο, φιλεταρισμένη πανσέτα, κοτόπουλο μπούτι και στήθος, μοσχαρίσιο μπιφτέκι και κοτόπουλο πανέ για την απόλυτη γευστική ικανοποίηση!
Το κεμπάπ στο Μαγκάλι είναι μια αποκάλυψη. Χειροποίητο, από αρμένικη παραδοσιακή συνταγή, είναι ζουμερό και απολαυστικό και ξυπνάει μνήμες Ανατολίας. Το ίδιο ισχύει και για το εξαιρετικό παστουρμαλί, με πεντανόστιμο παστουρμά, σουτζούκι, τυρί gouda και ντομάτα, τυλιγμένα σε φύλλο κρούστας, αλλά και το λαχμαντζούν, που θριαμβεύει μέσα στην απλότητά του.
Τις προτάσεις του καταλόγου του πλαισιώνουν χορταστικές σκεπαστές σε διάφορες εκδοχές αλλά και μοναδικές φεγγαρόπιτες που σερβίρονται με τηγανιτές πατάτες. Από τις μερίδες δε, ξεχωρίσαμε τα doner και το γιαουρτλού, το σουτζούκι και το κορυφαίο μπιφτέκι με φέτα Ηπείρου ή κρεμώδες Philadelphia, που “ταιριάζει” μοναδικά με μια σαλάτα ταμπουλέ.
Στην πάλλευκη σάλα του θα βρεις έναν φιλικό, ανεπιτήδευτο χώρο να απολαύσεις όλα τα παραπάνω καλούδια, τα οποία ωστόσο μπορείς και να παραγγείλεις στο σπίτι ή το γραφείο.
To Μαγκάλι
Δωδεκανήσου 24 & Πελοπίδα 48, Περιστέρι, τηλ. 2105711114
Facebook | Instagram