spot_img

Αν η (καλή) ζαχαροπλαστική είχε συνώνυμο θα λεγόταν Αφοί Ασημακόπουλοι

Το ιστορικό ζαχαροπλαστείο των Εξαρχείων συντροφεύει κάθε χαρά μας από το 1915

Όταν περπατάς στους γεμάτους δρόμους της Αθήνας, μπροστά από τις στολισμένες βιτρίνες, ανάμεσα σε χαρούμενα πρόσωπα, όμορφες μουσικές, προσδοκίες και ευχές για έναν καλύτερο χρόνο, νιώθεις τα Χριστούγεννα να “σκεπάζουν” γαλήνια την πόλη και τη διάθεση των ανθρώπων να αλλάζει. Μέσα σε αυτό το σκηνικό, και ενώ η ατμόσφαιρα σε έχει ήδη παρασύρει σε μία δύνη από ξέγνοιαστες παιδικές αναμνήσεις, ένα γλυκό άρωμα από φρέσκια ζύμη, βούτυρο, σοκολάτα και κανέλα φτάνει στη μύτη σου και έρχεται να σου υπενθυμίσει το λόγο για τον οποίο τα Χριστούγεννα είναι η ωραιότερη γιορτή του χρόνου! Τα πιο λαχταριστά γλυκά καταναλώνονται χωρίς τύψεις, σε όλες τις παραλλαγές τους και γεμίζουν τα σπίτια και τις καρδιές μας!

Το καλό γλυκό είναι μία συνάντηση φυσικών και μεταφυσικών στοιχείων, μία μαγική αλχημική διαδικασία που προϋποθέτει αγνά υλικά, ακρίβεια, υπομονή, μεράκι και πολλή αγάπη. Είτε μιλάμε για παραδοσιακές γεύσεις, είτε για καινοτόμους γαστρονομικούς πειραματισμούς, η συνταγή της επιτυχίας είναι ίδια, και  αυτή φαίνεται πως ακολουθεί χωρίς παρεκκλίσεις, για περισσότερο από έναν αιώνα, το πιο ιστορικό ζαχαροπλαστείο των Εξαρχείων. Πίσω στο 1915, οι Αφοί Ασημακόπουλοι γεμίζουν την πόλη μεθυστικά αρώματα, δυνατά χρώματα και αξέχαστες γεύσεις: φρέσκο γάλα από το δικό τους βουστάσιο, πρόβεια γιαούρτια, κρέμες, ρυζόγαλα, βούτυρο με μέλι πωλούνται σε πακέτο ή διανέμονται στα σπίτια της Αθήνας. Το 1950 το ζαχαροπλαστείο εκσυγχρονίζεται και εμπλουτίζεται με νέες προσθήκες, ενώ μερικά χρόνια αργότερα, κάνει την εμφάνισή της και η βασίλισσα σοκολάτα. Μέχρι και σήμερα, το αγαπημένο μας ζαχαροπλαστείο στη Χαριλάου Τρικούπη, που πλέον έχει αναλάβει η τρίτη γενιά της οικογένειας, ανάγει τη ζαχαροπλαστική σε αληθινή τέχνη!

Από την πρώτη στιγμή που θα το επισκεφτείς, θα σε κερδίσει η ακαταμάχητη μυρωδιά από το μαστιχωτό τσουρέκι, τα κουλουράκια, τα βουτήματα και τα παραδοσιακά σιροπιαστά. Η σοκολάτα, σε όλες τις εκδοχές της, αγκαλιάζει φρούτα και ξηρούς καρπούς, ενώ τα “μαμαδίστικα” κέικ, η μεγάλη ποικιλία από τούρτες και πάστες και οι μυρωδικές κρέμες δίνουν πραγματικό ρεσιτάλ! Για την περίοδο των εορτών, το ζαχαροπλαστείο των αφών Ασημακοπούλου ετοιμάζει τα πιο νόστιμα μελομακάρονα, τραγανούς κουραμπιέδες, βασιλόπιτες και σοκολατένια δεντράκια, δώρα που θα αγαπηθούν και θα εκτιμηθούν μέχρι την τελευταία τους μπουκιά!

Το γλυκό είναι κάτι περισσότερο από απλή γευστική ικανοποίηση. Το γλυκό σημαίνει γιορτή, χαρά, παρέα. Το γλυκό είναι συναίσθημα, γι’αυτό εμπιστευτείτε αυτούς που ξέρουν πως γίνεται!

Αφοί Ασημακόπουλοι 
Χαρ. Τρικούπη, Αθήνα, τηλ. 2103610092
www.asimakopouloi.com 
Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Τα καλύτερα κεμπάπ στην Αθήνα: Μια ευλογημένη χαρά με γεύσεις και αρώματα Ανατολής

Το κεμπάπ μάλλον εφευρέθηκε από τους άντρες και προς ιδίαν κατανάλωση. Είναι ένας ύμνος στην κρεατοφαγία, ένα σενάριο με...

Αέρας ανανέωσης στο σπίτι: Προτάσεις διακόσμησης από τις σημαντικότερες εταιρίες του χώρου

Ο φετινός χειμώνας επιβάλλει μια επιστροφή στην εστία - εκούσια ή ακούσια - που μπορεί ωστόσο να «γλυκάνει» με...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot