Τι κι αν η σύγχρονη τάση θέλει τις παραδοσιακές γεύσεις να “θυσιάζονται” στο βωμό της νεωτερικότητας και του πειραματισμού, το καλοψημένο σουβλάκι θα παραμένει πάντα ακλόνητο στην κορυφή των προτιμήσεων όλων όσων αγαπούν το γρήγορο και νόστιμο φαγητό. Σε μία από τις πιο πολυσυλλεκτικές και hip συνοικίες της Αθήνας, λοιπόν, στο Κουκάκι, ανάμεσα στην τεράστια ποικιλία από διαφορετικά μαγαζιά και γεύσεις, θα βρεις ένα bar που στην κυριολεξία μετουσιώνει το κλασικό ψητοπωλείο σε επίγειο παράδεισο!
Μικρό, αλλά θαυματουργό, το Kalamaki Bar διαφοροποείται και διαγράφει την δική του επιτυχημένη πορεία από το 2011, κερδίζοντας επάξια μία θέση στην καρδιά κάθε original meat lover. Ακολουθώντας τις ίδιες αυθεντικές συνταγές και επιλέγοντας τα πιο φρέσκα και ποιοτικά υλικά, το Kalamaki Bar δεν σταματά να μας εντυπωσιάζει με την ευρηματικότητά του, την εξαιρετική του εξυπηρέτηση και τον προσεγμένο, ζεστό χώρο του. Μπορεί στον inclusive κατάλογό του να μην βρεις το κλασικό τυλιχτό, θα βρεις όμως οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους περασμένο σε καλαμάκι: κοτόπουλο μπούτι, χοιρινό μοσχάρι, αρνί, κεμπάπ, χαλούμι και μανιτάρι με πιπεριές, ψήνονται στην ιδανική θερμοκρασία και σερβίρονται – ή πακετάρονται – στην καλύτερη τους εκδοχή!
Και επειδή κανένα καλαμάκι δεν τρώγεται έτσι σκέτο, συνόδευσέ το με μία από τις δροσερές σαλάτες, όπως αυτή από το … Βόσπορο, με σταφίδες, λάχανο, καρότο, πράσινο μήλο, ρόδι, φινόκιο, σέλερι και σως λεμόνι ή κάποιο από τα μοναδικά χειροποίητα ορεκτικά, όπως η πικάντικη κοπανιστή, το μπουγιουρντί και η αγιορείτικη μελιτζανοσάλατα (όλα χειροποίητα). Αν έχεις όρεξη για μία πιο χορταστική μερίδα, διάλεξε το μοσχαρίσιο συκωτάκι γάλακτος, το φιλέτο κοτόπουλο σχάρας, τα χοιρινά μπριζολάκια, το μπιφτέκι γαλοπούλας ή το ζουμερό κεμπάμπ γεμιστό με τυρί κρέμα. Για τον πιο γλυκό επίλογο, δοκίμασε τον κορμό σοκολάτας ή το δροσερό γιαούρτι με γλυκό βύσσινο και θα μας θυμηθείς!
Kalamaki Bar
Δράκου 15, Κουκάκι, τηλ. 2110171862
Social links: Facebook