Κολωνάκι. Ο παλμός της πόλης, η γενέτειρα των απανταχού trends, η πιο δημιουργική συντεταγμένη της Αθήνας. Η γειτονιά που πραγματικά ποτέ δεν κοιμάται. Κάπου στο όχι τόσο μακρινό 2005, ο Μάκης κι ο Τάκης, σε ένα παιχνίδι λέξεων και με αφορμή τα αρχικά τους και το πιο iconic τίκι cocktail δημιούργησαν ένα στέκι που έμελλε να γράψει τη δική του ιστορία στα αθηναϊκά δρώμενα. Αν υπήρχε ένα μέρος στην πόλη που η διασκέδαση ήταν ανεπιτήδευτη και εγγυημένη, ήταν αυτό. Τα χρόνια πέρασαν με πολλούς φίλους, πολλές εξιστορήσεις έμπροσθεν και όπισθεν της μπάρας, γέλια, ποτό και μουσική. Και όπως κάθετι στη ζωή, έτσι και το Mai-Tai είχε την άνοιξή του, το καλοκαίρι του και τον χειμώνα του, μέχρι που η μουσική έσβησε, οι μέρες γίναν γκρίζες και η πόρτα έκλεισε.
Επειδή όμως οι θρύλοι ποτέ δεν πεθαίνουν πραγματικά, 2 “βετεράνοι” των bars και της αναψυχής εν γένει, ο Ξαβιέρ Μισαηλίδης – η “ψυχή” του Holy Spirit – και ο Γιάννης Σαμαράς – δημιουργός του The Trap και του “σέξι” Bikini στις Σπέτσες – ένωσαν τις δυνάμεις τους επιχειρηματικά, εμφύσησαν νέα ζωή στον χώρο και δημιούργησαν τον πιο άξιο συνεχιστή του legacy, με ένα all-day spot που θα σε κρατήσει ευχαριστημένο/η κάθε στιγμή της ημέρας.
Σ’ένα σκηνικό που “φλερτάρει” με το art nouveau, με ζωηρά χρώματα, επιβλητικούς πολυελαίους, χρυσαφένιες λεπτομέρειες, και την ίδια, αυθεντική μπάρα του προκατόχου του, το νέο Mai-Tai αγαπάει τα καλά cocktails (απολύτως φυσικό δεδομένου του DNA των ιδιοκτητών του), την καλή μουσική (που κινείται σε groovy, μοντέρνα μονοπάτια) και το καλό φαΐ, αφού συν τοις άλλοις, είναι “αδερφάκι” με το εξαιρετικό all day bistro Ciboulette (με το οποίο μοιράζεται το menu).
Η μπάρα του Mai-Tai, με ακονισμένο κριτήριο, εμπειρία και συνεχείς πειραματισμούς σκαρφίζεται ξανά και ξανά καινοτόμες προτάσεις που καθηλώνουν και εντυπωσιάζουν. Κάθε σύνθεσή της, κάθε δημιουργία έχει τη δική της ιστορία και συνοδεύεται από ένα μοναδικό συναίσθημα, βάζοντας το “fine” στην drinking κουλτούρα του μαγαζιού. Από το “αιρετικό” C.O.D., με τσίπουρο εμποτισμένο με πιπεριές Φλωρίνης, ελιά και elderflower tonic (ένα ποτό που θα αποθεώσουν οι λάτρεις του Bloody Mary), μέχρι το φρουτώδες 18th Street, με τρίχρονο ρούμι Havana, λικέρ Chambord, ανανά, σουμάδα, καρύδα, μπανάνα και φρέσκο χυμό lime, το Mai-Tai κρύβει μια γευστική απόλαυση για όλους.
Στο “μέτωπο” του φαγητού, η συμμετοχή του γείτονος Ciboulette του Γιάννη Σαμαρά και του Γιώργου Ηλιού, είναι κι η εγγύηση για γαστρονομικά μικροθαύματα. Ο χαρισματικός chef Γιώργος Ηλιού, στη μετα-Polly Maggoo εποχή του, υπογράφει ένα πολυσυλλεκτικό μενού με ενδιαφέρουσες tartines, μπρουσκέτες και σάντουιτς για το πρωί, και συνεχίζει με λεπτοδουλεμένα κυρίως, όπως λαβράκι φιλέτο, μοσχαρίσιο καρπάτσιο, ταλιάτα και linguini με guanciale και pecorino romano (όλα μια αποκάλυψη!)
Τα βράδια, το Mai-Tai ανεβάζει παλμούς (και κέφι) με γνωστούς guest DJ’s και μουσικές διαφόρων ειδών και στυλ – που έχουν σα γνώμονα να συντροφεύσουν από τα ηχεία του μαγαζιού μοναδικά την έξοδό σου (και να σε ξεσηκώσουν!) Παλιοί φίλοι και νέοι θαμώνες, ξένο κι ελληνικό κοινό, σμίγουν στο Mai-Tai και αναζοπυρώνουν μια ιστορία που συνεχίζει να γράφεται σε version 2.0 – bigger, better and stronger…
Mai-Tai
Πλουτάρχου 18, Κολωνάκι, τηλ. 2107291289
www.maitai-athens.gr
Facebook | Instagram