Τα γλυκά είναι μια σχέση λατρείας, στην οποία δεν υπάρχουν ημίμετρα και γκρίζες ζώνες. Στο Athens Hot Spots ανήκουμε σίγουρα στην πρώτη κατηγορία, και μάλιστα απενοχοποιημένα, γιατί αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να απολαύσεις ένα καλό γλυκό. Κι όταν λέμε καλό, εννοούμε γεύσεις που πραγματικά σε καθηλώνουν γιατί βασίζονται σε ποιοτικά υλικά και τεχνικές που ξεπερνούν τη διεκπεραίωση της συνταγής.
Η Σοφία Σαντζαρίδου κι ο Γιάννης Τσιχλής μυήθηκαν μαζί στα μυστικά και την αλχημία της σοκολάτας στο Παρίσι. Οι 2 τους ένωσαν άρρηκτα τις ζωές και τις δυνάμεις τους δημιουργώντας ένα γευστικό ροβανιέμι βασισμένο στη ντελικάτη γαλλική ζαχαροπλαστική.
Με δεδομένη τη σημασία της πρώτης ύλης στο αποτέλεσμα, όλα τα γλυκά στο Durée du Goût φτιάχνονται από υψηλής ποιότητας υλικά – όπως φρέσκο βούτυρο, γάλα ημέρας και φρούτα εποχής, απευθείας από εγχώριους παραγωγούς για κορυφαία γλυκά που εντυπωσιάζουν τόσο οπτικά όσο και γευστικά, και που επιμελείται – πέραν των ιδίων – ένα team από 20 νέα παιδιά που αγαπούν την τέχνη τους.
Η στιγμή της δοκιμής σού επιβεβαιώνει αυτό που είχες ακούσει ή γνώριζες ήδη. Ό,τι κι αν γευτείς, είναι μοναδικό στ’ αλήθεια, όχι μεταφορικά. Το χριστουγεννιάτικό τους “παλμαρέ” είναι πλούσιο και ετερόκλητο – έτσι κάποια γλυκά σε ταξιδεύουν στην Ανατολία κι άλλα στην Ασία, άλλα πάλι σε εκτοξεύουν κατευθείαν στο Παρίσι κι άλλα σε πάνε πίσω στην παράδοση, με μνήμες από το τσουρέκι της γιαγιάς να σιγοψήνεται πριν το Κυριακάτικο τραπέζι.
Οι κορμοί τους είναι κατ’εξοχήν εορταστικό treat και έρχονται να “κλείσουν” με ευστοχία (και ανάλαφρη γεύση) ένα βαρύ γεύμα. Τους βρίσκεις σε διάφορες εκδοχές – με καραμελωμένη λευκή σοκολάτα, με απαλή, ελαφριά μαρμελάδα mango & νότες από yuzu (μοσχολέμονο Ιαπωνίας), με απαλή μους μαστίχας με ζουμερούς κύβους τσουρεκιού και τραγανούς καρπούς κερασιού, με τα 3 υλικά της απόλαυσης – βανίλια, φυστίκι και σοκολάτα – ή με αφράτο μους και φουλ σοκολάτα! Τέλος, ευπαθείς ομάδες όπως άνθρωποι με διαβήτη μπορούν άφοβα να επιλέξουν τον κορμό προφιτερόλ – χωρίς ζάχαρη – ενώ οι πιο “περιπετειώδεις” θα ενθουσιαστούν με κορμούς, μελομακάρονα, κουραμπιέδες, panetone (με ωριμασμένο προζύμι, κομμάτια πορτοκαλιού, σοκολάτα και σταφίδες) αλλά και σοκολατένια δέντρα, σπιτάκια και croquembouche.
Ψυχή, πάθος και γνώση συνδυάζονται στα μικρά έργα τέχνης της ομάδας του Durée du Goût, που φέρνει στην καθημερινότητά μας αυθεντικές, λεπτοδουλεμένες δημιουργίες υψηλής ποιότητας. Σημαίνει «η διάρκεια της γεύσης γιατί οι ακαταμάχητες εμπειρίες πλέον είναι λίγες και θέλουμε να διαρκούν πολύ»… δηλώνει η Σοφία κι εμείς χαμογελάμε από ικανοποίηση και ευγνωμοσύνη γι’αυτό το νέο κύμα επιχειρηματιών που έχει βαλθεί να “γλυκάνει” την κάθε ξεχωριστή μας στιγμή.
Durée du Goût
Ηρακλείτου 38, Χαλάνδρι, τηλ. 2106081000
www.duree.gr
Facebook | Instagram