spot_img

Το Tailor’s House έχει όλα όσα ζητάμε από μια χαλαρή έξοδο για καφέ και φαγητό και βραδιές γεμάτες χορό και ποτό

Ένας χώρος που επανεφευρέθηκε πλήρως, ένας κατάλογος που έχει κάτι για όλους και ένα από τα πιο hot σημεία στην πόλη, συνθέτουν το νέο, ολόκαίνουργιο στέκι στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης

Η all-day σκηνή της Αθήνας είναι ένα μόνιμο work in progress, μέσα από το οποίο συνεχώς γεννιούνται νέες προτάσεις, φρέσκιες οπτικές και γαστρονομικές εκπλήξεις. Κάποια μαγαζιά ξεχωρίζουν σε μία από τις εκφάνσεις ενός τέτοιου τίτλου – άλλα στον καφέ, άλλα στο brunch, άλλα στα cocktails – το new arrival του κέντρου όμως, που πλέον ακούει στο όνομα Tailor’s House, θριαμβεύει σε όλα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. 

Σ’ένα σκηνικό που επανεφευρέθηκε καθολικά και φέρνει σε αρμονική σύμπνοια industrial, vintage και circus chic στοιχεία – με την υπογραφή του Άλεξ Πετράκη – το καινούργιο στέκι του κέντρου μοιράζει τη δράση του ανάμεσα σ’ένα cozy, “ζεστό” πατάρι, μια εντυπωσιακή σάλα με mural του Ziller (του φημισμένου φιλέλληνα αρχιτέκτονα που έφτιαξε το κτίριο), και την γνωστή περατζάδα της πλατείας. Επιβλητικοί πολυέλαιοι, πελώριοι καθρέφτες, μια απ’άκρη-σ’άκρη μπάρα και τοίχοι βαμμένοι με ιδιαίτερες τεχνοτροπίες δημιουργούν ένα περιβάλλον που αποσυμπιέζει και φιλτράρει μοναδικά την πολύβουη Αθήνα. 

Στον κατάλογό του, που έχει επιμεληθεί ο χαρισματικός chef Γιάννης Γκολφινοπουλος, θα βρεις ετερόκλητες, δημιουργικές προτάσεις, που κινούνται σε μονοπάτια comfort food και περιλαμβάνουν απολαυστικά risotti, ιδιαίτερα burgers, αναζωογονητικές σαλάτες, platters και γευστικά κυρίως. Οι προτάσεις του έχουν διάφορες αναφορές, κουζίνες και ασυνήθιστους συνδυασμούς υλικών, ποικιλία και ποιότητα στην πρώτη ύλη, και παντρεύουν Μεσόγειο (Flap Steak με αρωματισμένες πατάτες σε buerre noisete) με Ανατολή (Steamed Chicken Bao Buns). 

Το brunch εδώ είναι καθημερινή ιεροτελεστία, με croissants, breakfast και healthy bowls αλλά και αυγά σε διάφορες εκδοχές (benedict, truffle scrambled, κ.α.) που μπορείς να συνδυάσεις μοναδικά με φρέσκους χυμούς και smoothies (όπως το Elixir, με σέλερι, αγγούρι, λαχανίδα, σπανάκι και σταγόνες απο λεμόνι). Στο Tailor’s House θα βρεις επίσης μονοποικιλιακό καφέ υπογραφής Illy, gourmet σοκολάτες και original, ψαγμένα τσάγια για ένα δυνατό boost μέσα στην ημέρα σου.

Η δύση του ήλιου φέρνει “ανατολή” στην μπάρα – o πάντα ανήσυχος δημιουργικά bar manager Βαγγέ­λης Γρηγορόπουλος και ο head bartender Γιάννης Ντούκας έχουν επιμεληθεί μια σαγηνευτική cocktail list που έχει αφετηρία χειροποίητα σιρόπια, bitters, blends και premium ετικέτες και θα συνοδεύσει ιδανικά τα dj sets και την βραδινή σου έξοδο. Ξεχωρίσαμε την εκπληκτική Delilah με premium Vodka, lime juice, shrub from (strawberry, cinnamon China, juniper), Green Chartreuse αλλά και το στιβαρό God Amvrosia, με Irish whiskey, amontillado sherry, creme de cacao white peanut syrup, heavy cream, και soda (μια αποκάλυψη!) 

Πρόκειται στα αλήθεια για μια επιλογή εξόδου που μπορείς να κάνεις οποιαδήποτε μέρα, για ένα μέρος που έχει ήδη γίνει must στέκι και μια συντεταγμένη που – δεδομένου ότι είναι κυριολεκτικά στη σκιά της Ακρόπολης – σμίγει μοναδικά ξένο κι ελληνικό κοινό κάτω από τη σκεπή της. Πρόσθεσε σε όλα τα παραπάνω μια εύστοχα επιλεγμένη wine list, κι έχεις την απόλυτη νέα άφιξη στα δρώμενα του κέντρου. 

Tailor’s House
Πλ. Αγίας Ειρήνης 2, Μοναστηράκι, τηλ. 2103235388
Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Η επανάσταση του street food στην Αθήνα: Γεύσεις απ’όλο τον κόσμο που τρώγονται στο χέρι

Το εστιατόριο σαν θεσμός εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης, ωστόσο προϋπήρχε πολύ πριν η Μαρία Αντουανέτα και...

Χαλάνδρι: Η πιο σταθερά διαχρονική πιάτσα των Β.Π. είναι στα πάνω της

Το Χαλάνδρι είναι ο μεγαλύτερος δήμος των βορείων προαστίων και εκτείνεται από το Μαρούσι μέχρι τα Βριλήσσια, το Ψυχικό, την...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot